airBaltic start nieuwe route tussen Tampere (Finland) en Amsterdam1 min leestijd

airBaltic A220-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

airBaltic start vanaf 1 juni met directe vluchten tussen Tampere-Pirkkala en Amsterdam Schiphol. De luchtvaartmaatschappij zal starten met twee vluchten per week. Prijzen voor deze vluchten starten in Economy class vanaf 59 euro en in Business Class vanaf 449 euro.

airBaltic van Amsterdam naar Tampere, Finland

airBaltic verbind met name de Baltische regio met bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten en bestaat nu zo’n 25 jaar. Daar komt nu dus een basis bij in Finland, waarbij het ook naar Nederland vliegt.

Tampere is een stad in het zuidwesten van Finland en ligt op 180 kilometer van hoofdstad Helsinki. Het vliegveld Tampere-Pirkkala is zowel een civiel als een militair vliegveld.

De luchtvaartmaatschappij zal deze route van Amsterdam naar Tampere volgens dit schema uitvoeren:

  • BT561 vertrekt om 17:00 uur uit Tampere en komt om 18:30 uur aan in Amsterdam
  • BT562 vertrekt om 19:40 uur uit Amsterdam en komt om 23:00 uur aan in Tampere

Naast Amsterdam vliegt het vanaf Tampere ook naar Oslo, Riga, Kopenhagen, Frankfurt, München, Malaga en Rhodos. De meeste routes starten in mei.

Op deze rechtstreekse route zet de luchtvaartmaatschappij een A220-300 in. In het toestel is plaats voor maximaal 145 passagiers. Het is een relatief stil toestel met grote ramen, waardoor je tijdens je vlucht goed naar buiten kunt kijken. Op sommige bestemmingen worden de eerste paar rijen ingezet als Business Class, waarbij er niemand op de middelste stoel zit. De stoelindeling van dit toestel is 2-3.

AirBaltic CS300 / Airbus 220 (Bron: airBaltic)

Afbeeldingen ©Air Baltic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *