Eerste werkzaamheden station Schiphol Airport voltooid2 min leestijd

Schiphol trein station Amsterdam airport schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het eerste deel van de werkzaamheden aan het station op Schiphol Airport zijn nu afgerond. Er is nu met name aan de Schipholspoortunnel en de liften op het station gewerkt. Vanaf oktober worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd. De gemeente Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, Schiphol, NS en ProRail werken al een paar jaar samen om de luchthaven beter bereikbaar te maken. 

Werkzaamheden station Schiphol Airport

Op het station zijn er nu drie liften vernieuwd. Daarnaast zijn er twee trap/roltrap combinaties vervangen. Op deze perrons kun je nu een dubbele roltrap vinden.

Op het station zijn er ook een aantal hellingbanen. Deze worden vervangen door een vaste trap waardoor er meer ruimte ontstaat op het perron. Alle hellingbanen zullen verdwijnen op dit station. Passagiers moeten straks dus gebruik maken van een roltrap, lift of een vaste trap. Vanaf eind september starten deze werkzaamheden. De werkzaamheden aan de hellingbanen zijn begin volgend jaar afgerond.

Schiphol zet in op betere bereikbaarheid met trein en bus

In de Schipholspoortunnel bevinden zich twee tunnelbuizen. Deze zijn in de afgelopen periode grondig aangepakt en er is nu meer dan vijf kilometer aan dwarsliggers en spoorstaven vernieuwd. Daarnaast is er 6800 m2 van de tunnel schoongemaakt, zijn er drie wissels vernieuwd en is er een proef gedaan met nieuw prefab balken en platenspoor.

De vernieuwingswerkzaamheden aan het station en de spoortunnel gaan verder in oktober, november en december. Hierdoor worden de werkzaamheden zoveel mogelijk buiten de vakanties gepland. De volgende ronde werkzaamheden staat gepland voor begin oktober. In die periode zal er dan ook beperkt treinverkeer mogelijk zijn. Reizigers moeten dus rekening houden met omleidingen en alternatief vervoer in deze periode.

NS zet nieuwste intercity in naar Schiphol

Deze week heeft NS de nieuwste intercity ingezet op de ritten van en naar Amsterdam Airport Schiphol. De nieuwe Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) worden geleidelijk ingezet in de dienstregeling. In totaal heeft het vervoersbedrijf 99 treinen in bestelling staan. Deze ICNG treinen vervangen onder andere de oudere generatie rijtuigen die ingezet worden op de route tussen Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal en Breda.

NS, ICNG, Intercity, Schiphol

Afbeeldingen ©Schiphol/NS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *