Jewel Changi Airport in Singapore opent volgende maand2 min leestijd

Jewel Changi Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kom je binnenkort op Singapore Changi Airport? Dan kun je een kijkje gaan nemen in de nieuwste sensatie: Jewel Changi Airport! Vanaf 17 april is dit enorme complex toegankelijk dat de beleving naar een hoger niveau tilt.

Jewel Changi Airport

Het vliegveld van Singapore wordt al jaren door Skytrax uitgeroepen als beste vliegveld ter wereld en krijgt er met Jewel Changi Airport een nieuwe troef bij. Met een oppervlakte van zo’n 130.000 vierkante meter zijn er over zeven verdiepingen zo’n 280 winkels en restaurants gehuisvest en er zijn diverse attracties en tuinen te vinden. Vijf verdiepingen bovengronds en twee ondergronds. Het complex heeft een donut vorm en is een metalen raamwerk met heel veel glas.

Ook is er een airport hotel in gehuisvest: het Yotel. Er zijn cabines te boeken voor een paar uur, of voor een hele nacht. Ook is er de signature Club Lounge met uitzicht over het Jewel complex.

Waterval

Het meest in het oog springend is de 40-meter hoge waterval. Het is dan ook ’s werelds hoogste indoor waterval! ’s Avonds als het donker is zal deze waterval spectaculair verlicht zijn.

Hoewel de opening volgende maand zal zijn, zullen dan nog niet alle attracties in gebruik zijn. Het is de bedoeling dat halverwege dit jaar het gehele complex geopend wordt. Zo zullen bijvoorbeeld de doolhof en brug met glazen bodem pas later in gebruik genomen worden.

Maar er is al heel veel te zien. Alleen al de enorme aangelegde tuinen, een staaltje landschapsarchitectuur met de grootste indoor collectie planten in Singapore. In onderstaand filmpje een overzicht:

Bereikbaarheid

Het vliegveld van Singapore heeft vier terminals. Jewel Changi Airport direct verbonden aan drie van de vier terminals. Vanuit de aankomsthal van terminal 1 loop je zo het Jewel complex in. Terminal 2 is vanuit het complex te bereiken via een metrolijn en terminal 3 met een loopbrug.

Aangezien Jewel Changi Airport voor de paspoortcontrole is, is het complex voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor dagjesmensen die helemaal niet gaan vliegen, is het zeker de moeite waard te bezoeken.

In onderstaand filmpje een toelichting op bereikbaarheid en waar de belangrijkste attracties te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *