Terugblik op mijn reis door Azië en Oceanië

trip intro, reis, Azië, Oceanië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een paar weken geleden ben ik teruggekomen van een fantastische reis door Azië en Oceanië. Voor mijn vertrek heb ik hier een trip introductie overgeschreven. Degenen die me op mijn Instagram hebben gevolgd, hebben al het een en ander kunnen zien. Komende weken zal ik artikelen gaan schrijven zoals reviews en trip reports.

Bestemmingen

Op sommige plekken bleef ik maar even, bijvoorbeeld tijdens een layover in Sydney of Hong Kong. Ik begon mijn reis in Vietnam waar ik in 10 dagen van het zuiden naar het noorden reisde. Over dit fantastische land wil ik dan ook een apart artikel gaan schrijven.

ha long bay, Vietnam, trip report
De Ha Long Bay was een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Vietnam.

Ook in Indonesië verbleef ik voor een langere periode. Ik bezocht plekken zoals de Borobudur, de Bromo vulkaan en de Gili Islands. Daarnaast zat ik nog in Thailand, Maleisië en Japan. Frans Polynesië is misschien wel de mooiste bestemming waar ik tot nu toe ben geweest, werkelijk een droom die voor mij in vervulling ging.

Geweldig op op zulke plekken te komen!

Ook sprong ik tijdens deze reis op 4,5 kilometer hoogte uit een vliegtuig. Skydiven wou ik altijd al eens doen en in Queenstown, Nieuw Zeeland werd deze droom werkelijkheid!

skydiven, nieuw Zeeland, vliegtuig
In Nieuw Zeeland sprong ik op 4,5 kilometer hoogte uit een vliegtuig!

Vluchten

In totaal stapte ik tijdens deze reis maar liefst 40 keer in het vliegtuig! De meeste van deze vluchten waren in business class. Ook zat ik 3 keer in first class. Je zou kunnen verwachten dat er met 40 vluchten wel iets zou kunnen veranderen en dit gebeurde dan ook. Niet alles verliep volgens de planning. Zo zou ik met de Dreamliner van Thai Airways van Hanoi naar Bangkok vliegen maar in plaats daarvan zette Thai Airways een A330 in.

Ook in Sydney kreeg ik op de luchthaven te horen dat mijn toestel van Air New Zealand gewijzigd was van een Boeing 777 naar een A321 zonder business class! Gelukkig werd ik op een latere vlucht gezet en dit was wel een Boeing 777.

business class, air new zealand
Door een latere vlucht te nemen zat ik gelukkig toch nog in de vernieuwde business class van Air New Zealand.

Voor de rest verliep eigenlijk alles zoals ik had gepland. Ik was erg benieuwd wat ik allemaal kon verwachten en viel van de ene verrassing in de andere. Mijn beste vlucht tijdens deze reis? Dat is moeilijk te zeggen, maar ik was erg onder de indruk van mijn first class vlucht met Thai Airways op de Boeing 747. Ik was op deze vlucht de enige passagier in first class!

Thai airways, first class, trip report, boeing 747
Op de Boeing 747 van Thai Airways was ik de enige passagier in first class!

Hotels

Wat betreft hotels verbleef ik vooral in Hilton hotels. Na genoeg punten te hebben verdiend na een aantal nachten kon ik ze alweer gebruiken voor mijn volgende verblijf. Meestal waren dit award nachten van 5.000 of 10.000 punten per nacht. Hiermee krijg je namelijk veel waar voor je punten.

Bij het zoeken naar hotels op Bora Bora viel mijn oog echter op iets anders. Hoe geweldig zou het zijn om te overnachten in het Conrad Bora Bora Nui? De goedkoopste kamers zijn te boeken vanaf € 750,-. Dat werd wel heel duur, maar voor ‘slechts’ 80.000 punten kon ik toch nog een ‘gratis’ nacht boeken in dit hotel. Door mijn Silver status werd ik zelfs ook nog geüpgraded naar een bungalow ter waarde van bijna € 1000 per nacht, een mooie besteding van 80.000 punten!

Conrad, bora bora nui, hilton
In het Conrad Bora Bora Nui verbleef ik voor slechts 80.000 Hilton punten.

Een ander hotel dat al heel lang op mijn lijstje stond was het Marina Bay Sands in Singapore. Eerder had ik al eens een drankje gedronken op het dak van dit hotel. Een verblijf in dit hotel met een duik in de mooie infinity pool werd tijdens deze reis werkelijkheid! Ook verbleef ik vijf nachten in het Hilton Kuching waar ik elke avond genoot van een geweldige zonsondergang.

zonsondergang, hilton, kuching
Zonsondergang gezien vanaf de Executive Lounge in het Hilton Kuching.

Komende maanden

Komende maanden zullen van deze reis reviews en trip reports worden gepubliceerd op insideflyer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *