KLM en Air France starten codeshare met Jetstar

Jetstar special livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zowel KLM als Air France hebben vele codeshare partners. Te denken valt bijvoorbeeld aan Delta, Qantas, Kenya Airways en China Southern. De luchtvaartcombinatie is sinds kort een samenwerking aangegeven met Jetstar. Hierdoor kan AF-KLM meer doorverbindingen vanuit Singapore en Denpasar aanbieden.

Singapore

Jetstar Asia is gestationeerd in Singapore. Met een vloot van 18 Airbus A320 toestellen vliegt de low cost maatschappij sinds 2004 op bestemmingen in het noorden en zuid-oosten van Azië. Jetstar Asia is overigens onderdeel van Jetstar Airways, welke op zijn beurt weer onderdeel is van het Australische Qantas. Jetstar Airways vliegt met 51 Airbus A320 en 8 A321 toestellen. Daarnaast heeft de airline 11 Boeing 787-8 Dreamliners.

Alhoewel Jetstar Asia een low cost carrier is profiteren reizigers van Air France en KLM wel van gratis maaltijden en drankjes aan boord. Dit geldt ook voor de bagagetoelage, zoals geboekt volgens de voorwaarden van AF-KLM. Je hoeft dus niet apart bij te betalen. Bij sommige codeshares is dit wel het geval.

"<yoastmark

Codeshare

Deze specifieke codeshare geldt voor zowel KLM als Air France. De routes van Jetstar Asia waarvan KLM gebruik kan maken zijn ingegaan op 23 december 2019. Bij Air France moeten reizigers nog wat langer wachten. De codeshare met AF gaat namelijk pas op 7 januari 2020 in. Air France deelt echter wel meer routes met Jetstar dan KLM. KLM biedt er namelijk 7, tegenover 10 van Air France. Daar kan uiteraard in de toekomst nog verandering in komen. In de praktijk zullen hoogstwaarschijnlijk alle routes zichtbaar zijn op de boekingspagina van beide airlines.

Hieronder een overzicht van de nieuwe codeshare vluchten:

  • KLM biedt krijgt doorverbindingen met Jetstar Asia vanuit Singapore naar Da Nang en Ho Chi Minh stad in Vietnam. Daarnaast kun je naar Penang in Maleisië. Ook het populaire Phuket in Thailand is bereikbaar, evenals Surabaya en Medan Kuala Namu in Indonesië. Tot slot is er een doorverbinding mogelijk naar Yangon in Myanmar.
  • Air France biedt met dezelfde maatschappij doorverbindingen aan naar Darwin in Australië en Denpasar en Medan Kuala Namu in Indonesië. Ook kun je naar de Maleisische steden Kuala Lumpur en Penang. Daarnaast zijn er doorverbindingen naar Phnom Penh en Siem Reap in Cambodja. Tot slot, Air France kan nu ook de verbinding Singapore met Phuket, Surabaya en Yangon aanbieden, net als KLM.

Jetstar Airways

De Nederlandse nationale airline gaat ook samenwerken met Jetstar Airways. Alhoewel het nog niet in de dienstregeling verwerkt is zal later in 2020 ook de doorverbinding naar Australië (via Denpasar) opgezet worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om Jetstar Airways’ bestemmingen Adelaide, Melbourne, Perth en Sydney bij KLM te boeken. Zowel 3K (Jetstar Asia) als JQ (Jetstar Airways) zijn dus straks terug te vinden als codeshare bij KLM.

Helemaal onverwacht komt de samenwerking niet. Recentelijk kondigde moederbedrijf Qantas namelijk een verregaande samenwerking met Flying Blue aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *