Wanneer heb je toegang tot de KLM Crown Lounge?3 min leestijd

KLM crowne lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft op Schiphol twee eigen lounges; Crown Lounge 25 voor Schengen-vluchten in Vertrek 1 en Crown Lounge 52 voor non-Schengen vluchten nabij Holland Boulevard. De toegang tot deze lounges is afhankelijk van je reisklasse, elite status of eventueel ander lidmaatschap. In dit artikel leggen we uit wanneer je toegang hebt tot de KLM lounges. Ook het gastenbeleid zetten we uiteen.

Houd er rekening mee dat er tijdelijk restricties zijn op de de toegang tot de intercontinentale lounge (52) wegens de verbouwing. Tussen 07:30 en 11:00u mogen Flying Blue Gold en Platinum en Skyteam Elite Plus leden geen gasten meenemen. Dit geldt niet voor Club 2000, Skipper en Ultimate passagiers.

Business Class passagiers

Uiteraard hebben Business Class passagiers toegang tot de KLM lounge. Dit geldt niet alleen voor KLM World Business Class en Europe Business Class reizigers, maar ook voor Business en First Class passagiers die reizen met de andere Skyteam maatschappijen. Ook als je last minute een upgrade neemt of krijgt, heb je loungetoegang.

Flying Blue Gold & Platinum

Flying Blue Gold en Platinum leden kunnen ongeacht hun reisklasse de lounge in als zij reizen op een KLM of Skyteam vlucht. Ook is er toegang als zij met een niet-Skyteam vlucht reizen zolang het is geboekt als KLM codeshare. Bijvoorbeeld als je met Air Mauritius vliegt en via KLM hebt geboekt op KLM vluchtnummer.

Verder krijgen deze Flying Blue leden toegang als ze met Air Baltic reizen en met Transavia op een vluchtnummer HV 5000 tot 6000.

KLM Crowne Lounge

Skyteam Elite Plus

Skyteam Elite Plus leden van andere maatschappijen hebben ongeacht de reisklasse toegang als ze reizen op een Skyteam vlucht.

Flying Blue Silver, Explorer en niet-leden

Flying Blue Silver en Explorer leden hebben, als zij reizen in Economy Class, geen kosteloze toegang tot de lounge maar kunnen wel tegen betaling naar binnen. Je moet nog steeds op een Skyteam vlucht reizen om in aanmerking te komen.

Het tarief voor Silver leden is €35 of 8000 Flying Blue miles. Voor Explorer of niet-leden is dat €45 of 8000 miles. Betalen kan alleen per creditcard.

Flying Blue Petroleum

Flying Blue Petroleum leden, de club voor professionals uit de olie- en gasindustrie, krijgen op Schiphol tegenwoordig alleen maar toegang als zij in transit zijn. Bovendien moet de vlucht door Air France of KLM gemarket en uitgevoerd worden. Een treinreis uit België komt dus niet in aanmerking, een vlucht vanuit Düsseldorf wel.

KLM Crown Lounge

Gasten

KLM heeft voor Flying Blue Platinum (for Life) leden een ruim gastenbeleid dat alleen geldig is in de eigen Crown Lounges.  Zo mogen zij extra gasten tot 18 jaar onbeperkt meenemen. Extra gasten tussen de 18 en 25 kunnen voor een gereduceerd bedrag à €15 of 3000 miles per persoon mee. Daarboven betaal je de reguliere tarieven voor extra gasten.

Voor Flying Blue Gold leden geldt dat zij kinderen tot 2 jaar zonder bijbetaling mee kunnen nemen. Extra gasten tussen de 2 en 14 jaar komen in aanmerking voor gereduceerde toegang. Oudere gasten betalen het nominale tarief.

Dit is in aanvulling op de standaard toelage van één gast die alle Skyteam Elite Plus leden mee mogen nemen. Gasten hoeven niet per se op dezelfde vlucht te reizen, maar moeten wel met Skyteam of een KLM codeshare vliegen.

Voor Ultimate leden gelden nog ruimere voorwaarden.

Aankomst

Ook bij aankomst kunnen Business Class passagiers gebruiken maken van de lounge. Zelfs als zij geen doorverbinding hebben. Voor Flying Blue Gold en Platinum leden geldt hetzelfde, met dezelfde voorwaarden als bij vertrek. Overige Skyteam Elite Plus passagiers krijgen bij aankomst geen toegang, tenzij ze dezelfde dag nog doorvliegen met een Skyteam verbinding.

Reacties

 1. Gerjan zegt

  Hi Ralph,

  Waar heb jij de informatie vandaan dat je met Transavia vluchtnummers HV5000-HV6000 ook de Schengen Lounge in mag?

  Groet Gerjan

 2. Charles zegt

  Zojuist geweigerd op HV vlucht met code in 5000 serie en ik ben FB platinum for life.
  KLM blijft goed z’n best doen om loyale klanten weg te jagen

 3. Peter zegt

  Heel vreemd ook wij zijn geweigerd. Gold members en een HV6690 vlucht. Wordt ook verder geen enkele andere oplossing geboden in de vorm van toegang kopen, Miles inwisselen etc. Loyaliteit is bij KLM wel erg een richting op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *