Bestemmingstips: Met de Amtrak trein door de Midwest van Amerika – Chicago6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk maakte ik een prachtige treinreis door de Midwest van de Verenigde Staten. De Amtrak trein bracht mij van Kansas City naar St. Louis. Over deze twee steden schreef ik al eerder een Bestemmingstips artikel. Na St. Louis reisde ik door naar Chicago, het hoogtepunt van deze reis! In deze stad aan het gigantische Lake Michigan is heel wat te beleven. In deze bestemmingstips geef ik dan ook een aantal highlights voor een bezoek aan Chicago.

Chicago

Na een paar dagen in St. Louis is het tijd om door te reizen naar Chicago. De Texas Eagle trein van Amtrak brengt ons in iets minder dan 6 uur naar Chicago. We passeren grotere steden als Springfield en Bloomington, maar ook enkele kleinere stadjes. Het ‘oneindige’ agrarische landschap raast aan ons voorbij terwijl we de staat Illinois doorkruisen onderweg naar Chicago.

De aankomst bij het Union Station van Chicago is ondergronds, dus er is nog niet zo veel te zien. Maar als we bovengronds komen is duidelijk dat ook hier vroeger kosten nog moeite is gespaard om een indrukwekkend station neer te zetten. Union Station opende in 1925 en is opgetrokken in Beaux-Arts stijl. Ook als je niet per trein arriveert is het de moeite om even een kijkje te nemen bij het station. Het openbaar vervoer is in de stad overigens zeer goed geregeld. Met zowel metrolijnen als een uitgebreid busnetwerk.

Chicago is overigens één van de grootste steden in de Verenigde Staten, mede daardoor leek het me nuttig een bestemmingstips artikel te schrijven hierover. De stad aan Lake Michigan is namelijk nummer 3 als het gaat inwoneraantal. Er wonen zo’n 2,6 miljoen mensen. Chicago staat bekend om de architectuur van de gebouwen, de deep-dish pizza en de muziek scene. En dat is natuurlijk een van de redenen dat we deze stad aandoen.

In Chicago kregen we de mogelijkheid om te verblijven in de luxe Executive Suite van het prachtige The LaSalle Chicago, Autograph Collection Hotel (onderdeel van Marriott Bonvoy). Lees in deze review alles over onze ervaringen met dit hotel. Check ook de YouTube video!

Chicago heeft veel te bieden om te bekijken en te beleven. Het mooie aan de stad is dat alles redelijk te voet bereikbaar is en dat je ook gemakkelijk de metro kunt pakken om naar een ander deel van de stad te gaan. In deze bestemmingstips zal ik enkele tips delen waar ik ben geweest in Chicago.

Chicago – Grant Park en The Bean

De stad Chicago heeft in het oosten een groot park genaamd Grant Park. Hier kun je in de ochtend bijvoorbeeld heerlijk hardlopen. Maar je kunt er overdag natuurlijk ook lekker wandelen met uitzicht op de stad en Lake Michigan. In en rondom het park zijn trouwens ook diverse musea te vinden. Ten noorden van Grant vind je het bekende Millennium Park. Hier kun je naast enkele monumenten de bekende Cloud Gate, beter bekend als ‘The Bean’, bekijken. Dit boonvormige ‘spiegelkunstwerk’ zie je op veel foto’s van Chicago terug. Het is dan ook een must-visit ongeacht het weer!

Vlakbij The Bean vind je ook het Historic Route 66 bord. Hier begint en eindigt namelijk de Route 66 verbinding met California. Voor liefhebbers van pizza moet je natuurlijk ook de deep-dish pizza hebben geprobeerd. Hier staat de stad zelfs om bekend. Zelf bestelde ik een echte deep-dish pizza bij Giordano’s op de hoek van North Michigan Avenue en East Lake Street. Maar er zijn hier meer vestigingen te vinden. Tip: de pizza is aardig vullend, dus meer dan genoeg voor een grote lunch of diner (en een rondje hardlopen door Grant Park de volgende dag).

In de buurt van het grote park is ook nog het iconische Theater van Chicago te vinden.

Chicago – River North

Ten noorden van de Chicago River vind je het district River North. Alhoewel het leuk is om hier rond te wandelen vind je er voornamelijk grote kantoorgebouwen. Maar er zijn ook heel wat restaurantjes. Starbucks heeft er ook een grote Reserve Roastery. Dit is geen ‘normale’ vestiging, er is namelijk ook een bakkerij en je kunt er cocktails krijgen geïnspireerd op koffie.

Bij de Chicago River kun je ook een wandeling langs het water maken. Check hiervoor River Walk The Jetty. Dit is gratis toegankelijk, maar er zijn wel wisselende openingstijden.

Ga je naar de VS, dan moet je natuurlijk ook een echte Amerikaanse donut proberen. Ik ben zelf nogal een zoetekauw, dus zal een donut zeker niet afslaan. In Chicago schijnen de betere donuts verkocht te worden. Zo is er zelfs een speciale tour om alle goede donut shops te bezoeken. Eén daarvan is Doughnut Vault aan de North Franklin Street. In dit piepkleine zaakje kun je dagelijks verse donuts krijgen met allerlei speciale smaken. Wat dacht je van een donut met karnemelk, gember of pistache? Er zijn ook dagelijks wisselende ‘specials’. Voor je het weet wandel je door de stad met een dozijn donuts!

Chicago – Near North Side

North Side de wijk in het noorden van het centrum van de stad. Hier vind je onder meer de Navy Pier. Een flinke pier met heel veel restaurants, cafés en winkeltjes (er leek geen eind aan te komen). Er is ook een reuzenrad. Er zijn ook regelmatig evenementen. Vanaf de zuidkant van de pier kun je mooie foto’s maken van de stad.

In de buurt van Navy Pier is nog een goede tip te vinden. In zo’n grote stad wil je natuurlijk ook graag de skyline op grote hoogte bekijken. Bijvoorbeeld vanuit een van observatie platforms. Voor veel van deze platforms betaal je flink voor een kaartje. The Signature Lounge at the 96th is dan een mooi alternatief. Dit restaurant biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de skyline van Chicago. Het enige wat het je kost is een drankje en wellicht een snack.

Chicago – Garfield Park Conservatory

Buiten het centrum van de stad is ook genoeg te zien. Zo nam ik de groene metrolijn naar het Garfield Park Conservatory (stap uit bij halte Conservatory-Central Park Drive). Garfield Park Conservatory is een soort botanische tuin met prachtige binnentuinen. De toegang is gratis. Het grotere Garfield Park, waar de Conservatory is gevestigd, is ook de moeite waard om doorheen te wandelen. Vanuit het park heb je bij goed weer een mooi uitzicht op de skyline van Chicago.

Terug naar Nederland met KLM in Premium Comfort

Hopelijk heb je iets gehad aan deze bestemmingstips over Chicago. Het is namelijk helaas alweer tijd om terug naar Nederland te vliegen. De trip door de Midwest van Amerika was zeker de moeite waard, hopelijk geeft deze bestemmingstips je wat inspiratie voor een volgende reis. Ik vond het ook leuk om een andere manier van reizen dan het vliegtuig uit te lichten. Zeker in de VS zijn de verbindingen met het vliegtuig er goed, maar de trein heeft ook zo zijn charmes naar mijn mening.

De reis naar Amsterdam gaat deze keer weer met KLM in de nieuwe Premium Comfort cabine. Benieuwd naar onze mening over dit nieuwe product van KLM? Check dan onze reviews over Premium Comfort:

Bron foto’s Bestemmingstips Chicago: InsideFlyer – Christian 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *