Miles&More introduceert Visa creditcard in Nederland

Airlines onder het moederbedrijf Lufthansa Group (Foto: Lufthansa Group)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa en haar frequent flyer programma Miles&More introduceren een co-branded Visa kaart in de Nederlandse markt. Hiervoor wordt samengewerkt met Qander Consumer Finance. Uiteraard kan je met de creditcard miles sparen bij het programma van de Lufthansa Group, maar er zijn ook andere voordelen. Visa heeft twee soorten kaarten: de Blue en Gold card.

De twee co-branded kaarten. Afbeelding: Qander

Blue card

Bij de Blue card spaar je 2 miles per €5. De miles zijn zo onbeperkt geldig. Bovendien krijg je een voucher voor 15% korting bij de Lufthansa Worldshop, met onder andere reisproducten als Rimowa koffers en Lufthansa merchandise. Verder omvat de kaart een aankoopverzekering van 180 dagen en een reisongemakkenverzekering voor onder andere bagage- en vluchtvertraging en een gemiste aansluiting.

Deze kaart kost €4 per maand met het eerste half jaar gratis. Er is een welkomstbonus van 2×2500 miles.

Gold card

De Visa Gold card heeft meer voordelen en je spaart ook meer miles; 3 per €4. Daarnaast is de voucher voor de Worldshop ter waarde van 25% en krijg je ook een voucher voor éénmalige toegang tot een Lufthansa Business Class lounge. Ook krijg je toegang tot Boingo wifihotspots wereldwijd. De verzekeringen zijn wat uitgebreider met een aankoopverzekering van 365 dagen en extra verzekeringen voor bagage, reis en annulering.

Deze kaart kost €7,50 per maand en is ook het eerste jaar gratis. De welkomstbonus is 2×5000 Miles&More miles.

Conclusie

Visa en Lufthansa introduceren de tweede co-branded airline creditcard in Nederland. Het voordeel van Visa is dat het over het algemeen vaker wordt geaccepteerd dan AMEX. Echter is het aantal miles dat je verdient karig en vind ik de kosten vrij hoog voor de voordelen die je krijgt. De toegang tot de Lufthansa Business Class lounge is éénmalig en niet zoveel waard. Hopelijk zorgt deze ‘concurrentie’ ervoor dat alle spelers hun product verbeteren.

Reacties

 1. Dirk zegt

  hmmm eindelijk miles and more in Nederland sparen???
  maar goldcard kost 90 euro en de tweede kaart 18 euro extra !
  nu betaal ik 55 euro voor een gold card en de tweede kaart is gratis…
  oh en 50 euro eigen risico op de verzekering, nu heb ik op mijn visa 25 euro eigen risico!!
  ik zie het voordeel niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *