Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson6 min leestijd

Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Singapore kun je uit een grote range aan hotels kiezen. Van grote luxe, zoals het SO/ Sofitel Singapore of een erg goed hotel zoals het Mercure Singapore Bugis. Echte budget hotels kom je hier niet tegen, tenminste de prijzen zullen niet budget zijn. Toch is het Ibis Styles Singapore on MacPherson wel voorderliger dan vele anderen. Dit mede door de positie in de stad dat wat verder weg is. Het Ibis Styles Singapore on MacPherson is een hip en prettig hotel in het noordoosten van de stad.

Aankomst

Deze avond ben ik vertrokken vanuit Bali naar Singapore. Ik vloog met KLM in de zogenoemde Fifth Freedom Flight die KLM tussen Singapore en Bali uitvoert, meer daarover kun je daar hierover lezen. Zoals je wellicht al begrijpt kwam ik dus laat aan in Singapore en dus ook in het hotel. Geen probleem om later aan tekomen in dit hotel. Met mij kwamen er nog vele andere reizigers rond dit vroege ochtenduur aan. Het was wat rommelig bij de incheckbalie, en ging ook niet allemaal van harte. Gelukkig had ik vooraf alles al online geregeld met de AccorHotels App, waarbij je o.a. online kunt inchecken bij dit hotel. Binnen een mum van tijd kon ik dan ook naar de kamer, prettig want ik was wel toe aan wat slaap. Het personeel vond ik wat kort af, niet erg attent.

Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson
Incheckbalies

Kamer

In het Ibis Styles Singapore on MacPherson zijn eigenlijk niet veel verschillende kamers. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de locatie van de kamer in het hotel. Heb je dus uitzicht op het zwembad of juist de andere kant van de stad. Voor het uitzicht hoef je mijns inziens ook niet per se naar dit hotel.  De groottes van de kamers variëren tussen de 16 en 26m2. Zelf had ik standaardkamer met twee eenpersoonsbedden geboekt. Ik kreeg bij aankomst een upgrade naar eenzelfde soort kamer maar dan met uitzicht op het zwembad. Zoals gezegd niet per se de moeite.

Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson

De kamers zijn hip en fris ingericht en er is gewerkt met leuke kleuren. Bij binnenkomst heb je vooraan in de kamer de badkamer. Vanuit het slaapgedeelte is een deur met een spiegel die je ook kunt openen waardoor je ook in de badkamer kunt kijken. De badkamer is niet heel ruim, maar voorzien van toilet, douche en wastafel met de nodige amenities. Bij aankomst was de badkamer niet helemaal schoon, ook de onder de rand van de wastafel was vies.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het slaapgedeelte was prima, het bed lag wel wat aan de stevige kant. De dekens zijn goed en niet al te warm. Rondom het bed zijn een nachtkastje, lampje en stopcontacten aanwezig.

Review: Ibis Styles Singapore on MacPhersonVerder is er in de kamer nog een bureau en een tv tegenover het bed aan de muur. Bij het bureau zijn ook koffie- en theefaciliteiten aanwezig. Ook stonden er bij aankomst in de kamer twee gratis flesjes water klaar. De kamer is niet heel ruim, maar voor alleen een verblijf is het prima.

Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson

Eten en drinken

Het hotel beschikt over een restaurants/bar. Deze is te vinden op dezelfde verdieping als waar het zwembad te vinden is. Het is geen grote zaal en bij slecht weer kun je ook niet buiten zitten. Het kan hier dan ook erg druk zijn. Persoonlijk vond ik het zelfs te druk en te vol. Zowel binnen als buiten staat een deel van het buffet opgesteld.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er was voldoende keus, maar door de drukte was het telkens vrij snel na het bijvullen weer op. Daarnaast kun je ook niet rustig je eten pakken omdat het gewoon allemaal erg krap in het Chat&Chow restaurant is opgesteld. Qua eten was er voor ieder wat keus, maar het was wel meer Aziatisch dan op de internationale reiziger gericht.

Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson
Restaurant Chat&Chow bij het zwembad.

Een welkomstdrankje kon je hier ook nuttigen, maar bij de receptie op de benedenverdieping heb je ook een soort café, maar het lijkt erop dat dit nog niet open is of niet bij het hotel hoort. Toch kun je hier wel wat drinken bestellen en elders nuttigen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het hotel is voorzien van weinig faciliteiten. Er is een zwembad aanwezig, niet heel groot, maar prima om even een baantje te zwemmen of lekker op een ligbedje te zonnen of relaxen.

Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson

Het hotel beschikt over redelijk goede WiFi en er zou ook een fitnessruimte moeten zijn, echter heb ik die niet gezien. Er is ook nog een kleine computerhoek met twee Macs. De faciliteiten zijn niet reuze, maar van dit hotel hoef je denk ik ook niet meer te verwachten.Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson

Voordelen Le Club AccorHotels Member:

Dit hotel kent enkele voordelen voor Le Club AccorHotels members. Echter viel het bij dit hotel wat tegen. Als Le Club AccorHotels Gold Member had ik uiteindelijk van de volgende voordelen gebruikgemaakt:

  • Ik kreeg een upgrade naar een standaardkamer met uitzicht op het zwembad,
  • Ik kreeg een voucher voor twee welkomstdrankjes.

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

21 September 2019

Voordelen

- Leuk ingerichte kamers,
- De aanwezigheid van een zwembad,
- Ontbijt inbegrepen in de prijs.
- Kamers niet heel groot, maar wel voorzien van belangrijkste voorzieningen.

Nadelen

- Badkamer niet geheel schoon bij aankomst,
- Restaurant wat aan de kleine kant.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Styles Singapore on MacPherson is een leuk hotel. Het is wat verder van het centrum afgelegen, zeker als je voornamelijk gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Per taxi is het allemaal net wat vlotter te bereiken. De kamers zijn niet heel ruim, maar van de belangrijkste gemakken voorzien voor een verblijf. Het bed is prima, maar ligt voor mij wat te hard. De badkamer was tijdens mijn verblijf niet geheel schoon. Het ontbijt was prima, maar de ruimte waarin het geserveerd werd vond ik rommelig en klein. Zeker op drukke momenten niet prettig. Destijds kostte mij het verblijf voor twee personen en ontbijt ongeveer €75,-. Een redelijke prijs in Singapore, maar van een Ibis Styles had ik net iets meer verwacht.

6 min leestijd">
2.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *