Komende week stakingen op luchthavens in België2 min leestijd

Liège Airport Stakingen Belgische luchthavens

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizigers die komende week vertrekken vanaf een luchthaven in België moeten rekening houden met hinder aangezien er stakingen zijn aangekondigd. Dit geldt ook voor Brussels Airport vanwaar deze zomer al veel Nederlanders vertrokken.

Stakingen op luchthavens België

Komende week zullen er op verschillende Belgische luchthavens stakingen plaatsvinden. De reden van deze stakingen is dat de luchthavenpolitie momenteel onderbemand is. Door bezuinigingen kunnen de medewerkers van de luchthavenpolitie op dit moment hun werk niet meer naar behoren uitvoeren. Hierdoor komt ook de veiligheid van de agenten en reizigers in gevaar, aldus de luchthavenpolitie. Daarom heeft de luchthavenpolitie voor komende week op diverse luchthavens in België stakingen aangekondigd. Het gaat in ieder geval om de luchthavens van Charleroi, Luik en Brussels Airport. Zo zullen er o.a. toegangswegen tot deze luchthavens worden geblokkeerd waardoor reizigers hun vlucht mogelijk missen.

Stakingen België
Komende week zijn er stakingen aangekondigd op verschillende luchthavens in België (bron: brussels-charleroi-airport)

Het advies is dan ook om tijdig op de luchthaven te arriveren en desnoods de trein te nemen. Voor de luchthavens van Charleroi en Brussels Airport is het op dit moment echter nog niet precies bekend wanneer deze acties plaats zullen vinden. Wel bekend is dat de acties op de luchthaven van Luik maandagmiddag al beginnen. Aangezien veel reizigers op dit moment van vakantie terugkeren zullen zij op de terugweg hinder kunnen ondervinden.

Naast Brussels Airport vertrokken er deze zomer ook veel Nederlandse reizigers vanuit Luik. TUI heeft namelijk deze zomer een aantal vluchten vanaf Schiphol naar deze luchthaven verplaatst. Als het aan de Belgische minister van Binnenlandse Zaken ligt, blijft de schade overigens beperkt. Zij heeft extra politiemensen gevorderd om de ergste veiligheidsproblemen te kunnen voorkomen.

Ook stakingen in Duitsland en Spanje

Naast de stakingen van de luchthavenpolitie in België zijn er komende week ook in Duitsland stakingen. Daar werd men het niet eens over de nieuwe cao van de piloten bij Lufthansa. Gesprekken liepen vorige week tot niets uit waarna er komende week dus weer kan worden gestaakt. Wanneer deze stakingen zullen plaatsvinden is vooralsnog onbekend. Ook in Spanje is het raak, daar staakt personeel van Iberia Express in ieder geval op zondag 28 augustus.

Uitgelichte afbeelding: Liège Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *