Brussels Airlines vliegt vanaf 15 juni weer

Enkele Airbus A320 toestellen geparkeerd op Brussels Airport (Bron: Brussels Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines zal vanaf 15 juni weer starten met het uitvoeren van commerciële vluchten. Dit doet de luchtvaartmaatschappij vanuit haar thuisbasis op Brussels Airport. Door de reisbeperkingen vanwege het Coronavirus zal het aanbod wel een stuk minder zijn. De luchtvaartmaatschappij zal naar 30% van het Europese netwerk en 40% van het intercontinentale netwerk vliegen.

Brussels Airlines start dienstregeling in fases op

Het aantal vluchten zal geleidelijk worden uitgebreid. In Europa zal de luchtvaartmaatschappij naar 20 landen vliegen, met 45 bestemmingen in totaal. Daarbij kun je denken aan bestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland, Frankrijk en Denemarken. Op het  langeafstandsnetwerk naar Afrika zullen 13 van de 17 bestemmingen beschikbaar komen. Ook vliegt Brussels Airlines weer naar New York JFK. Het volledige netwerk kun je hier vinden.

In de komende maanden zal Brussels Airlines kijken naar het netwerk en aanpassingen doen. Begin juni verwacht de airline meer duidelijkheid te kunnen geven. Op dit moment is de luchtvaartmaatschappij druk bezig om alle systemen te updaten. Na de update zal het aangepaste vluchtaanbod te boeken zijn.

De luchtvaartmaatschappij zal in fases naar deze bestemmingen vliegen, maar dit kan wijzigen door bijvoorbeeld (in)reisbeperkingen:

Opstart Brussels Airlines

Passagiers die al een vlucht geboekt hebben, kunnen deze wijzigen naar een andere datum en/of bestemming. Je hoeft hierbij geen wijzigingskosten te betalen. De reizen kunnen uitgesteld worden tot 31 december 2021 en alle voorwaarden kun je vinden op de website.

Uiteraard zijn er aan boord ook maatregelen genomen. Zo is er extra schoonmaak in de vliegtuigen en is het gebruik van een mondmasker verplicht. Dit is inmiddels ook verplicht bij KLM. Daarnaast worden de maatregelen met de lokale autoriteiten en luchtvaartdeskundigen geëvalueerd. Reis je met de luchtvaartmaatschappij, dan kun je het beste de website raadplegen voordat je gaat reizen.

Dieter Vranckx, CEO Brussels Airlines, kijkt uit naar de opstart:

We kijken er erg naar uit om onze activiteiten te hervatten en onze passagiers en een deel van ons personeel weer te verwelkomen. Daarom nemen we alle maatregelen om hen te beschermen tijdens hun reis. We beginnen klein deze zomer om de marktvraag te volgen, maar plannen om vanaf september ons netwerk verder uit te breiden naargelang de vraag opnieuw stijgt en restricties verder worden versoepeld. Tegen het einde van dit jaar hopen we opnieuw 50% aan te bieden van het vluchtschema zoals het gepland stond voor deze ongeziene crisis uitbrak.

Tickets Brussels Airlines Gratis Omboeken Tot September

Afbeeldingen ©BrusselsAirlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *