Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 36 min leestijd

Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn reis in de zomer door dit gedeelte van Azië zit er al weer even op. Na een aantal weken door Thailand, Cambodja, Singapore en Bali gereisd te hebben is het tijd om mijn spullen te pakken en af te reizen naar het vliegveld van Singapore. Hier zal mijn vlucht vertrekken naar Jakarta, van waaruit ik doorvlieg naar Nederland. Op de luchthaven van Singapore maak ik gebruik van de nieuwe Marhaba Lounge, waar je o.a. met een SkyTeam Elite Plus status terecht kunt. Deze lounge is (nog) vrij nieuw en dat is dan ook goed te zien.

Singapore Changi Airport

Zoals eerder al geschreven in dit artikel, zijn er verschillende manieren om op het vliegveld van Singapore Changi te arriveren. Zelf ging ik ditmaal vanuit het Mercure Singapore Bugis met de metro naar het vliegveld.
Onlangs is Jewel Changi Airport geopend. Dit miniattractie park is voor veel mensen een dagje uit, maar je kunt ook voorafgaand aan je vlucht, of bij aankomst zeker een kijkje nemen. Dit enorme complex bestaat uit bijna 300 winkels en vele restaurants. Maar wellicht het mooiste is wel de grootste overdekte waterval. Wil je meer weten over de Jewel Changi Airport, check dan ook even dit artikel van Theo.Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3

Inchecken in Terminal 3

Voordat ik echt huiswaarts vloog ging ik vanuit Singapore naar Jakarta. Ik vloog met Garuda Indonesia vanaf Terminal 3. Eenmaal aangekomen in de terminal zocht ik mijn weg naar de Garuda incheckbalies. Makkelijk te vinden via een van de tv-schermen in de terminal. Vanwege mijn Platinum status bij Flying Blue kon ik gebruik maken van de Priority Check-in. Dit was allemaal goed geregeld, waardoor ik vlot mijn bagage achter kon laten en verder kon in de richting van de gate. Voordat het zover was moest ik nog langs douane. Deze is bijna volledig automatisch is, ideaal en vlot. Na het passeren van de douane ben je in het winkel- en restaurantengebied. Er is voldoende keus voor shopping of om nog wat te eten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toegang Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3

Sinds mei 2019 heeft Dnata haar lounge in Terminal 3 gesloten en is de nieuwe Marhaba Lounge Singapore Changi geopend. De lounge is te vinden na de douane. Je loopt dan tegen de Louise Vuitton winkel aan. Daar ga je naar rechts en met de roltrap naar boven, daar is de Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3.
Deze lounge is toegankelijk voor premium reizigers bij onder andere SkyTeam. Ook kun je toegang kopen. Of heb je een lidmaatschap bij bijvoorbeeld Priority Pass, Lounge Key, Lounge Club, Dinersclub International, Dragon Pass, Lounge Pass, JCB, TAV Airports, dan kun je ook toegang krijgen tot deze Marhaba Lounge in Terminal 3 op de luchthaven van Singapore Changi. De lounge is 24 uur per dag open en beschikt over 130 zitplaatsen.

Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3
Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3

Overview

De nieuwe Marhaba Lounge op deze luchthaven is smal en langgerekt en bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes die worden gescheiden door het buffetgedeelte. Er zijn verschillende fauteuils met tafeltjes, maar ook hogere stoelen met tafels en barretjes rondom de ramen met krukken. Vanuit de lounge heb je zicht op de start- en landingsbanen, wat een mooie bijkomstigheid is als je in deze lounge verblijft. In de lounge is verder prima WiFi beschikbaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

In de lounge sanitair en douches beschikaar. Douches kun je reserveren bij de balie vooraan de lounge. De douches zien er netjes uit, maar de amenities zijn wat karig. Ook werkte ten tijde van mijn bezoek de douche niet helemaal naar behoren.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Tijdens mijn bezoek was de lounge in het begin nog niet zo druk. Dat is aangenaam. Later werd het drukker en dan is te merken dat de lounge toch wat klein is. Tafels, stoelen en het buffet zijn dicht op elkaar gezet, vooral in het achterste gedeelte. Wanneer het drukker is dan is het minder prettig rond te lopen in de lounge. Je hebt dan niet meer het gevoel in een rustiger gedeelte van de luchthaven te zitten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Eten & Drinken

De Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3 beschikt over een goede catering. Gedurende de dag is het aanbod verschillend. Gerechten werden continu bijgevuld en netjes presenteerbaar gehouden. Was er iets op dan was het bijgevuld voordat je het wist. Het eten was verder van zeer goede kwaliteit en boven verwachting. Veelal uit de lokale keuken, maar ook was er wat internationaal aanwezig.
Ook qua drinken is er voldoende keus, zowel alcoholische als non-alcoholische dranken waren aanwezig. Van lokale bieren tot ver over de grens, frisdranken, sappen en warme dranken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Zoals gezegd kent de Marhaba Lounge eigenlijk twee verschillende gedeeltes. Het voorste gedeelte (waar je binnen komt) heeft meer een lounge-achting karakter. Hier heb je prettige kuipstoelen waar je in kunt rusten, filmpje kijken of wellicht zelfs slapen. Dan is er een smal gedeelte rondom het buffet met de bar en verder naar achter zijn er tafels en stoelen in groepjes geplaatst, evenals in duo’s. Je kunt er dus relaxen, werken of even lekker wat eten. De WiFi is in de gehele lounge goed bereikbaar en te installeren.

Op verschillende plekken zijn tv’s aanwezig met de board- en vertrektijden van de vliegtuigen. Ook zijn er tijdschriften en kranten aanwezig. Toiletten zijn in het voorste gedeelte gesitueerd, evenals de douches. Deze zijn netjes, wat je overigens kunt verwachten van een redelijk nieuwe lounge. Ook hier wordt alles goed bijgehouden.
Wat ik erg positief vond is dat elke tafel is uitgerust met stopcontacten zodat al je apparaten opgeladen kunnen worden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit de lounge kan het overigens nog even lopen zijn naar de gate waar je uiteindelijk vanuit vertrekt. Check dit vooraf goed. Er zijn op verschillende plekken in de terminal overigens treinen. Deze overbruggen de iets langere afstanden, waardoor je iets sneller bij de gate bent.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

27 December 2019

Voordelen

- Deze lounge is vlakbij de douane. Vanuit hier ben je er in een paar minuten.
- De lounge is overzichtelijk.
- Een nieuwe en moderne lounge.
- Goede kwaliteit eten en drinken.
- Prettige douche.

Nadelen

- Lounge kan verder gelegen zijn van de vertrekgate. Houd rekening met zeker ngo even lopen. Er zijn ook airtraines, waardoor het iets sneller kan. Voordat je gaat baarden kom je nog langs security.
- Het is niet erg groot. In de ochtend is het nog wel rustig, maar in de middag tot laat kan het erg druk zijn.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Marhaba Lounge op de luchthaven van Singapore Changi Terminal 3 is een moderne nieuwe lounge. Deze lounge is onder andere beschikbaar voor premium reizigers die reizen met Garuda Indonesia. De lounge beschikt over kwalitatief goed eten en drinken. Ook kun je er opfrissen of even rusten. Helaas kan de lounge op gezette tijden wel erg druk zijn, dan is een plaatsje vinden moeilijk. Evenals je bewegen door de lounge. Overigens is het zeker de moeite naar deze lounge te gaan als je de mogelijkheid hebt.

6 min leestijd">
3.6

Reacties

  1. Miya zegt

    Zelf ook gebruik gemaakt van deze lounge op de wel besproken SIN run (zie forum). Vond persoonlijk de lounge echt slecht, eten was goed, maar de rest was echt niet de moeite waard. Klein, weggemoffeld in een hoek van het vliegveld en eigenlijk gewoon inspiratie loos.

    Jammer want SIN is een van de meeste mooie vliegvelden ter wereld. Het eten, drinken en entertainment buiten de lounge is beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *