Ook Japan en Taiwan versoepelen hun inreisvoorwaarden4 min leestijd

Culinaire bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Inmiddels hebben de meeste landen wereldwijd hun grens- en controlemaatregelen van voor de pandemie hervat. Zo overweegt zelfs Duitsland, een van de strengste landen op het gebied van coronamaatregelen, om de mondkapjes in het vliegtuig uit te bannen. Stof om over na te denken dus, zo vonden ook Taiwan en Japan. Beide landen hebben aangekondigd hun inreisvoorwaarden na lange tijd verder te gaan versoepelen. Goed nieuws voor de reiziger dus!

Japan gaat individuele toeristen weer toelaten

Vanaf afgelopen woensdag zijn individuele reizigers weer welkom. Een duidelijke stap die laat zien dat Japan bereid is om de grenzen nog verder te openen. Afgelopen juni werd namelijk al aangekondigd dat georganiseerde groepsreizen weer toegestaan zijn.

Van de individuele reiziger werd nog iets meer geduld gevraagd. De Japanse media stonden er vol van. Zo schreven zij vooral over de angst dat deze verplichte reisleiding vele buitenlandse toeristen zou doen afschrikken. Gekeken naar het aantal reizigers van de afgelopen maanden kan deze conclusie ook zo getrokken worden. Zo meldt de immigratiedienst dat Japan in de maanden juni en juli slechts 8.155 buitenlandse toeristen heeft mogen ontvangen, veel minder dat wat zij normaal gewend zijn.

Het nieuws dat de individuele reiziger weer in de picture komt zal dan hoogstwaarschijnlijk goed gevallen zijn in Japan. Op de bonnefooi door het land van de sushi, tempels en kersenbloesem is er helaas nog niet bij. Aan de individuele reiziger wordt dan ook gevraagd om een pakketreis te boeken. De precieze richtlijnen hiervoor worden eerdaags vrijgegeven.

Japan verhoogt ook het aankomstlimiet

Met de nieuwe aangekondigde versoepelingen zal Japan ook 2,5 keer het huidige aantal reizigers binnen gaan laten. Zo verhogen ze het limiet van 20.000 naar 50.000 per dag. Dit is inclusief Japanse staatsburgers en buitenlandse ingezetenen.

Japan verwelkomt weer individuele toeristen
Japan verwelkomt weer individuele toeristen

Huidige inreisvoorwaarden Japan

Nog onveranderd is de visumeis. Deze dien je nog altijd vooraf aan te vragen. Neem hiervoor contact op met de Japanse ambassade in Den Haag of Brussel.

Wat betreft de coronamaatregelen is daar ook een versoepeling zichtbaar. Voorheen werd ongeacht je vaccinatiestatus een PCR-uitslag gevraagd voor vertrek en bij aankomst in Japan. Mocht je nu reeds beschikken over drie vaccinaties, zal deze test komen te vervallen. Dat scheelt weer in papierwerk!

Als je naar Japan reist zorg dan wel voor voldoende mondkapjes. De verwachting is dat je deze draagt in alle openbare ruimtes.

Taiwan voert visumvrij reizen in

Ook Taiwan kondigde afgelopen week versoepelingen aan. Gedurende een persconferentie werd het visumvrij reizen geïntroduceerd voor een aantal landen, waaronder Nederland en België. Zo hoef je vanaf morgen 12 september 2022 geen visum meer aan te vragen. Het Central Epidemic Command Center (CECC) kondigde dit aan na een langdurige evaluatie en het feit dat vele landen Taiwan al reeds zijn voorgegaan.

Taiwan introduceert het visumvrij reizen.
Taiwan introduceert het visumvrij reizen

 

Huidige inreisvoorwaarden Taiwan

Ondanks de invoering van het visumvrij reizen, blijven de quarantaine voorschriften en de PCR-test bij aankomst nog wel van kracht. Dit betekent dat je ook bij een negatief testresultaat verplicht 3 dagen in quarantaine gaat. Na deze periode ga je over op een zelfcontrole van 4 dagen. Ook is het nog steeds verplicht om mondmaskers te dragen zowel binnen als buiten.

Vluchtroutes Japan en Taiwan

Voor wie nu denkt ik wil ook graag een reisje maken naar Japan of Taiwan zijn hier de verschillende vluchtmogelijkheden. Zo vliegt KLM vanaf Amsterdam (AMS) met een tussenstop in Parijs (CDG) naar Tokio (HND) in een Boeing 787-9. Ook Lufthansa vertrekt van Schiphol (AMS), maar maakt een tussenstop op Frankfurt (FRA). Vanaf Brussel (BRU) vliegt Brussels Airlines met een tussenstop in eventueel Frankfurt (FRA), München (MUC) of Wenen (VIE) naar de hoofdstad van Japan (HND).

Met China Airlines kan je ook direct vliegen van Amsterdam (AMS) naar de hoofdstad van Taiwan; Taipei (TPE). KLM vliegt wederom met een Boeing 787-9 van Schiphol (AMS) naar Taipei (TPE) met een tussenstop in Bangkok (BKK). Ook Turkish Airlines en Singapore airlines vliegen vanaf Amsterdam met tussenstop naar de hoofdstad (TPE). Vanaf Brussel (BRU) heb je de beste vluchtroutes met Emirates, die een tussenstop maakt in Dubai (DXB) of Turkish Airlines die vooraf een tussenlanding maakt in Instanbul (IST).

 

KLM biedt vluchten aan van Amsterdam naar Tokio
KLM is een van de luchtvaartmaatschappijen met vluchten naar Tokio of Taipei.

Al met al zijn het nog geen reuze sprongen, maar zeker wel stapjes in de goede richting die een reis naar Japan of Taiwan een stukje aantrekkelijker zullen maken. Uiteraard zijn de inreisvoorwaarden onderhevig aan veranderingen en raden we aan altijd het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de inreisvoorwaarden van het land zelf te raadplegen voor vertrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *