Transavia maakt tickets flexibel door drukte luchthavens2 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is druk op de Nederlandse luchthavens. Vooral Schiphol heeft te maken met lange wachtrijen voor de security met vertragingen en annuleringen tot gevolg. Om klanten die hun reis willen wijzigen tegemoet te komen maakt Transavia de tickets tijdelijk weer flexibel. Het is namelijk nog de hele maand mogelijk om kosteloos de vertrekluchthaven van Transavia tickets te wijzigen.

Gratis luchthaven wijzigen

De ticketvoorwaarden van luchtvaartmaatschappijen zijn in veel gevallen weer terug naar ‘normaal’. Dat betekent doorgaans betalen voor elke ticketwijziging. De flexibele ticketvoorwaarden zijn bij Transavia echter weer terug. Niet met inreisrestricties in het buitenland als reden, maar de drukte op eigen bodem. Transavia maakt namelijk bepaalde wijzigingen bijna de gehele maand juni gratis.

Reizigers die voor 30 juni vertrekken kun hun vlucht kosteloos beperkt wijzigen. Het gaat om een omboeking van de vertrekluchthaven van Schiphol naar Rotterdam / The Hague Airport of Eindhoven Airport. De wijziging van vertrekplaats is alleen gratis als de vertrekdatum hetzelfde blijft. Ook de bestemming moet hetzelfde blijven. Normaliter kost deze wijziging tot € 50 per enkele reis als je bij het boeken hebt gekozen voor het ‘Basic pakket’. Transavia wil hier vooral passagiers mee tegemoet komen die niet meer vanuit Amsterdam willen vliegen. Voor wijzigingen dien je contact op te nemen met Transavia.

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)
Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Drukte luchthavens

De drukte op de luchthavens is op het moment onvoorspelbaar. Moet je nu extra vroeg op de luchthaven komen of juist niet? De grootste problemen spelen op Schiphol. Daar zijn inmiddels diverse maatregelen genomen, maar de vraag is of dit voldoende is om de zomer door te komen. Eerder deze week kondigde Schiphol aan meer digitale schermen te plaatsen om reizigers te informeren over de te verwachten wachttijd op de luchthaven. Dat Transavia de tickets nu flexibel maakt draagt voor die reizigers zeker positief bij aan het probleem.

De drukte op de andere Nederlandse luchthavens neemt ook toe, bijvoorbeeld op Eindhoven Airport. Dat komt omdat diverse airlines hun vluchten verplaatsen naar Eindhoven en Rotterdam. Nederland is overigens niet uniek wat de problemen betreft. Grote vliegvelden wereldwijd kampen met dezelfde problemen, soms zelfs nog een gradatie erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *