Wanneer heb je toegang tot de KLM Crown Lounge?3 min leestijd

Dit kun je vanaf heden verwachten in de KLM Crown Lounges op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft op Schiphol twee eigen lounges; Crown Lounge 25 voor Schengen-vluchten in Vertrek 1 en Crown Lounge 52 voor non-Schengen vluchten nabij Holland Boulevard. De toegang tot deze lounges is afhankelijk van je reisklasse, elite status of eventueel ander lidmaatschap. In dit artikel leggen we uit wanneer je toegang hebt tot de KLM lounges. Ook het gastenbeleid zetten we uiteen.

Business Class passagiers

Uiteraard hebben Business Class passagiers altijd toegang tot de KLM Crown lounge. Dit geldt niet alleen voor KLM World Business Class en Europe Business Class reizigers, maar ook voor Business en First Class passagiers die reizen met de andere SkyTeam maatschappijen. Ook als je last minute een upgrade neemt of krijgt, heb je loungetoegang.

KLM crowne lounge

Flying Blue Gold & Platinum

Flying Blue Gold en Platinum leden kunnen ongeacht hun reisklasse de lounge in als zij reizen op een KLM of Skyteam vlucht. Ook is er toegang als zij met een niet-Skyteam vlucht reizen zolang het is geboekt als KLM codeshare. Bijvoorbeeld als je met Air Mauritius vliegt en via KLM hebt geboekt op KLM vluchtnummer.

Verder krijgen deze Flying Blue leden toegang als ze met Air Baltic reizen. Voorheen kregen Gold en Platinum leden die metTransavia op een vluchtnummer HV 5000 tot 6000 reisden ook toegang. We begrijpen van onze lezers dat dit inmiddels niet meer het geval is.

SkyTeam Elite Plus

SkyTeam Elite Plus leden van andere maatschappijen hebben ongeacht de reisklasse toegang als ze reizen op een SkyTeam vlucht.

Flying Blue Silver, Explorer en niet-leden

Flying Blue Silver en Explorer leden hebben, als zij reizen in Economy Class, geen kosteloze toegang tot de lounge maar kunnen wel tegen betaling naar binnen. Je moet nog steeds op een SkyTeam vlucht reizen om in aanmerking te komen.

Het tarief voor toegang is € 50 voor de KLM Crown Lounge 25 (Schengen bestemmingen) en € 65 voor de KLM Crown Lounge 52 (non-Schengen bestemmingen). Flying Blue Explorer en Silver leden krijgen korting op de toegangsprijs. Als Explorer lid krijg je 10% korting en Silver leden krijgen 25% korting. Het is ook mogelijk om met miles te betalen. Dit kost 9.000 – 10.000 miles per persoon.

Flying Blue Petroleum

Flying Blue Petroleum leden, de club voor professionals uit de olie- en gasindustrie, kregen voorheen ook toegang tot de KLM lounges op Schiphol. Dit werd een tijd terug al beperkt naar transit passagiers. Maar inmiddels is Flying Blue Petroleum helemaal gestopt.

Review KLM Economy Comfort | Amsterdam Airport Schiphol naar Calgary | Boeing 787-9 Dreamliner

Gasten

KLM heeft voor Flying Blue Platinum (for Life) leden een ruim gastenbeleid dat alleen geldig is in de eigen Crown Lounges. Zo mogen zij extra gasten tot 18 jaar onbeperkt meenemen. Voorheen gold er een korting voor gasten tussen de 18 en 25. Zij konden voor een gereduceerd bedrag à €15 of 3000 miles per persoon mee. Daarboven betaal je de reguliere tarieven voor extra gasten.

Voor Flying Blue Gold leden geldt dat zij kinderen tot 2 jaar zonder bijbetaling mee kunnen nemen. Extra gasten tussen de 2 en 14 jaar komen in aanmerking voor gereduceerde toegang. Oudere gasten betalen het nominale tarief.

Dit is in aanvulling op de standaard toelage van één gast die alle Skyteam Elite Plus leden mee mogen nemen. Gasten hoeven niet per se op dezelfde vlucht te reizen, maar moeten wel met Skyteam of een KLM codeshare vliegen.

Voor Ultimate leden gelden nog ruimere voorwaarden.

Aankomst

Ook bij aankomst kunnen Business Class passagiers gebruiken maken van de lounge. Zelfs als zij geen doorverbinding hebben. Voor Flying Blue Gold en Platinum leden geldt hetzelfde, met dezelfde voorwaarden als bij vertrek. Overige Skyteam Elite Plus passagiers krijgen bij aankomst geen toegang, tenzij ze dezelfde dag nog doorvliegen met een Skyteam verbinding.

Bron foto’s: KLM / InsideFlyer

Reacties

 1. Gerjan zegt

  Hi Ralph,

  Waar heb jij de informatie vandaan dat je met Transavia vluchtnummers HV5000-HV6000 ook de Schengen Lounge in mag?

  Groet Gerjan

 2. Charles zegt

  Zojuist geweigerd op HV vlucht met code in 5000 serie en ik ben FB platinum for life.
  KLM blijft goed z’n best doen om loyale klanten weg te jagen

 3. Peter zegt

  Heel vreemd ook wij zijn geweigerd. Gold members en een HV6690 vlucht. Wordt ook verder geen enkele andere oplossing geboden in de vorm van toegang kopen, Miles inwisselen etc. Loyaliteit is bij KLM wel erg een richting op.

 4. Andre Blum zegt

  Ja die info is onjuist. Weggestuurd met een HV5xxx ticket. Ze wisten zelfs dat de info op insideflyer staat en het is onjuist. Wel was er ooit (voor 2018) een gedoogbeleid.

 5. Guido zegt

  Als ik naar Parijs economie vlieg en van daar door naar Johannesburg business, kan ik dan gebruik maken van de lounge op Schiphol?

 6. Henk Groenewegen zegt

  Goedemiddag,

  FB voor life samen met mijn vrouw, maar geweigerd in de KLM lounge omdat wij Transavia vlogen.
  geweldige service aangeboden door KLM aan zeer regelmatige klanten.
  kijk eens in de wereld om u heen, daar weet men wel haar vaste klanten te waarderen.

  Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *