Lufthansa komt met Compensaid: zelf duurzame brandstof kopen2 min leestijd

Lufthansa Compensaid

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Passagiers van Lufthansa krijgen de mogelijkheid om zelf duurzame brandstof in te kopen. Dit kan via het programma Compensaid. Lufthansa blijft voor de meeste vluchten fossiele brandstof gebruiken, maar zorgt er wel voor dat de duurzame brandstof (Sustainable Aviastion Fuel) binnen 6 maanden gebruikt wordt voor een vlucht.

Lufthansa Group komt met Compensaid

Via de Compensaid website kun je berekenen hoeveel er gecompenseerd kan worden. De compensatie is maximaal 80 procent van de CO2 emissie. Het is mogelijk om deze dienst te gebruiken voor alle maatschappijen binnen de Lufthansa group.

Voor de duurzame brandstof betaal je een realistische prijs. Dit bedrag zal berekend worden aan de hand van je vluchtgegevens en je betaalt het verschil tussen de fossiele brandstof en de duurzame brandstof.

Op het platform van Compensaid is het ook mogelijk om andere projecten te steunen, zoals het planten van bomen in Nicaragua. Hiervoor werken zij samen met lokale partijen en MyClimate. Op het moment van schrijven zijn er voor dit project 401 bomen geplant. Gebruikers van Compensaid hebben een bedrag van €1336 opgehaald en dit heeft een positief effect van 56.78T CO2.

500 gratis Miles & More punten

Reizigers die gebruik maken van dit platform krijgen ook 500 gratis Miles & More punten. Dit geldt alleen voor de eerste compensatie en er is een minimum bedrag vereist van 10 euro. Om in aanmerking te komen voor deze promotie moet je het Miles & More nummer ingeven tijdens het betalen.

Deze punten kun je vervolgens weer besteden aan gratis vluchten. Iedere maand zijn er ook de Miles & More Mileage Bargains waarmee je flink kunt besparen op een award ticket. Tijdens de Mileage Bargains voor augustus kun je reizen tussen 15 november en 31 december 2019. Je kunt tot het einde van deze maand boeken om gebruik te kunnen maken van deze goedkopere award tickets.  Alle bestemmingen en meer informatie kun je in dit artikel vinden.

Miles & More 500 miles

Afbeeldingen ©Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *