Weer meer passagiers voor Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian vervoerde in de maand juli bijna 3,8 miljoen passagiers. Dat is een nieuw record voor de Scandinavische maatschappij. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar geeft dit namelijk een forse groei van ruim 13%. De maatschappij is ook blij dat de toegenomen capaciteit goed benut wordt met een load factor van 93%. Zal de groei bij Norwegian nog lang aanhouden?

Groei

De totale groei in gereisde passagierskilometers (Revenue Passenger Kilometers) nam toe met 33 % deze maand. De groei in capaciteit was 35% (Available Seat Kilometers). De load factor in het gehele netwerk van Norwegian was deze maand 93%. De groei kwam van alle markten: Europa, de VS, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Norwegian specificeerde niet waar de groei het grootst was.

In totaal vervoerde de maatschappij in de maand juli van dit jaar 3.796.283 passagiers. Dezelfde maand vorig jaar was dit 3.358.565. Dat is een toename van 437.718 passengers (ofwel 13%).

Op tijd

In de afgelopen maand werden 99,2% van de geplande vluchten uitgevoerd. Dat betekent dat 0,2% van de vluchten werd geannuleerd of opnieuw gepland. Van de uitgevoerde vluchten vertrok 67,9% op tijd. De Scandinavische maatschappij stelt dat punctualiteit in juli veel te lijden heeft gehad onder de staking van onder andere luchtverkeersleidingsteam in Europa.

Best Low Cost

SkyTrax beoordeelde dat Norwegian ‘s werelds beste low cost airline is op long-haul. De maatschappij presenteert voor de vierde keer op rij om deze prijs te winnen. Daarnaast kreeg Norwegian de prijs voor beste low cost airline voor de zesde keer op rij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *