Duitsland wil nu opeens af van mondkapjesplicht op vluchten2 min leestijd

Boeing 787-9 Toestel in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Duitsland heeft eerder deze week laten weten af te willen van de mondkapjesplicht in vliegtuigen van en naar Duitsland. Vorige week wilde de Duitse regering nog de coronaregels aanscherpen.

Duitsland wil mondkapjesplicht afschaffen

In de meeste landen binnen Europa geldt er op dit moment al geen mondkapjesplicht meer. Het is daarom opvallend dat Duitsland op dit moment passagiers in vliegtuigen, treinen en andere vormen van openbaar vervoer nog steeds verplicht om een mondkapje te dragen. De Duitse regering wilde deze regel vorige week nog aanscherpen door alleen medische mondkapjes toe te laten. Meerdere maatschappijen waaronder Lufthansa waren het hier al niet mee eens. Ook is het opvallend dat het dragen van een mondkapje alleen verplicht is aan boord van een vlucht en dus niet op de luchthaven zelf. Dit terwijl er op luchthavens veel meer kans is op het oplopen van virussen aangezien er in de vliegtuigen meer ventilatie aanwezig is. Nu is bekend geworden dat Duitsland binnenkort van de mondkapjesplicht af wil.

Lufthansa, business class, maaltijden
Duitsland wil nu opeens de af van de mondkapjesplicht op vluchten. (Bron: Miles & More)

De Duitse regering heeft nog geen officiële aankondiging gemaakt. Het ziet er echter wel naar uit dat er binnenkort (voorlopig) een einde komt aan het verplicht dragen van een mondkapje aan boord van een vlucht van en naar Duitsland. Wel bestaat er de kans om de mondkapjesplicht weer in te voeren in het geval er opeens weer veel meer coronagevallen bijkomen. Waarom de regering nu overweegt om de mondkapjesplicht af te schaffen is nog niet bevestigd. Wel is bekend dat veel mensen zich ondertussen ergeren aan het dragen van een mondkapje. Daarnaast is het goed voor te stellen dat veel passagiers op dit moment Duitse maatschappijen links laten liggen vanwege het verplicht dragen van een mondkapje. Duitse luchtvaartmaatschappijen zullen dus ongetwijfeld te spreken zijn over het afschaffen hiervan.

Uitgelichte afbeelding: Miles&More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *