Bestemmingstips: Auckland en Queenstown

Auckland, nieuw Zeeland, tips, bestemmingstips

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Azië en Oceanië verbleef ik slechts 4 dagen in Nieuw Zeeland waarvan 2 dagen in Auckland en 2 dagen in Queenstown, op het zuidereiland waar ik ging skydiven. In dit artikel lees je o.a. wat je kunt doen en bekijken tijdens een bezoek aan Auckland, de grootste stad van het land.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Auckland International Airport (AKL)

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen kwam ik die avond vrij laat aan op de internationale luchthaven van Auckland. Ik was behoorlijk onder de indruk van het nieuwe business class product van Air New Zealand op hun Boeing 777. Het design van de luchthaven is prachtig, je kunt direct merken dat je in Nieuw Zeeland bent. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Australië hoef je voor Nieuw Zeeland geen elektronische reisvergunning aan te vragen. Ik liet mijn paspoort afstempelen en nam een taxi naar mijn hotel.

Auckland, akl, luchthaven, locatie
Locatie van Auckland International Airport (AKL)

Tip: kom je op een normaal tijdstip aan op de dag, neem dan de Sky Bus Airport Express. Dit kost slechts NZ$ 18 (omgerekend ongeveer € 10,-) en is online te verkrijgen. De luchthaven ligt redelijk ver van de stad verwijderd, maar is goed te bereiken.

Bezienswaardigheden in Auckland

Mijn hotel bevond zich in het centrum van de stad dus ik was in no time op de meeste plekken. Zelf had ik een volle dag om Auckland te verkennen. Ik hou zelf erg van uitzichten en skylines en daardoor kon een bezoek aan de Sky Tower natuurlijk niet ontbreken! De 328 meter hoge toren werd in 1997 geopend en sindsdien heb je vanaf de hoogste verdieping op 222 meter hoogte een geweldig uitzicht over de stad.

Auckland, sky tower, nieuw zeeland
Uitzicht over Auckland vanaf de Sky Tower.

In Auckland en omgeving wonen ongeveer anderhalf miljoen mensen. Het is de grootste stad van Nieuw Zeeland en je vindt er daarom alle belangrijke zaken die je in een grote stad kan verwachten. Rondom Queen Street vindt je veel winkels, restaurants en musea. Hou je niet zo van het stadsleven? Neem dan de ferry naar Devonport.

ferry, Auckland, nieuw Zeeland, Devonport
Op de ferry naar Devonport met de Sky Tower op de achtergrond.

Devonport is eigenlijk een soort van voorstad aan de andere kant van het water. De ferry wordt ook gebruikt door forenzen die in Devonport wonen en in Auckland werken. Je hebt er o.a. een mooi uitzicht over Auckland.

Devonport, Auckland, nieuw Zeeland
Uitzicht over Auckland vanaf Devonport.

Hou je van wandelen? Ga dan naar Mount Eden! Dit park ligt ten zuiden van het centrum en is de plek waar veel inwoners van Auckland heen gaan om te ontspannen of te joggen. Je kunt het beste een bus nemen vanaf het centrum en vlak bij het park uitstappen om te voet naar de top te gaan. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving. Hier sloot ik ook mijn dag af met de mooie zonsondergang.

zonsondergang, mount Eden, Auckland, nieuw Zeeland
Zonsondergang gezien vanaf Mount Eden.

Skydiven in Queenstown

De volgende dag nam ik een vlucht met Air New Zealand naar Queenstown. Skydiven stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en deze droom zou hier nu werkelijk worden. Queenstown ligt helemaal onderaan op het zuidereiland, ongeveer anderhalf uur vliegen vanaf Auckland. De omgeving rondom Queenstown met bergen is werkelijk prachtig en daardoor perfect om te skydiven. Het is trouwens een perfecte uitvalsbasis voor outdoor activiteiten in het algemeen. Met een temperatuur van nog geen 11 graden was het behoorlijk koud buiten, het was hier ten slotte bijna winter.

Ik zou gaan skydiven met NZONE. Je kunt kiezen voor een tandemsprong vanaf 2.7 km, 3,7 km of 4,6 km hoogte. Na een korte briefing werden we opgehaald in een busje om ons klaar te maken voor de sprong. Ik zou gaan skydiven vanaf 4,6 km hoogte. Letterlijk uit een vliegtuig springen en een vrije val maken van 75 seconden om vervolgens lekker boven een mooie omgeving te hangen en te genieten van een mooi uitzicht. Het is werkelijk prachtig!

skydiven, nieuw Zeeland, vliegtuig
Skydiven vanaf 4,6 kilometer hoogte.

Bij mijn boeking heb ik voor een combo package gekozen waardoor er ook een video gemaakt is van mijn sprong. Er sprongen dus  in totaal 2 mensen met mij mee. Je bent sneller weer op de grond dan met het vliegtuig in de lucht en al na 20 minuten was mijn video volledig klaar. Altijd een leuke souvenir, je kunt de video hier bekijken op mijn YouTube kanaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *