Alle vluchten op Brussels Airport morgen geschrapt2 min leestijd

Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport heeft alle vertrekkende vluchten voor morgen, maandag 20 juni 2022, geschrapt vanwege een nationale staking. Net als op Schiphol heerst er ook op Brussels Airport onvrede over lage lonen en tekorten aan personeel. Het bagagepersoneel op Schiphol legde in april ook al een dag lang het werk neer.

Alle vluchten op Brussels Airport morgen geschrapt

Door de nationale staking ontstaat er een gebrek aan beveiligingspersoneel op Brussels Airport. Hierdoor kan de luchthaven morgen de veiligheid van de passagiers niet garanderen. Daardoor is de luchthaven genoodzaakt om alle vertrekkende vluchten van morgen te schrappen. De staking komt op een slecht moment nu het aantal reizigers weer aan het toenemen is. Eerder dit jaar kreeg Schiphol ook al te maken met een toename van het aantal reizigers. Eerder vandaag werd al bekend dat er morgen minstens 300 vluchten zouden worden geschrapt. Dit komt neer op ongeveer 70% van de geplande vluchten die zouden vertrekken. Later vanavond werd bekend dat er morgen geen enkele passagiersvlucht zal vertrekken vanaf Brussels Airport. Veel reizigers raken hierdoor helaas gedupeerd. De nationale staking heeft geen invloed op de aankomende en vertrekkende vrachtvluchten.

Brussels Airport, staking
Brussels Airport schrapt morgen alle vertrekkende vluchten. (Foto: InsideFlyer – MdTurck)

Net als op Schiphol is er ook op Brussels Airport veel onvrede over de lage lonen en de hoge werkdruk. Doordat veel beveiligers op de luchthaven morgen het werk neerleggen is er een te lange wachttijd voor passagiers. Omdat passagiers wellicht hierdoor hun vlucht missen en de veiligheid op de luchthaven niet langer gegarandeerd kan worden is beloften om alle vertrekkende vluchten van morgen te annuleren. Passagiers hebben uiteraard recht op geld terug of een gratis bomboeking. Brussels Airport laat weten ook dinsdag nog lange wachttijden te verwachten. Schiphol is dus niet de enige luchthaven in Europa dat kampt met stakingen en uitval van vluchten. Dit speelt namelijk op veel meer Europese luchthavens. De impact van de nationale staking is voor Brussels Airlines het grootst. Dit is namelijk de grooste luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport. Ook Transavia die sinds een dit jaar op deze luchthaven vliegt, krijgt te maken met annuleringen van vluchten.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *