Bestemmingstips: Singapore in drie dagen6 min leestijd

Bestemmingstips: Singapore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore is stad in de stadsstaat Singapore. Een eiland ten zuiden van Maleisië. Op verschillende manieren kun je naar Singapore reizen, maar het gemakkelijkste is dat om te doen met het vliegtuig. Zelf maakte ik gebruik van de KLM vlucht van en naar Bali, met de tussenlanding in Singapore, de zogenoemde Fifth Freedom Flights. Singapore is niet alleen maar een stad met torens, nee er is meer te beleven in dit schitterende land/stad. Enkele tips kun je lezen in deze bestemmingstips Singapore.

Reizen

Het gemakkelijkste reis je dus per vliegtuig naar Singapore. Echter kun je ook per boot vanuit bijvoorbeeld Indonesië hierheen reizen. Evenals overland vanuit Maleisië is mogelijk. Onder andere KLM, Lufthansa en Air France hebben vluchten naar deze bestemming.

Binnen Singapore kun je je eveneens goed verplaatsen. Er wordt momenteel nog flink gewerkt aan enkele metrolijnen, maar er ligt ook al een uitgebreid netwerk aan metrolijnen, buslijnen en autowegen. Deze maken het gemakkelijk om van A naar B te verplaatsen. Om gebruik te maken van het metro- en busnetwerk kun je een soort ov-kaart aankopen. Er zijn verschillende kaartjes, evenals een toeristenkaart. Deze kaart is op enkele metrostations te koop en in te leveren. Je betaalt 10 SGD borg, die je terugkrijgt bij inlevering van de kaart. Je kunt kiezen voor verschillende geldigheidsduur van de toeristenkaart. Op deze website vind je meer informatie over de kaart. Op deze website vind je meer informatie over de kaart. Ook kun je in Singapore gemakkelijk gebruikmaken van een taxi of Uber.

Koloniaal Singapore

Singapore was ooit onderdeel van Groot-Brittannië, daarvan zijn nog vele invloeden terug te zien in stad. Singapore is een van de rijkste Aziatische landen, wat mede door de gunstige ligging aan zee komt. Doordat de Britten hier vroeg aanwezig waren kun je heerlijk door de koloniale wijk wandelen, deze vind je voornamelijk in en rondom Padang. Hier is onder andere een grasveld dat al sinds 1830 in gebruik is voor cricketwedstrijden. Ook vind je hier de Cityhall, het Parementsgebouw, Supreme Court en het Victoria Theater.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hier staat ook een standbeeld van Thomas Stamford Bingley Raffles, oprichter van het huidige Singapore in 1819. Vanuit dit gebied wandel je ook gemakkelijk langs de Singapore River en langs verschillende musea zoals het Asian Civilisations Museumen The Arts House. Wandel je richting de stad dan kom je ook het befaamde Raffles Hotel tegen, evenals verschillende leuke andere pandjes.

Groen

Wat zeker fijn is aan Singapore is dat alles super schoon is, evenals dat er erg veel groen in de stad is. Op veel plekken in het centrum rijzen grote betontorens de grond uit, maar overal is geprobeerd zoveel mogelijk groen terug te laten komen. Dat maakt het erg aangenaam om door deze stad te reizen. Ook zijn er veel parken in Singapore die zeker een bezoek een wandeling waard zijn. Reis met de metro zeker naar de Singapore Botanic Gardens. Prachtige paden met bloemen en bomen, echt even genieten en tot rust komen hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een andere bijzondere plek om door het groen te wandelen is langs de verschillende parken in het zuidwesten van de stad. Start bijvoorbeeld bij bushalte Aft Hortpark en wandel hier door de Southern Ridges, een park waar je over hoge bruggen door het park heen wandeld, waarna je je wandeling vervolgd door het groene Telok Blangah Hill Park, Henderson Waves en Mount Faber Park. Zowel overdag als tegen het begin van de avond is het hier heerlijk om te zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toeristische attracties

Naast al het groen en het koloniale kun je je ook bezighouden met allerlei toeristische attracties. Op Sentosa Island bevinden zich onder andere verschillende attracties zoals Universal Studios en Silosa Beach, de Trick Eye Museum en Adventure Cove Park. Ook is er een golfbaan en zijn er verschillende hotels te vinden.

Zelf koos ik ervoor om dit gedeelte over te slaan, wel bezocht ik de Gardens by the Bay en Marina Bay Sands. Twee indrukwekkende plekken die eigenlijk wel op je lijstje moeten staan als je Singapore bezoekt. Gewoon al om het te zien en er doorheen te wandelen.

Bestemmingstips: Singapore Bestemmingstips: Singapore

Wil je verblijven in Marina Bay Sands, lees dan ook deze review van Goffe eens.

Aan de andere kant van het water, gezien vanaf Marina Bay Sands, staat het bekende Merlion standbeeld die heel de dag water spuwt. Het kan hier gezellig druk zijn met toeristen die er mee op de foto willen. Vanuit dit gedeelte wandel je weer gemakkelijk naar het koloniale Singapore.

Deze diashow vereist JavaScript.

Proeven van de verschillende culturen

Singapore kent ook tal van invloeden uit verschillende culturen die uiteindelijk Singapore zijn binnengekomen. Van Indiase tot aan Chinese, Britse en Franse invloeden. Er zijn zelf hele wijken die bestaan uit bijvoorbeeld Chinese of Indiërs. Leuk is om deze invloeden ook terug te zien, zo wandel je door Chinatown en Kampong Glam, een typische wijk waar de moslimgemeenschap nog duidelijk aanwezig is.

Deze diashow vereist JavaScript.

In Chinatown kun je onder andere de Thian Hock Keng Temple en Sri Mariammam Temple terugvinden. Deze laatste is een kleurrijke hindoetempel.

Bestemmingstips: Singapore
Chinatown

Niet alleen in de gebouwen kun je de culturen terugvinden, ook de verschillende keukens zijn hier duidelijk aanwezig. Heerlijk (gekruide) gerechten zijn hier te nuttigen, wat je eigenlijk echt moet doen als je hier bent.

Bestemmingstips: Singapore

In Singapore zijn verder vele foodcourts zoals Telok Ayer Market, gelegen tegenover het schitterende So Sofitel Singapore (later verschijnt hierover een review op InsideFlyer). Als je wilt shoppen, dan kan dat ook zeker in Singapore in een van de vele shoppingmalls die hier te vinden zijn. Voor ieder wat wils dus!

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *