TUI plaatst deze zomer vluchten van Schiphol over naar Luik2 min leestijd

De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

TUI gaat deze zomer een aantal Schiphol-vluchten overplaatsen naar regionale luchthavens waaronder het Belgische Luik. Schiphol kamt namelijk met een enorme drukte waardoor daar veel vluchten helaas niet kunnen vertrekken. Eerder deze maand maakte Transavia ook al bekend dat ze deze zomer 240 vluchten moeten schrappen vanaf Schiphol.

TUI vluchten vanaf Luik

Door de enorme drukte zijn verschillende maatschappijen die normaal vanaf Schiphol vliegen nu genoodzaakt hun vluchten over te plaatsen naar regionale luchthavens. Op deze manier kunnen deze vluchten toch nog doorgaan en raken passagiers dus niet gedupeerd. Eerder werd al bekend dat TUIfly een aantal vluchten over zal plaatsen naar Rotterdam / The Hague Airport. Voor de overige vluchten is nu gekozen voor Luik, wat net over grens bij Maastricht ligt. Hiervoor zijn verschillende redenen. Ten eerste is er op dit moment voldoende ruimte op de luchthaven van Luik. Doordat daar voldoende slots beschikbaar zijn kan de maatschappij gerust twee vluchten per dag naar dezelfde bestemming uitvoeren met hetzelfde toestel.

Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)
TUI zal deze zomer een aantal vluchten overplaatsen naar Luik. (Bron: TUI)

Daarnaast is het ook zo dat TUIfly België op dit moment al actief is in Luik. Op deze manier kan de maatschappij haar klanten met eigen personeel te woord staan. Welke vluchten er precies over worden geplaatst naar Luik is op dit moment nog onbekend. Wel is bekend dat een aantal reizigers hierdoor wellicht een verschillende vertrek- en aankomst luchthaven heeft. TUI geeft aan dat reizigers hierover worden geïnformeerd.

Groningen Airport Eelde

De overplaatsing van Schiphol-vluchten naar Luik komt hard aan op de luchthaven van Groningen Airport Eelde. De regionale luchthaven wil proberen te groeien maar vanwege beperkte openingstijden heeft TUI deze luchthaven links moeten laten liggen. De luchthaven kreeg tijdens de coronacrisis echter te maken met een flinke groei. Zowel TUI als Groningen Airport Eelde hebben geprobeerd om tijdens deze zomer een uitzondering te maken op de openingstijden maar hier is helaas geen akkoord mee bereikt. Hierdoor heeft TUI ervoor moeten kiezen om de vluchten over te plaatsen naar Luik.

Uitgelichte afbeelding: TUI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *