Ook Lufthansa gaat komende winter duizenden vluchten schrappen2 min leestijd

Airbus A330-300 van Lufthansa stijgt op (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft afgelopen weekend aangekondigd wegens capaciteitsproblemen komende winter duizenden vluchten te gaan schrappen. Eerder kwam British Airways ook al met het bericht om komende winter al 10.000 vluchten te schrappen.

Lufthansa gaat duizenden vluchten schrappen

Lufthansa schrapte deze zomer in totaal ook al 5.000 vluchten. Hier waren verschillende redenen voor zoals stakingen maar ook personeelstekorten. Nu lijken de zaken niet in de goede richting te lopen. Zo werd men het vorige week niet eens over de nieuwe cao van de piloten. Hierdoor is de kans aanwezig dat er de komende weken ook nog stakingen kunnen voorkomen. Het winterseizoen bij Lufthansa begint in de laatste week van oktober en loopt t/m 26 maart 2023. Voor deze periode heeft Lufthansa dus in ieder geval 5.000 vluchten geschrapt.

Lufthansa vluchten schrappen
Lufthansa schrapt al duizenden vluchten voor komende winter. (Foto: Lufthansa)

Het gaat vooral om korte- en middellange afstandsvluchten vanuit Frankfurt. Op deze luchthaven zijn de capaciteitsproblemen namelijk het grootst. Vorige week werd ook al bekend dat Lufthansa vanaf september de frequentie op deze twee routes gaat terugschroeven.

Strengere coronaregels

Daar houdt het echter nog niet bij op. De Duitse regering heeft namelijk plannen om de coronaregels aan boord van vliegtuigen en treinen komende winter nog verder aan te scherpen. Zo zou het verplicht worden om een FFP2 mondkapje te dragen aan boord van alle vluchten van en naar Duitsland. Andere mondkapjes worden op bevel van de Duitse overheid niet meer geaccepteerd. Dit zou in ieder geval gelden van 1 oktober 2022 t/m 1 april 2023. Dat Duitsland de mondkapjesplicht blijft behouden is opvallend te noemen aangezien vrijwel alle landen deze plicht aan boord van vliegtuigen en treinen hebben afgeschaft. Het kan voor passagiers een reden zijn om het komende half jaar niet voor Lufthansa te kiezen. Zelf is de Lufthansa Group het niet eens met de mondkapjesplicht die de Duitse overheid oplegt

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *