Tripintroductie: Azië – Thailand, Cambodja, Singapore & Bali9 min leestijd

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de zomer van 2019 reisde ik in de richting van Azië. Ik reisde via Dubai naar Bangkok, Cambodja, Singapore en Bali. Vooraf aan mijn reis heb ik voorbereidingen getroffen om uiteindelijk het onderstaande reisschema te kunnen maken. Inmiddels heb ik als Flying Blue Platinum lid ook flink wat Miles bij elkaar gespaard, evenals veel Rewards-Punten als Le Club AccorHotels Gold lid. Ook met deze punten heb ik het een en ander gedaan. In deze tripintroductie zal ik het een en ander op een rijtje zetten en introduceren alvorens er verschillende artikelen zullen volgen.

Hoe ziet mijn reis eruit?

Zoals al aangegeven maakte ik dus een reis naar continent Azië. Ik wilde graag Bangkok bezoeken, evenals Cambodja en wellicht nog een ander land. Rechtstreeks vluchten op Bangkok waren erg duur in deze periode. Mijn zoektocht begon en uiteindelijk boekte ik mijn hoofdvlucht. Heen naar Dubai, terug vanuit Jakarta. Hier tussenin heb ik wat andere vluchten toegevoegd zoals je hieronder in het schema ziet staan. Een mooie bijkomstigheid was dat de vlucht naar Dubai uitgevoerd zou gaan worden met de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner van KLM. Tot op het laatste moment spannend of het toestel niet veranderd zou worden, maar uiteindelijk niet.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali

Na mijn korte verblijf in Dubai vloog ik met China Southern door naar Bangkok, via Wuhan in China. Helaas heeft China Southern besloten geen lid meer te zijn van SkyTeam. Echter is 2019 nog een overbruggingsjaar, waarbij je nog wel Miles en XP kunt sparen. Ik kon op deze vluchten dus nog aardig wat XP en Miles bij elkaar sparen.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Met de Boeing 787-8 van China Southern naar Wuhan.

Vanuit Bangkok reisde ik per trein naar Cambodja, waar ik verder alles per lokaal vervoer bereisde. In Phnom Penh eindigde mijn reis in Cambodja. Graag wilde ik nog naar Singapore en/of Bali. Uiteindelijk werd het beiden. Ik reisde met Malaysia Airlines naar Singapore. Ik boekte de Fifth Freedom Flight van KLM tussen Singapore en Bali. Mijn reis eindigde in Singapore, van waaruit ik nog naar Jakarta moest. Ook deze vlucht werd betaald met Miles en uitgevoerd door Garuda Indonesia.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Fifth Freedom Flight KLM in WBC naar Bali

Heb je inspiratie nodig voor het boeken van een reis, check dan een van onze bestemmingstips of tripintro’s hier. Ook kun je natuurlijk op het forum je vragen kwijt over het boeken van vluchten. Check zeker ook de voordelige Economy Class of Business Class tarieven eens op het forum.

Kosten vliegreis

De reis die ik boekte leverde mij dus 75XP op, dit hielp mij om nog een jaar Flying Blue Platinum te blijven. Daarnaast verdiende ik nog wat Miles aan de verschillende vluchten alsook mijn hotelovernachtingen. Enige tijd geleden schreven we over de samenwerking tussen Le Club AccorHotels en Flying Blue. Ikzelf had mij hier ook voor aangemeld, waardoor ik voor elke overnachting bij een hotel aangesloten bij AccorHotels Miles kon sparen, ideaal! Ook voor de eerste vlucht en overnachting kreeg ik ieder 5XP, met een totaal van 10XP.

Toen ik in februari mijn ‘hoofdvlucht’ geboekt had, besloot ik de vlucht gelijk te upgraden met mijn gespaarde Flying Blue Miles. Dit kostte mij 49.000 Miles en kon ik in de World Business Class van KLM vliegen. Mijn hoofdvlucht vertrekkend vanuit Antwerpen via Amsterdam naar Dubai en terug vanuit Jakarta kostte mij €600,-. Vanwege de Platinum status kon ik ‘gratis’ een Comfort-stoel selecteren voorin het toestel. Voor nog eens €10,- kon ik de CO2-uitstoot compenseren bij KLM.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Nieuwe KLM World Business Class in de Boeing 787-10.

De reis vanuit Dubai via Wuhan naar Bangkok kostte wat meer dan €300,-. Dit leverde me een extra bezoek in Dubai op alsook Miles (>4.000) en XP (15). De retourvlucht in World Business Class van Singapore naar Denpasar kostte minder dan €400,- en leverde 30XP 2.700 Miles op.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Bezoekje aan Dubai.

Vanuit Phnom Penh moest ik naar Singapore. Ik boekte een reis met Miles via Flying Blue. Ik vloog via Kuala Lumpur. Dit kostte mij 11.500 Miles en nog ongeveer €15,- aan taxen. De vlucht naar Jakarta vanuit Singapore boekte ik ook met Miles (9.500 en enkele euro’s). Totaal kostte deze reis dus ongeveer €1.300,- en 21.000 Miles voor de vliegreis.

Overnachtingen

Vooraf besloot ik waar ik langs wilde gaan. Dus kon ik ook al enkele hotels boeken. Tijdens de Summer Sale van AccorHotels boekte ik enkele hotels een stuk voordeliger en was er ontbijt inbegrepen. Door de overnachtingen bij deze hotels spaarde ik Rewards-punten alsook statusnachten, waardoor ik nog een jaar Le Club AccorHotels Gold blijf. Door de koppeling van Flying Blue en Le Club AccorHotels spaar ik ook extra Flying Blue Miles voor de overnachtingen. In totaal boekte ik 18 nachten bij AccorHotels voor ongeveer €800,- wat neerkomt op +/- €45,- per nacht. Voor sommige verblijven leverde ik mijn gespaarde Rewards-punten in wat per 2.000 Rewards-punten €40,- opleverde (dit is al verwerkt in de €800,-). Buiten de 18 verblijven om boekte ik nog enkele andere verblijven via Booking.com die me €200,- voor 6 nachten kostte. Alle verblijven werden geboekt voor twee personen en bevatte ontbijt.

De reis

Per trein reisde ik vanuit Antwerpen naar Amsterdam waarna ik met KLM naar Dubai vloog. In Dubai verbleef ik een dag waarna ik naar Bangkok vloog. In Bangkok verbleef ik in verschillende hotels, waaronder het luxere So Sofitel Bangkok.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Uitzicht bij het zwembad in Bangkok bij het So Sofitel Bangkok

Na een mooi verblijf in Bangkok reisde ik door naar Cambodja. In het begin nog wel flink getwijfeld of ik dit deel van de reis per trein, bus of vliegtuig zou afleggen. Online las ik ervaringen en leek het erop dat de trein wat vervelend kon zijn bij de grens tussen Thailand en Cambodja. In vliegen en de bus had ik geen zin. Het leek mij bijzonder om met de trein door de landschappen van Thailand te reizen en de grenspost tussen beide landen mee te maken. Dus de keuze was uiteindelijk gemakkelijk: per trein naar Cambodja.

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Wachtend in de trein op weg naar de grens met Cambodja.

Hier kwam ik aan in Siem Reap waar ik enkele dagen verbleef en een bezoek bracht aan Angkor Wat. Dit hele bijzondere bouwwerk is groot en erg indrukwekkend. Vanuit Siem Reap reisde ik per bus verder naar zuidelijker Battambang en hierna naar de hoofdstad Phnom Penh. Hier komt de recente geschiedenis van het land duidelijk naar voren. Bijvoorbeeld bij de S21 gevangenis of de Killing Fields.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na veel indrukken reis ik verder naar Singapore en Bali. In Bali ga ik in eerste instantie naar het ‘midden’ van het eiland, Ubud. Vanuit Ubud bezoek ik enkele prachtige plekken. De reis aan Bali sluit ik af met een dagje strand. In Singapore sluit ik de gehele reis af. Ik besluit vooral veel parken te bezoeken, net wat anders dan men wellicht normaal doet. Een mooie bijkomstigheid was dat Singapore haar verjaardag bijna viert (vrijdag 8 augustus). Er waren enkele voorbereidingen waardoor ik onder andere al van een schitterende vuurwerkshow kon genieten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorbereiding

Naast het boeken van de vluchten via Platinumlijn, website van KLM of Flying Blue en het boeken van hotels via Booking.com en de website van AccorHotels moest ik nog wat andere zaken voorbereiden. Vanuit eerdere reizen had ik al wat vaccinaties gehad. Echter checkte ik bij Thuisvaccinatie of ik alle vaccinaties had die nodig waren voor deze reis. Ideaal aan Thuisvaccinatie is dat men thuis de vaccinaties komt zetten en regelen zij alles met je zorgverzekering.

Ik checkte ook de visumvereiste, meer daarover lees je hieronder.

Dan zijn er nog twee laatste voorbereidingen die ik altijd neem. De eerste is een reisoverzicht, zowel voor mijzelf als voor de familie. In dit overzicht noteer ik enkele gegevens van mijn reis: verblijf + waar + data, vluchten + vluchttijden + maatschappij alsook contactgegevens van Nederlandse Ambassade aldaar.

Als dit alles klaar is, is het tijd om in te pakken. Handig is om een lijstje te maken met wat je denkt nodig te hebben. Check het weer op de locatie, zodat je niet te koud of te warm inpakt. En er is altijd een wasplek op je locatie 😉 . Dus wat thuislaten is nooit verkeerd 🙂 .

Visum

Omdat ik naar verschillende niet Europese Unie landen afreisden moest ik er zeker van zijn dat dat ik voldeed aan de visum vereiste. Dit checkte ik bij onder andere de website van de overheid: Nederland Wereldwijd of bij de desbetreffende overheidswebsite van het land. Voor mijn bezoek aan Dubai, Bangkok, Singapore en Bali had ik geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort en moet je immigratieformulieren invullen.

Voor mijn reis naar Cambodja had ik een visum nodig. Er zijn drie manieren om aan dit visum te komen.

  • Je gaat naar de ambassade van Cambodja, wellicht wat omslachtig.
  • Je kunt een E-visa aanvragen via deze website. Dit is het meest makkelijke, omdat je het thuis kunt doen.
  • Zelf koos ik ervoor om mijn visum te regelen bij de grens tussen Thailand en Cambodja. Het kost je $30,- en enkele Thaise Baht en daarvoor krijg je een mooi visum in je paspoort. Zorg dat je een pasfoto meeneemt.
Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Het visum van Cambodja geplakt in mijn paspoort

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *