InsideLook: Heropening historisch Raffles Singapore7 min leestijd

InsideLook: Heropening Raffels Singapore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is misschien wel een van de bekendste hotels ter wereld, het Raffles Singapore. In 1887 werd dit hotel geopend en had het nog maar tien kamers die gerund werden door de Armeense broers Sarkies. Toen had je nog uitzicht op het strand, nu alleen nog op de Beach Road. Het historische Raffles Singapore groeide in de jaren erna verder uit tot het iconische hotel zoals we dat nu kennen. Tijdens mijn reis in Singapore werd het Raffles heropend en had ik de mogelijkheid om namens InsideFlyer het heropende hotel te bezoeken. In dit artikel dan ook een InsideLook van het Raffles Singapore.

Renovatie

Twee jaar geleden was het tijd voor een grondige renovatie. De renovatie duurde uiteindelijk zo’n twee jaar De vorige renovatie aan het hotel was in 1991. Maar nu moest er veel meer gebeuren. Leidingwerk was enorm verouderd en er hingen nog ouderwetse beeldbuis tv’s in de kamers. Dat kon natuurlijk niet meer voor zo’n iconisch hotel. Ook waren de kamers aan de kant van de weg behoorlijk gehorig. Men heeft dit verbeterd waardoor je daar nu geen last meer van zou moeten hebben. Het hotel is nog niet helemaal klaar met de renovatie. Zo wordt de laatste hand gelegd aan verschillende restaurants. Deze moeten nog voor het einde van het jaar worden geopend.

InsideLook: Heropening historisch Raffles Singapore
De binnentuin in het Raffles Singapore

Suites

Het gehele Raffles Singapore bestaat uit nu 115 Suites, voorheen waren dat er 103. Er zijn verschillende soorten suites in dit hotel. Je kunt kiezen uit onder andere de Studio Suite, Countryard Suite maar ook zijn er Palm Court Suites en de meeste luxe Presidential Suite met een oppervlakte van meer dan 260 m2. Alle kamers zijn geheel gestript en opnieuw ingericht, maar wel in de oude stijl zoals het ooit geweest was.

In het hotel zijn de volgende kamers nu aanwezig: State Room Suites, Courtyard Suites, Palm Court Suites, Personality Suites, Residence Suites, Promenade Suites, Grand Hotel Suites en Presidential Suites.

InsideLook: Heropening historisch Raffles SingaporeOok zijn de nieuwste technieken gebruikt. Zo is elke kamer van iPads voorzien die de gasten kunnen gebruiken om allerlei dingen te regelen, van temperatuur, het sluiten van gordijnen tot aan het aan/uitzetten van de verlichting. Ook kun je reserveren in een van de restaurants, menukaarten raadplegen en films afspelen op de tv.

Deze diashow vereist JavaScript.

Elke kamer heeft verder een slaapvertrek, woonvertrek en badkamer. Afhankelijk van de soort kamer die je boekt zijn de groottes van de vertrekken uiteraard anders. In de badkamer zijn verder amenities te vinden van het merk Ormonde Jayne.

Deze diashow vereist JavaScript.

In deze kamer zie je ook nog veel oude details terug, zoals bijvoorbeeld de bedieningsknoppen voor de ventilator alsook de lampen. Op die manier wil het Raffles de oude koloniale stijl terug laten komen in combinatie met de gemakken van nu.

InsideLook: Heropening historisch Raffles SingaporeDe kamers voelen warm en sfeervol aan, maar wellicht dat je voor de prijs van €550,- per nacht iets meer ruimte zou verwachten. Zeker de ‘instap’ suites zijn kleiner dan de grotere en nog duurdere suites. Maar je zit natuurlijk dan wel in het Raffles Singapore.

Ten tijde van mijn bezoek was alleen de invalide kamer beschikbaar om van binnen te bekijken, daarvan dan ook hier de foto’s. Alle andere kamers waren gereserveerd.

Update: Raffles Singapore heeft InsideFlyer voorzien van enkele foto’s van kamers. Deze kun je hieronder ook raadplegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het Raffles Singapore kent ook de Raffles Arcade, een plek met verschillende winkels en lifestyle ruimtes. Hier zijn nieuwe winkels te vinden, maar ook is hier een galerij die de geschiedenis van het hotel laat zien. Het hotel beschikt verder over enkele restaurants, die dit jaar verder worden uitgebreid.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook is hier de wereldberoemde Writers Bar te vinden. Mocht je een verblijf in het hotel te duur vinden, dan is dit zeker een aanrader om een drankje te doen. De Writers Bar heeft een rijke geschiedenis en vele bekende schrijvers uit de 19eeeuw zijn hier geweest, zoals James Michener, Rudyard Kipling en Somerset Maugham.

InsideLook: Heropening historisch Raffles SingaporeDeze Writers Bar is verder bekend van de goede cocktails die hier gemaakt worden. De prijzen van de drankjes kun je terugzien op de menukaart hieronder. Het is zeker niet goedkoop, maar wel een mooie ervaring. Je krijgt bij je bestelling onbeperkt bronwater, een apart welkomstdrankje, borrelnootjes en een exclusief chocolaatje wanneer je afrekent.

InsideLook: Heropening historisch Raffles Singapore
De Writers Bar

Deze diashow vereist JavaScript.

In dit hotel zijn verder nog vele andere faciliteiten, zoals een zwembad, een High Tea restaurant, en een Hall of Fame met alle hooggeplaatste gasten die het hotel hebben bezocht, waaronder de Britse Koninklijke Familie, George Clooney en anderen.

InsideLook: Heropening historisch Raffles Singapore
Een van de binnentuinen.

Je kunt verder goed tot rust komen in de verschillende tuinen van het hotel, waarbij je ook hier en daar een drankje kunt doen. Liever wat meer activiteit? Dan is de fitnessruimte, squashbaan en het vernieuwde zwembad zeker een optie voor de sportieve gasten.

Update: Raffles Singapore heeft InsideFlyer voorzien van enkele foto’s van voorzieningen uit het hotel. Deze kun je hieronder ook raadplegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Boeken

Heb je interesse om te overnachten in dit iconische Raffles Singapore? Dan loont het zeker de moeite om bijvoorbeeld de aanbiedingen van het Raffles of Le Club AccorHotels in de gaten te houden. Sinds kort valt Raffles namelijk ook onder de keten AccorHotels, dus je kunt hier Rewards-punten, Status-nachten en Status-punten sparen. Evenals je verblijf betalen met Rewards-punten. AccorHotels heeft regelmatig interessante deals die een verblijf in dit hotel net iets voordeliger gaan maken. Via deze en deze website kom je in ieder geval uit bij het boekingsgedeelte van het Raffles Singapore. Wil je meer weten over hoe Le Club AccorHotels werkt? Dat lees je in dit artikel.

Le Club AccorHotels heeft onlangs bekendgemaakt verder te gaan onder de naam ALL, waarbij niet alleen wordt uitgegaan van een verblijf, maar je ook andere diensten bij kunt boeken. Bijvoorbeeld het bezoeken van evenementen zoals een concert of voetbalwedstrijd, evenals andere diensten zoals het bezoek aan een restaurant. Wellicht dat met deze vernieuwing je ook Rewards/Status-punten kunt sparen bij het afnemen van deze diensten. Een diner bij het Raffles Singapore kan je dan misschien ook al punten opleveren.

InsideLook: Heropening historisch Raffles Singapore

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *