AirBaltic vanaf vandaag weer van Amsterdam naar Riga

airBaltic A220-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Langzaam maar zeker worden vliegverbindingen weer opgestart. Zo gaat vanaf vandaag de lijndienst Amsterdam – Riga weer van start met airBaltic. De vlucht naar Letland vertrekt dagelijks om 10.20 uur vanaf Schiphol en is ruim twee uur later in de Letse hoofdstad. Afgelopen week is airBaltic al gestart met de dagelijkse lijndienst Amsterdam – Talinn in Estland die om 09.55 uur vanaf Schiphol vertrekt. AirBaltic vliegt enkel met de Airbus A220.

Tien bestemmingen

De route Amsterdam – Vilnius in Litouwen laat nog even op zich wachten. Waarschijnlijk wordt deze vanaf 15 juni weer opgestart. Maar met overstap is deze bestemming wel te bereiken.

Vanuit Riga is Amsterdam een van de eerste bestemmingen waarop gevlogen wordt, buiten de Baltische Staten om. Maar in de komende dagen worden ook de verbindingen naar Hamburg, Wenen en Düsseldorf opgestart door airBaltic.

Martin Gauss, de CEO van airBaltic zegt: “We bieden de beste verbindingen van en naar de Baltische Staten. Met ingang van 9 juni willen we meer dan tien Europese bestemmingen hebben opgenomen. Met de focus op een vloot met alleen Airbus A220-300 toestellen zijn we goed voorbereid voor de herstart“.

Mondkapjes

Passagiers ontvangen allemaal een mondkapje en een desinfectie doekje. Men zal de richtlijnen volgen die door de autoriteiten bepaald zijn.

Ook zal het van de autoriteiten afhangen of men wel mag vliegen. Op dit moment is het nog niet toegestaan om als Nederlander naar Letland te vliegen, of zelfs in Riga over te stappen op een andere vlucht. Dit kan spoedig veranderen, maar het is sowieso verstandig om dit van tevoren goed te checken.

Op deze site van de IATA is met behulp van een interactieve plattegrond te zien wat de toegangsregels per land zijn.

Airbus A220-300

Interessant voor de vliegtuigliefhebber is dat airBaltic alleen vliegt met Airbus A220 toestellen. De overige toestellen in de vloot zijn, mede vanwege de coronacrisis, eerder uitgefaseerd. De Airbus A220-300 heeft aan de linkerzijde twee stoelen en aan de rechterzijde drie stoelen. Benieuwd naar dit toestel? Lees dan deze review die onze redacteur Marco maakte!

airBaltic A220-300
Interieur airbaltic Airbus A220-300 (foto: Wikipedia – Kārlis Dambrāns, Latvia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *