Nieuwe scanners op Schiphol; minder uit de bagage halen1 min leestijd

nieuwe scanners op Schiphol bij security

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol is, samen met de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) en KLM, een proef begonnen met een nieuwe type scanners voor de veiligheidscontrole. In twee lanen, bij het filter in Vertrek 3 en het transferfilter E/F, kunnen medewerkers de bagage nu 360 graden in 3 dimensies bekijken met behulp van een CT scanner. Hierdoor is het als test niet meer nodig om vloeistoffen en laptops uit de bagage te halen en apart aan te bieden. Passagiers worden hierover ter plekke geïnformeerd. De limiet op het meenemen van vloeistoffen (maximaal 1 liter in verpakkingen van maximaal 100ml) blijft wel gehandhaafd.

nieuwe scanners op Schiphol bij security
Nieuwe software in de scanners maakt het bekijken in 3D mogelijk

Naast het verbeteren van de veiligheidscontrole kijkt de luchthaven ook of de nieuwe scanners het proces simpeler en sneller maken. Als de pilot succesvol is gaan de nieuwe scanners op Schiphol bij alle 67 lanen geplaatst worden. Dit zou eind 2017 klaar moeten zijn.

Is jouw bagage al door de nieuwe scanner gegaan? Was dit sneller of moest het toch handmatig gecontroleerd worden? Laat het weten in de reacties!

Reacties

  1. FREQUENT_NOMAD zegt

    Gisterochtend ervaren onderweg naar LHR. Ging prima hoefde niks uit laptoptas halen. Grootste voordeel is dat je gelijk kan doorlopen zonder te stoppen om alles terug in tas doen. Persoonlijk vind ik het een verbetering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *