Zo werkt Flying Blue Platinum for 2 met American Express4 min leestijd

American Express vernieuwde kaart aanbiedingen - Platinum nu met 50% korting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als vliegfanaat probeer je een zo hoog mogelijke status te behalen bij een bepaalde airline. Deze status helpt je om sneller miles te sparen. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld gratis vluchten te boeken of een vlucht te upgraden naar Business Class of misschien zelfs First Class. De hoogste status, die bij KLM Flying Blue Platinum heet, is het moeilijkste te bereiken. Vlieg je veel met KLM en heb je (bijna) Platinum status? Dan kan Platinum for 2 van American Express interessant voor je zijn. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Flying Blue

Het frequent flyer programma van KLM kent vier niveau’s: Ivory, Silver, Gold en Platinum. Elk niveau kent zijn eigen privileges. Je verdient bijvoorbeeld meer miles op je vlucht afhankelijk van je status. Dit kan interessant zijn, aangezien je met meer miles sneller een gratis vlucht kunt boeken of kunt upgraden. De meeste interessante vluchten vind je dan in de maandelijkse Promo Rewards van Flying Blue. InsideFlyer schrijft hier maandelijks over: de aanbiedingen van september lees je hier. Let op dat voor je voor de vluchten van de Promo Rewards wel de belasting dient te betalen. Hoe je miles (en XP) spaart lees je terug in dit artikel.

Hoe hoger je status, hoe meer miles je krijgt per bestede euro
Hoe hoger je status, hoe meer miles je krijgt per bestede euro bij KLM, Air France, HOP!, Joon en Transavia.

Privileges

Als Silver deelnemer krijg je korting op (extra) ruimbagage. Vanaf Gold krijg je gratis extra bagage, loungetoegang en voorrang bij aan boord gaan (SkyPriority) en priority bagage. Wanneer je toegang hebt tot bijvoorbeeld de KLM Crown Lounge lees je hier. Als je Flying Blue Platinum hebt bereikt dan krijg je ook de mogelijkheid om bij KLM gratis te upgraden naar Economy Comfort en 24 uur per dag ondersteuning van de speciale Platinum klantenservice.

Heel prettig natuurlijk als je veel met KLM of Air France vliegt en Platinum bent geworden. Je kunt dan profiteren van de privileges die bij deze kaart horen. Echter, als je partner of reisgenoot minder vaak vliegt dan jij kan hij of zij hier maar deels van profiteren. Uiteraard mag je altijd een gast meenemen als je met Gold of Platinum loungetoegang hebt. Een eventuele gratis upgrade naar Economy Comfort geldt alleen voor jou zelf. Bovendien spaart de ander minder miles en ook mag hij of zij waarschijnlijk minder bagage meenemen.

Via KLM of Flying Blue is het niet mogelijk om je Platinum status met iemand anders te delen. Als je dat wel wil dan kun je dit via American Express wel doen. Je kunt dan iemand anders aanwijzen waarmee je jouw Flying Blue Platinum status deelt. Die persoon geniet dan van alle voordelen die Platinum kent.

Flying Blue Platinum wordt je niet snel, maar als je het bent profiteer je van diverse privileges
Flying Blue Platinum wordt je niet snel, maar als je het bent profiteer je van diverse privileges

American Express Platinum for 2

Ben je Platinum bij Flying Blue dan kan het dus interessant zijn om de American Express Flying Blue Platinum kaart aan te vragen. Deze kaart heeft als groot voordeel dat je iemand mag aanwijzen die jouw Flying Blue Platinum status ook krijgt. Die persoon hoeft helemaal geen status te hebben bij KLM en krijgt deze status dus gratis en voor niets. Hij of zij geniet van alle voordelen die jij als Platinum deelnemer ook hebt. Op die manier kun je heel gemakkelijk Platinum worden. Aangezien je veel moet vliegen om van deze voordelen te kunnen genieten is dit een gemakkelijke optie.

Dit kan dus een reden zijn om de American Express Flying Blue Platinum kaart aan te schaffen (of te upgraden). Uiteraard moet je zelf afwegen of je de kosten voor de American Express kaart daarvoor wil betalen. Als je deze kaart hebt kun je een tweede Platinum kaart van American Express aanvragen voor een andere persoon. Je betaalt niets extra’s. Let er op dat de uitgaven van de tweede kaart ook van jouw rekening worden afgeschreven. Vervolgens kun je de tweede kaarthouder koppelen aan jouw Flying Blue Platinum status met Platinum for 2. Die persoon is vanaf dat moment dan ook Flying Blue Platinum en geniet individueel ook van alle voordelen. Eerder schreven we al over enkele aanbiedingen bij American Express. Meer daarover lees je hier.

De American Express Flying Blue Platinum kaart
De American Express Flying Blue Platinum kaart

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *