Delta komt met nieuw zomermenu3 min leestijd

De nieuwe snacks, maaltijden en drankjes in het zomermenu van Delta (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sommige airlines houden hun menu aan boord langere tijd hetzelfde. Delta Air Lines kiest echter regelmatig voor vernieuwing in de service aan boord. Zo ook deze zomer, reizigers mogen namelijk met het nieuwe zomermenu nieuwe drankjes, snacks en maaltijden in alle reisklassen aan boord verwachten. Brussels airlines vernieuwde recentelijk ook al de menu opties.

Maaltijden en drankjes aan boord

Om ook frequente reizigers te blijven verrassen introduceren de meeste airlines regelmatig een nieuw menu. Zo introduceert Brussels Airlines een nieuw menu in de Business Class op long haul vluchten. Low cost carriers zoals Ryanair, easyJet en Transavia lijken langere tijd vast te houden aan dezelfde ‘buy-on-board’ opties. Het actuele menu dat maatschappijen, al dan niet kosteloos, aanbieden aan boord is veelal te vinden op websites van de airlines.

Het zomermenu van Delta lijkt zich deze keer vooral te richten op de introductie van nieuwe drankjes. Er is echter ook gekeken naar de snacks en maaltijden. Delta werkt daarvoor zoveel mogelijk samen met Amerikaanse merken en producenten. En daarbij gaat het niet alleen op grote merken, maar juist ook kleinschaligere lokale bedrijven. Delta wil hiermee vooral bedrijven stimuleren een diverse bedrijfscultuur hebben. Sommige van deze bedrijven doneren een deel van hun omzet aan het goede doel ter bevordering van diversiteit in de samenleving.

Nieuwe drankjes

Qua drinken staat er deze zomer heel wat nieuws op het menu bij Delta. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe theesmaken, cold-brew koffie, mousserende wijnen en bier. Voor First Class reizigers op vluchten binnen de VS komt er zelfs een geheel nieuwe menu aan welkomstdrankjes. Deze worden doorgaans voor vertrek in de cabine geserveerd.

Een van de nieuwe merken waar Delta mee werkt is de Du Nord Social Spirits distilleerderij uit Minneapolis. Hierdoor is het aanbod van cocktails en mixdrankjes verder uitgebreid. Verder zijn er nieuwe wijnen toegevoegd van Imagery Estate Winery uit Californië. Daarnaast is er nieuwe mousserende wijn van Une Femme. Liefhebbers van cocktails komen nu ook aan hun trekken op trans-Atlantische vluchten. In samenwerking met Tip Top Proper Cocktails uit Atlanta biedt Delta nu meer keuze. Tot slot is er nog keuze uit de Big Wave Golden Ale van Kona Brewing Co. uit Hawaii.

De nieuwe theesmaken komen van Thrive Farmers en komen beschikbaar in alle reisklassen. Reizigers in Delta One krijgen de grootste keuze, terwijl in Economy (nog) enkel de Bright English Breakfast tea wordt geschonken. Thrive Famers wil een eerlijke prijs betalen voor thee van onafhankelijke theeplantages in Rwanda, India, China, Egypte en ook de VS.

Voor het eerst is er ook echte ‘Cold Brew’ koffie beschikbaar van Explorer Cold Brew Company uit New York. Deze koffie uit Ethiopië heeft het Fairtrade keurmerk. Een mooie toevoeging aan het zomermenu van Delta. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuwe maaltijden en snacks

Op binnenlandse First Class vluchten worden de maaltijden ook vernieuwd. Op langere vluchten kunnen deze premium reizigers een nieuw seizoensmenu verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische burger met harissa, poke bowl met garnalen en burrata salade met zomertomaten.

Qua snacks er ook heel wat nieuws bij Delta. Zo is er in Delta One keuze uit High Road Craft vanille softijs. Je kunt ook zelf je eigen sundae samenstellen met verschillende smaken zoals speculoos, kersen en fudge karamel. Deze ijsjes komen later beschikbaar in alle cabines op long haul vluchten.

Verder is er met het nieuwe Delta zomermenu keuze uit nieuwe SunChips cheddar chips en minirepen van Kate’s Real Bar. In alle premium cabines blijven ‘full size’ snacks gratis, dus geen mini’s meer. Op langere vluchten komen ook de zogenaamde Flight Fuel Plates en snackboxes weer beschikbaar. Hiervoor dien je echter wel bij te betalen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delta op Schiphol

Het Amerikaanse Delta Air Lines vliegt deze zomer vanuit Schiphol direct op acht bestemmingen in de VS. Dat zijn New York, Boston, Seattle, Atlanta, Portland, Minneapolis, Salt Lake City en Detroit. De SkyTeam airline vliegt op deze routes onder andere met de nieuwe Airbus A330-900neo. Vluchten kun je via KLM of direct bij Delta boeken. Ze zijn ook beschikbaar via een boekingssite als Monondo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *