Japan verwelkomt weer toeristen2 min leestijd

Welke Fifth Freedom Flights vliegt Delta?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na ruim 2,5 jaar in lockdown heeft Japan dan eindelijk hun grenzen sinds dinsdag 11 oktober 2022 weer geopend voor toeristen. In september werd al het een en ander bekend dat Japan binnenkort hun grenzen weer gaat openen.

Toeristen weer welkom in Japan

Daar waar vele andere Aziatische landen hun grenzen al vorig jaar en eerder dit jaar openden, waren toeristen tot nu toe nog niet welkom in Japan. Je kon echter wel via Japanse luchthavens naar een andere bestemming reizen. Sinds kort hanteerde Japan een regel waarbij maximaal 50.000 reizigers per dag uit 68 landen waren toegelaten tot land. Aan dit limiet is sinds deze week dus een einde gekomen. Reizigers die niet uit een van deze 68 landen komen blijven echter wel onderhevig aan de visa vereisten die ook voor de uitbraak van de pandemie golden.

Een Japanse lekkernij: deeg gevuld met zoete bonen, gekocht nabij de tempel
Japan is sinds deze week weer open voor toeristen. (Foto: InsideFlyer – Christian)

Mocht je binnenkort naar Japan willen reizen, dan is ook een PCR-test bij aankomst niet meer verplicht. Wel dien je minstens drie vaccinaties tegen COVID te hebben gehad. Zo niet dan dien je maximaal 72 uur voor vertrek nog een PCR-test af te leggen. In beide gevallen dien je ook nog de vragenlijst omtrent coronagerelateerde klachten in te vullen. Dit alles kun je regelen via de MySOS app. Bij aankomst hoef je niet meer in quarentaine. Voor wat betreft de mondkapjesplicht dien je alleen een mondkapje te dragen als je op minder dan 2 meter afstand met iemand in gesprek bent. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Veel mensen in Japan dragen echter nog steeds op vele openbare plekken een mondkapje.

Reisadvies Japan

Ondertussen geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het grootste deel van Japan weer code groen af. Dit betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. Reis echter niet naar het zuidoosten van de stad Fukushima. Dit zijn de geëvacueerde gebieden in Fukushima, delen van Futaba, Litate, Katsurao, Minamisōma, Namie, Okuma en Tomioka. Door de kernramp in 2011 met de Fukushima Daiichi Nuclear Power Station is het te gevaarlijk om daarheen te reizen. De toegang tot een aantal gebieden met een hoge radioactieve straling is verboden. Meer informatie over het reisadvies van Japan kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Japan Code Groen

Uitgelichte afbeelding:

Reacties

 1. Dan zegt

  Dit is onduidelijk:

  “Wel dien je op alle openbare plekken in Japan nog een mondkapje te dragen, zelfs als dit door vele buitenlanders als niet noodzakelijk wordt ervaren. De lokale bevolking draagt ook buiten een mondkapje maar dit is echter niet verplicht.”

  Wat bedoel je met openbare plekken? Gebouwen? Buitenruimtes? Beiden? De informatie van BuZa is hierover ook erg onduidelijk en dat is helaas wel vaker zo (vraag me soms af of de stagiair die BuZa website soms bijhoudt…).

  Het verdient de aanbeveling dit soort dingen altijd te dubbel checken bij de officiële bronnen. In dit geval is dat deze: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/mask.html en klopt hetgeen wat hier en op de website van BuZa ten aanzien van mondkapjesgebruik in Japan helaas niet helemaal. Naar goed Japans gebruik is het ingewikkeld.

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Bedankt voor je reactie Dan. De website van BuZa is het inderdaad wat onduidelijk in. Volgens de huidige regels is er geen mondkapje nodig als je minimaal 2 meter afstand houdt tijdens een gesprek met iemand. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Ik heb het artikel ondertussen aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *