Transavia schrapt deze zomer 240 vluchten op Schiphol2 min leestijd

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege personeelsproblemen is Transavia genoodzaakt om in de maanden juli en augustus in totaal 240 vluchten vanaf Schiphol te schrappen. Transavia volgt hiermee KLM die op meer dan 60 bestemmingen minder vaak dan gepland vliegt deze zomer. Eerder dit jaar verwachtte de luchthaven ook al grote drukte.

Transavia op Schiphol

Schiphol maakte eerder deze maand al bekend dat er door een tekort bij het beveiligingspersoneel deze zomer problemen kunnen ontstaan. Zo mogen er in de maand juli maximaal 67.500 reizigers per dag vetrekken vanaf Schiphol. In augustus is dit op dit moment maximaal 72.500 reizigers. Nu loopt het personeelstekort zo hoog op dat er een aantal vluchten geschrapt moeten worden. Zo moet Transavia in ieder geval in de maanden juli en augustus in totaal 240 vluchten schrappen. In totaal gaat het om ongeveer 13.000 boekingen. Het gaat in eerste instantie om vluchten tussen 7 juli en 14 augustus. Reizigers op de getroffen vluchten zouden deze week al informatie hebben gehad van Transavia met verdere instructies.

Boeing 737 cabine van Transavia (Registratie: PH-HSF) (Bron: Transavia)
Transavia is genoodzaakt op deze zomer in ieder geval 240 vluchten vanaf Schiphol te schrappen. (Bron: Transavia)

Ongeveer 70% van deze passagiers kan gelukkig omgeboekt worden op een andere vlucht. Hierbij moet je denken aan een andere datum of zelfs vanaf een andere luchthaven. De overige 30% zal helaas te maken krijgen met een annulering of uitstel van hun reis. Zij krijgen dan ook hun geld terug. In eerste instantie gaat het dus om 240 vluchten van Transavia maar daarmee zal het nog niet ophouden. Verwacht wordt dat er ook tussen 15 en 28 augustus vluchten van Transavia geschrapt moeten worden. Het is echter nog onduidelijk om hoeveel vluchten het gaat. Transavia zal deze reizigers rond half juli op de hoogste stellen.

Niet de enige

Transavia is overigens niet de enige maatschappij op Schiphol die is genoodzaakt om vluchten te annuleren. Ook KLM moet in juli al 7.000 stoelen per dag schrappen. Daarnaast spelen deze problemen zich niet alleen af op Schiphol. Zo besloot ook het beveiligingspersoneel op Brussels Airport afgelopen maandag het werk neer te leggen. Hierdoor konden er die dag ook geen vluchten van Transavia vertrekken vanaf Brussels Airport.

Uitgelichte afbeelding: Transavia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *