Lufthansa verkiest Boeing 747 boven Airbus A380

Boeing 747-400 van Lufthansa in de nieuwste livery (Bron: Lufthansa Group)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de Coronacrisis wordt er bij veel airlines kritisch naar de vloot gekeken. Zo zegt KLM bijvoorbeeld eerder gedag tegen de Boeing 747 dan gepland. En Air France faseert de Airbus A380 eerder uit. Lufthansa liet ook al weten een aantal grote toestellen vervroegd pensioen te geven. Lufthansa lijkt nu toch de Boeing 747 in te gaan zetten op voormalige Airbus A380 routes.

Airbus A380

Eigenlijk geldt momenteel voor alle grote toestellen dat deze met de huidige vraag naar vliegreizen simpelweg niet de vullen zijn. Op termijn zal de ticketverkoop weer gaan toenemen, maar het kan nog maanden, zo niet jaren, duren voordat de verkoop weer op het ‘normale’ niveau is. Bij een gebrek aan inkomsten moeten airline dus maatregelen nemen om kosten te besparen. Een van die maatregelen is het afscheid nemen van verouderde of relatief dure toestellen. En dan zijn de Airbus A380 en de Boeing 747, naast de Airbus A340, twee van de meest voorkomende kandidaten.

Lufthansa Ontvang A380 Met Nieuwe Livery
Airbus A380 van Lufthansa in nieuwe Livery (Bron: Lufthansa)

Dienstregeling

Lufthansa maakt een tijdje terug bekend versneld af te willen zien beide jumbojets. Via een wijziging in de dienstregeling blijkt dat de Duitse nationale carrier de A380’s daadwerkelijk uit de roulatie gaat halen. Wat wel opvallend is: hiervoor wordt op een deel van de routes vanuit Frankfurt (FRA) de Boeing 747-800 ingezet. Naast de 747 komt ook de nieuwe Airbus A350-900XWB aan bod op een aantal routes vanuit München (MUC). Het is overigens aannemelijk dat er meer wijzigingen zullen komen met betrekking tot de B747 en A380 routes.

Het gaat vanuit Frankfurt om de volgende routes: Bangkok, Delhi, Houston, New York JFK, Los Angeles, Miami, Shanghai en Singapore. Vanuit München gaat het om Beijing, Boston, Los Angeles, Miami, San Francisco en Shanghai. De eerste drie zullen zoals het er nu naar uitziet het gehele jaar de Duitse A350 op bezoek krijgen.

Boeing 747-400 van Lufthansa op de luchthaven van Frankfurt (Bron: British Airways)
Boeing 747-400 van Lufthansa op de luchthaven van Frankfurt (Bron: Lufthansa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *