Schiphol verwacht veel drukte komende periode2 min leestijd

Schiphol ©Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchthaven Schiphol verwacht de komende periode veel drukte door de meivakantie, die officieel op 30 april van start gaat. Tot en met 8 mei verwacht de luchthaven gemiddeld 174.000 passagiers per dag. Dit is 17% minder dan in 2019, maar er op piekmomenten zal dit gelijk of hoger zijn dan drie jaar geleden.

Schiphol verwacht drukke meivakantie

Vandaag was het al een extreem drukke dag op Schiphol door de onaangekondigde staking van een deel van het KLM personeel. Hierdoor zijn er veel vluchten vertraagd of geannuleerd. Deze passagiers zijn omgeboekt naar zondag 25 april, dus ook dat zal een drukke dag worden.

De luchthaven heeft een aantal tips als je de komende periode reist. Zo vraagt het om voor Europese vluchten twee uur van te voren in te checken en voor intercontinentale vluchten drie uur voor vertrek. Controleer wel altijd de actuele tijden bij de luchtvaartmaatschappij, want niet iedere incheckbalie is vroeg open.

Controleer voor je reis ook altijd de geldigheid van je reisdocumenten en de Covid-19 vereisten op je bestemming. Reis je met KLM, dan kun je ook gebruik maken van Ready to Fly. Met deze service kun je voor vertrek je Covid-19 documenten laten controleren. Na controle ben je Ready to Fly en kun je online je boardingpas downloaden.

Op de luchthaven staan bij de veiligheidscontrole tegenwoordig 3D CT-scans. Hierdoor is het niet meer nodig om je elektronica en vloeistoffen uit je handbagage te halen.

Drive-inchecken voor KLM, Transavia en TUI

Reis je met KLM, Transavia of TUI tot en met 3 mei 2022, dan kun je ook gebruik maken van Drive-inchecken op P3. Het is nu mogelijk om in te checken en je bagage af te geven op P3 lang parkeren. Na het inchecken kun je dan direct door naar de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Wil je de komende periode parkeren op P3 lang parkeren, dan krijg je met een ANWB lidmaatschap 12,5% korting op het parkeertarief. 

Contactloos incheckcapaciteit op Schiphol vergroot

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *