Qantas & Air France-KLM breiden samenwerking uit (incl. Flying Blue)2 min leestijd

Qantas Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM en Qantas breiden de samenwerking uit. Dit heeft ook positieve gevolgen voor Flying Blue leden. Flying Blue leden kunnen punten en status credits sparen of inwisselen op alle vluchten van Qantas.  Ook is KLM van plan om een codeshare-overeenkomst aan te gaan met JetStar Asia Airways en JetStar Airways, beiden onderdeel van de Qantas Group. Dit gaat in per december maar is nog afhankelijk van de goedkeuring van de overheid.

Pieter Elbers, KLM President & CEO, kijkt uit naar de samenwerking:

We kijken ernaar uit om onze banden met Qantas verder te versterken. Door reizen tussen Nederland en Australië makkelijker te maken, worden toerisme en economische en culturele uitwisseling gestimuleerd. De codeshare-overeenkomsten met JetStar Airways en JetStar Asia Airways én de toevoeging van hun uitgebreide netwerken aan ons schema, vormen een nieuwe mijlpaal in onze gezamenlijke activiteiten. Dat is goed nieuws voor onze klanten, die nu met nog meer flexibiliteit tussen Europa en Azië kunnen reizen.

Qantas & Flying Blue lid

Door deze nieuwe samenwerking is Qantas ook een partner geworden in het Flying Blue programma. Hierdoor kun je miles en XP sparen als je met een Qantas marketed vlucht (QF vluchnummer) vliegt welke uitgevoerd wordt door Qantas (inclusief Qantas Link), Air France of KLM. Als Flying Blue lid kun je volgens het onderstaande schema miles sparen:

 

 • First Cabin––F, A: 150%
 • Business Cabin––J, C, D: 125%; I: 100%
 • Premium Economy Cabin––W: 110%; R: 100%; T: 75%
 • Economy Cabin––Y, B: 100%; H: 75%; K, M: 50%; L, S, V: 25%; G, N, O, Q: 20%

Het is ook mogelijk om een Flying Blue award ticket te boeken voor vluchten die uitgevoerd worden door Qantas. Deze vlucht moet dan wel een QF vluchtnummer hebben. Het aantal miles dat je nodig hebt om een award ticket te boeken hangt af van de bestemming en de reisdata. Je kunt deze tickets boeken via de website van Flying Blue.

Elite voordelen

De samenwerking heeft ook positieve gevolgen als je een elite lid bent binnen het Flying Blue programma volgens Gajan op FlyerTalk. Dit heeft zowel impact op het loyaliteitsprogramma van KLM als Qantas.

Flying Blue Silver leden ontvangen het volgende voordeel als ze reizen met Qantas:

 • 1 extra stuk bagage (of 23 KG extra)

Flying Blue Gold, Platinum, Platinum Ultimate en Club 2000 (Skipper) leden ontvangen de volgende voordelen:

 • 1 extra stuk bagage (of 23 KG extra)
 • Voorrang bij inchecken, bagageafhandeling en instappen
 • Toegang tot voorkeurszitplaatsen

Meer informatie over de samenwerking m.b.t. Flying Blue kun je op deze pagina vinden.

De Boeing 747s zullen worden vervangen door Boeing 787 Dreamliners (Bron: Qantas)

Afbeeldingen ©Qantas/Air France-KLM

 

Reacties

 1. PETER LEE zegt

  Dit is goed nieuws Flying Blue miles verdienen als je Quantas je vliegt op een Quantas vlucht nummer. Betekent dit dat als je Emirates vliegt met een Quantas vlucht nummer je ook Flying Blue punten verzameld ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *