Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat8 min leestijd

Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reis zette zich na een aantal dagen in Bangkok voort naar en door Cambodja. Nog niet geheel duidelijk wat ik allemaal zou bezoeken in dit land, stond sowieso Angkor Wat nabij Siem Reap boven aan het lijstje. Mijn eerste verblijf was dan ook in het Ibis Styles Siem Reap maar daarover later meer. Siem Reap en vooral de tempels van Angkor Wat zijn beeldschoon om te bezoeken.

Handig om te weten

Wanneer je naar Angkor Wat wilt, zul je hoogstwaarschijnlijk in of rondom Siem Reap verblijven. Hier zijn vele hotels, hostels en guesthouses waar je kunt verblijven, variërend van enkele dollars tot meer dan $100,- per nacht. Belangrijk om te weten, in Cambodja betalen ze voornamelijk met de USD in plaats van de eigen valuta de Cambodjaanse Riel. Het kan dus handig zijn om vooraf voldoende mee te nemen, maar in Cambodja kun je ze ook pinnen. Interessant is ook om bijvoorbeeld euro’s te wisselen bij een van de verschillende wisselkantoren.

Verder is het ook handig om te weten dat er verschillende vervoersmiddelen zijn in het land. Er is een treinverbinding vanuit Poipet naar Battambang naar Phnom Penh en Phnom Penh naar Kampot en Sihanoukville. De verbinding is echter niet iets om op te vertrouwen. De dienstregeling veranderd op het moment van schrijven nog wel eens. Op deze website kun je meer informatieover de verbindingen vinden. Verder kun je rondreizen met een eigen chauffeur, Minibus en verschillende grotere bussen. Zelf boekte ik mijn busreizen bij Mekong Express. Dit kun je gemakkelijk online doen of via de app.

Siem Reap

Uitvalsbasis Siem Reap is nabij Angkor Wat gelegen. Er is een gelijknamig vliegveld waar je heen kunt vliegen vanuit verschillende bestemmingen. Er zijn veel grote resorts aan de rand van de stad. In het centrum meer kleinere verblijven. In de stad zijn verder veel restaurants en barretjes. In de avond komen deze helemaal tot leven, zeker als het wat afgekoeld is.

Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat

Ook zijn er wat bezienswaardigheden die leuk zijn om een bezoek aan te brengen. Echter zal je voornamelijk naar Siem Reap reizen om van daaruit naar Angkor Wat te reizen.

Deze diashow vereist JavaScript.

In dit stadje kun je ook wat kleine dingen bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de oude markt waar altijd wel iets te doen is. De avondmarkt is ook erg leuk om over te wandelen, ook langs het water is de moeite een kijkje te nemen. Op zoek naar een gezellig avondje uit, pak dan een drankje bij Pub Street, keuze genoeg!

Deze diashow vereist JavaScript.

Iets ten noorden van de stad heb je nog het kleine maar wel leuke Royal Independence Gardens. Hier zul je vast geen uren zijn, maar even leuk om te zien. Het is tevens naast het luxueuze Raffles Hotel en je vindt hier ook het Royal Residence.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit hier kun je wandelt langs het water terug naar het centrum van de stad en onderweg nog even stoppen bij het kleurrijke Wat Preah Prom Rath.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aanschaf tickets

Om een bezoek te brengen aan het historische Angkor Wat heb je tickets nodig. Er zijn verschillende tickets te verkrijgen:

  • Dagticket $37,-
  • 3-daagsticket $62,- (3 dagen toegang gedurende 10 dagen),
  • 7-daagsticket $72,- (7 dagen toegang gedurende 1 maand).

Je kunt je ticket aanschaffen bij het Angkor Park Pass ticket counters, dat net iets buiten Siem Reap gevestigd is. Het proces duurt niet zo lang, je vraagt een bepaald ticket aan, betaalt en moet even wachten tot je ticket met foto klaar is. Hierna kun je het park in. Bij verschillende punten in het grote complex aan tempels wordt je gevraagd je ticket te laten zien.

Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat

Ontdekken van Angkor Wat

Neem je tijd voor je bezoek aan de vele tempels van Angkor Wat, maar bedenk vooraf vooral wat je graag wilt zien en doen, evenals hoe lang je er tijd voor uittrekt. Zelf koos ik ervoor om hier drie dagen een bezoek te brengen. Persoonlijk een prima keuze, omdat je na drie dagen ook wel heel veel gezien hebt en wellicht even bij moet komen van alle indrukken. Er zijn tal van organisaties die je een tour kunnen aanbieden, van een grote lange dag tot een korte route. Belangrijk om te weten is dat een aantal tempels, zoals Banteay Srei, verder van de tempel Angkor Wat gelegen zijn.

Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat
Banteay Srei

Afhankelijk van het transportmiddel duurt je reis hiernaartoe uiteraard langer of korter, maar dit heeft hoe dan ook invloed op je planning. Zelf koos ik ervoor om op de eerste dag de tempels te bezoeken die wat verder weg waren. Ik reserveerde vooraf een soort tuk tuk met chauffeur, die mij de gehele dag van de ene naar de andere plek bracht.

Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat

De tweede dag huurde ik fietsen in Siem Reap, waarna ik Angkor Wat en Angkor Thom bezocht. Vanuit Siem Reap is het prima om hier heen te fietsen. Je kunt tevens op veel plekken je fiets parkeren. De laatste dag koos ik voor de zonsopkomst, waar ik ook met een tuk tuk heen ging. Helaas was het bewolkt en dus was de zonsopkomst op de gewenste manier niet gezien.

Banteay Srei en omgeving

Vertrek een beetje op tijd om de tempels die wat verder weg gelegen zijn te kunnen bezoeken. Zo bezocht ik op een dag onder andere Ta Prohm, Srah Srang, Banteay Kdei en Banteay Srei. De ene tempel is echt meer de moeite dan de ander, maar ook heeft het echt met het seizoen te maken. Zo is Srah Srang een kleine tempel gelegen aan een groot meer, tenminste als het veel geregend heeft, anders is het een groot grasveld. De tempel van Ta Prohm staat onder andere bekend van de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Hier staan enkele tempels waar boomwortels over heen zijn gegroeid. Wil je hier op de foto, dan moet je geduld hebben, want dat willen met jou nog vele anderen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Banteay Srei staat onder andere bekend vanwege het mooie gedetailleerde beeldhouwwerk dat hier nog te zien is. Neem hier wat tijd uit, maar plan het goed, midden op de dag kan het erg warm zijn. Een paraplu voor de zon kan aangenaam zijn, rondom de tempel. Je kunt ook verschillende wandelingen rondom de tempel maken, evenals voldoende toeristische winkeltjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de fiets door Angkor

Angkor Thom en Angkor Wat zijn prima te bezoeken op een dag met de fiets. Hier zijn overigens ook de meeste mensen (toeristen) te zien. Het kan hier dus erg druk zijn, evenals erg warm vanwege de vele open vlaktes. Je kunt hier een gids huren die overal hun diensten aanbieden om je rond te laten leiden rondom de tempels. Uiteraard kun je ook gemakkelijk zelf de tempels bezoeken. Het zijn schitterende plekken met mooi beeldhouwwerk die hier te bezichtigen zijn. Helaas is er onderweg weinig informatie te vinden, dus dit moet je zelf wel zoeken in bijvoorbeeld boeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Je kunt Angkor Wat ook in de ochtend bezoeken om hier de zonsopkomst te zien. Weet wel dat je geluk moet hebben met het weer. Zelf had ik dus minder geluk omdat het bewolkt was. Dus weinig zon gezien, wellicht als je de dagen gunstig plant dan kun je twee keer naar de zonsopkomst kunt gaan. Reserveer ook de avond van te voren al een chauffeur om er heen te gaan.

Bestemmingstips: Siem Reap & Historisch Angkor Wat
Zonsopkomst zonder zon?

Dan is er nog Angkor Thom, een stuk groter dan Angkor Wat, maar op loop of fietsafstand gelegen van elkaar. Schitterende beelden kun je hier aanschouwen. Zeker richting einde van de dag wanneer de zon wat lager staat heb je mooie momenten om van te genieten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Angkor Wat is zeker de moeite om te bezoeken, en een aanrader voor meerdere dagen. Dit valt prima te combineren met Siem Reap van waaruit je gemakkelijk het tempelcomplex dus kunt bezoeken. Interessant is het ook om een gids te huren die je rondleidt door het complex, evenals voor vervoer zorgt voor bijvoorbeeld een dag.

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Reacties

  1. Bert zegt

    Als je de drukte zat bent na een paar dagen Angkor, ga dan een dag naar Tonglé Sap, een reusachtig meer met dorpen op palen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *