Flying Blue Platinum leden mogen nu gratis hun kinderen meenemen in elke KLM en Air France lounge2 min leestijd

Review: Air France KLM Sky Lounge Bangkok Suvarnabhumi Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en Air France komen met een mooie uitbreiding op het lounge toegangsbeleid voor Platinum leden. Flying Blue Platinum deelnemers mogen vanaf deze week naast een gast namelijk ook hun minderjarige kinderen gratis meenemen in elke lounge van KLM en Air France wereldwijd. Dit beleid gold al langer voor de KLM Crown Lounges op Schiphol, maar gaat nu dus gelden nu in meer lounges.

Flying Blue Platinum

Platinum is het SkyTeam Elite Plus deelnemersniveau van Flying Blue. Platinum leden hebben een aantal interessante privileges. Waaronder extra bagagetoelage, gratis stoelselectie, gratis ‘upgrade’ naar stoelen met meer comfort, 100% bonusmiles en SkyPriority. Uiteraard hebben Flying Blue Platinum leden ook toegang tot de airport lounges van KLM, Air France en partners. Flying Blue Explorer deelnemers krijgen ook toegang, maar wel tegen betaling. Voor de lounges op Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle krijgen Explorer leden 10% korting. Silver deelnemers ontvangen 25% korting.

Hoe meer u reist, hoe meer kansen u heeft om XP te verdienen en een hoger niveau te bereiken. Het werkt als volgt: met 100 XP wordt u Silver-deelnemer, met 180 XP gaat u van Silver naar Gold en met 300 XP gaat u van Gold naar Platinum. Bron: website Flying Blue

Alleen Flying Blue Ultimate zit nog boven Platinum, maar deze status is voorbehouden aan de meest loyale frequent flyers.

KLM Huisjes bij de toegang tot KLM Crown Lounge 52 op Schiphol (Bron: KLM)

Ruimer toegangsbeleid

Vanaf deze week is het toegangsbeleid voor lounges van KLM en Air France dus uitgebreid voor Flying Blue Platinum leden. Voorheen bleef de lounge uitnodiging voor Flying Blue Platinum leden beperkt tot het lid zelf en een gast. Deze gast kan een volwassene of een kind onder de 18 jaar zijn. Flying Blue Platinum leden met meerdere kinderen moesten dus altijd bijbetalen, wat soms een discussie opleverde.

De KLM Crown Lounges op Amsterdam Airport Schiphol hebben al langere tijd het beleid om alle minderjarige kinderen van Flying Blue Platinum leden gratis toe te laten als zij op dezelfde vlucht reizen. Dit beleid met betrekking tot kinderen van Flying Blue Platinum leden wordt nu uitgebreid naar elke KLM en Air France lounge wereldwijd. Flying Blue informeerde in aanmerking komende leden hier deze week over per e-mail. De wijziging is per 12 oktober 2022 ingegaan. Al met al positieve ontwikkeling voor gezinnen met kinderen dus en een goede aansluiting op Flying Blue Family. Meer over de exacte voorwaarden lees je hier onderaan de pagina.

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Jammer, het zou beter zijn een minder toegankelijk toegangsbeleid te voeren om de overvolle lounges een beetje te ontlasten. M.i. slechte ontwikkeling.

 2. JdV zegt

  Inderdaad hele slechte zaak. Kinderen en lounges/vliegtuigen zijn sowieso een slechte combi. Reden des te meer om de KLM_AF lounges te mijden en Privium of Centurion lounges te bezoeken.

 3. Dan zegt

  Beetje te rooskleurig, dit bericht. Want hoe zit het met de FB Gold? Die mogen straks ‘een loungetarief’ betalen voor hun gast? Dan is er dus sprake van een verschraling van de benefits die heel sneaky is aangekondigd i.p.v. een Hosannaverhaal over ‘een mooie uitbreiding.’

  Enne @JdV : Wie ben jij om te bepalen dat kinderen en vliegtuigen/lounges een slechte combinatie zijn?

  • Christian zegt

   Waar lees je dat het beleid voor Flying Blue Gold leden gewijzigd wordt. Vanochtend keek ik op de website van Flying Blue en daar stond dat Gold deelnemers gewoon een gast mee mogen nemen.

   • ppt zegt

    Gister, op 12-10, als FB Gold mail van Flying Blue ontvangen. De FB website is echter nog niet aangepast. Voor een FB Gold member een behoorlijke devaluatie die ook nog eens per directe lijkt ingegaan te zijn:

    Als Flying Blue Gold-deelnemer, geniet u van exclusieve voordelen, zoals:

    – Toegang tot de wereldwijde lounges van KLM en Air France met een gast naar keuze*
    – Voorrang op de luchthaven met SkyPriority
    – Één extra gratis bagagestuk op alle SkyTeam-vluchten

    * Vanaf 12 oktober 2022 betaalt u een Lounge-tarief vanaf uw tweede gast (volwassene of kind). Zie de Flying Blue-website voor meer informatie.

  • erik vd brink zegt

   Beste Dan,
   Je mag als gold-deelnemer nog steeds één gast gratis meenemen hoor. Betalen vanaf de 2e gast staat er op de KLM site, hetgeen altijd het geval was voor gold-deelnemer en tot recent ook voor platinum deelnemers.. Dat er sprake is van een verschraling voor FB Gold-deelnemers is dus onjuist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *