Qantas start nieuwe route tussen Rome en Sydney via Perth3 min leestijd

De Boeing 747s zullen worden vervangen door Boeing 787 Dreamliners (Bron: Qantas)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas voert verschillende lange vluchten uit wereldwijd. Een tijdje had het zelfs de langste vlucht die er was, namelijk tussen Perth in het westen van Australië en Londen. Inmiddels voert Singapore Airlines de langste vlucht weer uit tussen Singapore en New York. De Australische maatschappij laat het er ook niet bij zitten en voert weer een nieuwe lange vlucht uit. Qantas vliegt vanaf heden met de Boeing 787 Dreamliner tussen Sydney via Perth naar Rome.

Qantas Australië

Het Australische Qantas is gevestigd in Mascot nabij Sydney. De maatschappij heeft haar hoofdhubs in Sydney, Melbourne en Brisbane. Kleinere hubs vind je in Perth en Adelaide. Onder de paraplu van Qantas vind je ook QantasLink, Jetstar, Qantas Holidays en Qantas Freight. De maatschappij is net iets jonger dan de Nederlandse maatschappij KLM. Op dit moment vliegen ze naar 85 bestemming in zowel binnen- als buitenland.

In de vloot van Qantas vind je verschillende vliegtuigen. Het gaat hier om de Airbus A330-300 en de kleinere variant de -200. Ook vliegt Qantas met de Airbus A380, Boeing 737-800 en de Boeing 787-9. Qantas Link vliegt met de Boeing 717 en de Airbus A320.

Qantas start nieuwe route tussen Rome en Sydney via Perth
Qantas Airbus A380 (foto: Pascal Renet)

Qantas Bestemmingen

Lange tijd vloog Qantas tussen Perth en Londen, maar vanwege de pandemie is deze lange vlucht tijdelijk gestaakt. Qantas vliegt momenteel nog vanuit Darwin naar Londen, maar heeft wel de intentie om deze weer vanuit Perth te laten vertrekken naar Londen. Verder vliegt Qantas vanuit onder andere Sydney en Melbourne naar Singapore, Tokyo en Hong Kong. Qantas vliegt naar Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Azië, Europa en Oceanië.

25 juni is de maatschappij ook met een nieuwe route gestart. Rome is dit seizoen toegevoegd aan lijst met bestemmingen bij de maatschappij. Vooralsnog wordt er alleen tot eind oktober op deze bestemming gevlogen. Qantas zal de QF5 uitvoeren vanaf Sydney via Perth naar Rome in Italië. De vluchten vanuit Sydney worden uitgevoerd op maandag, woensdag en zaterdag. De terugvlucht zal een dag later zijn met vluchtnummer QF6. De vlucht Perth naar Rome duurt 16 uur en 25 minuten, de terugweg 15 uur en 46 minuten. Wil je het deel vanuit Sydney ook nog meereizen dan kost je dat 21 uur en 15 minuten of 22 uur en 20 minuten. Een flinke reis in het vliegtuig dus. Vanaf Sydney (SYD) via Perth (PER) reis je met Qantas in de Boeing 787-9 naar Rome Fiumicino (FCO).

Bestemmingstips: Bruisend en historisch Rome, Italië
Rome. Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Later dit jaar zal Qantas ook routes starten naar Jakarta (CGK) en Johannesburg (JNB). Vanaf 1 november vliegt de maatschappij tussen Perth en Johannesburg. Een maand later start de route van Perth naar Jakarta op 30 november.

Qantas start nieuwe route tussen Rome en Sydney via Perth
Foto: flightconnections.com

Ticket boeken

Een vliegticket voor deze ultra lange vluchten boek je bijvoorbeeld direct bij Qantas. De prijs voor een retourvlucht start bij ongeveer €1800,- in Economy. Hierbij is stoelkeuze en ruimbagage inbegrepen. Vluchten zijn ook te vinden via Google Flights of Momondo. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat het mogelijk is om deze vluchten in combinatie met een Air France of KLM vlucht te boeken. Echter, vluchten geboekt bij Qantas, leveren wel punten op bij het loyaliteitsprogramma van Air France en KLM. Je kunt dus XP en Miles sparen op de vlucht tussen Rome en Perth of Sydney.

Bron: Qantas. Headerfoto: Qantas

Reacties

  1. Fripsmaster zegt

    “Echter, vluchten geboekt bij Qantas, leveren wel punten op bij het loyaliteitsprogramma van *Qantas*.” Ik neem aan dat je Air France en KLM bedoelt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *