Voorlopig geen Miles & More creditcard in Nederland2 min leestijd

Miles & More geeft ook creditcards uit (Bron: Miles & More)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voorheen was Miles & More, het loyalty programma van onder meer Lufthansa en Brussels Airlines, ook actief in Nederland. Sinds enkele jaren is dat niet meer het geval. Terwijl de kaart in bijvoorbeeld België en Luxemburg wel beschikbaar is. De organisatie achter de creditcard laat echter aan InsideFlyer weten voorlopig niet van plan te zijn de kaart in Nederland te introduceren

Travel creditcards in Nederland

Een creditcard is voor frequente reizigers geen overbodige luxe. Sterker nog, het kan heel wat opleveren. In Nederland zijn de American Express kaarten het bekendste als het gaat om betaalkaarten voor op reis. Het bedrijf speelt daar ook op in met aanverwante voordelen, onder meer gekoppeld aan Flying Blue. Kaarthouders verdienen bijvoorbeeld miles met hun uitgaven en krijgen elk jaar een aanvulling op hun XP saldo.

Helaas zijn er in Nederland geen andere noemenswaardige travel creditcards te verkrijgen die je handige voordelen opleveren. Echter was er in het verleden wel nog een andere creditcard in samenwerking met een loyalty programma: de Miles & More creditcard.

Miles & More creditcard

Tot 2020 was in Nederland dus ook de Miles & More creditcard beschikbaar. Deze is gekoppeld aan bijvoorbeeld Lufthansa, Brussels Airlines en Swiss. De kaart bood onder meer de mogelijkheid om Miles & More award miles te verdienen met uitgaven. Helaas is die dus niet meer beschikbaar. Op vragen van InsideFlyer verklaart Miles & More dat ‘er te weinig vraag was in de Nederlandse markt’ om de creditcard aan te blijven bieden. Daar komt bij dat de toenmalige Nederlandse partner van de Miles & More kaart, Qander Consumer Finance, zich terug had getrokken. Een eerdere introductie van de kaart was overigens ook niet succesvol.

De Duitse organisatie achter de Miles & More creditcard laat tegenover InsideFlyer weten voorlopig geen actieve rol te willen spelen in Nederland. En dat is jammer, want de creditcard is wel beschikbaar is 27 andere landen met in totaal 1,7 miljoen gebruikers. De landen de kaart wel te krijgen is zijn onder meer België, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Zweden en Polen. In volledig overzicht is hier te vinden.

Lufthansa, business class, maaltijden
Lufthansa is een van de leden van Miles & More (Bron: Lufthansa / Miles & More)

Toch een Miles & More creditcard aanvragen? 

Volgens de organisatie achter de Miles & More creditcard is het als Nederlander niet mogelijk om de kaart aan te vragen in bijvoorbeeld België of Duitsland. Tenzij de aanvrager een vast woonadres heeft in het betreffende land. Dit zou ook te maken hebben met de regels die banken stellen. Zogenaamde ‘cross-border’ acceptaties worden dus niet gedaan. Heb je een verblijfsadres en bankrekening in een van de landen waar de creditcard wel beschikbaar is dan kun je deze dus wel aanvragen. 

Op het InsideFlyer forum lees je de ervaringen van onze lezers die toch een poging hebben gedaan om de kaart aan te vragen. Helaas werden de Nederlandse aanvragen tot dusver allemaal afgewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *