SAS maakt nieuwe livery bekend

sas, livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SAS heeft deze week hun nieuwe livery bekend gemaakt. Het is de eerste keer in 21 jaar tijd dat de maatschappij overstapt op een nieuwe livery. De airline geeft aan dat het door de komst van meer milieuvriendelijke vliegtuigen, zoals de Airbus A350 en de A320neo tijd wordt voor een nieuwe huisstijl. Ook is het de bedoeling dat de livery overeenkomt met het nieuwe interieur dat is geïntroduceerd in 2015. In 2024 zullen alle toestellen pas beschilderd zijn met de nieuwe livery. Dit omdat de airline tegelijkertijd alle toestellen ook wil voorzien van groot onderhoud.

Kenmerken

Belangrijke veranderingen ten opzichte van de vorige huisstijl zijn het nieuwe SAS logo voor de vleugels. Uit onderzoek is gebleken dat SAS reizigers de blauwe kleur erg op prijs stellen, dus deze is nu eigenlijk alleen maar meer op de toestellen aangebracht.

De motoren waren eerst rood en hebben nu een grijze kleur gekregen met een blauwe rand. Ook zijn de vlaggen van Noorwegen, Denemarken en Zweden aangebracht op het toestel.

De CEO van SAS, Rickard Gustafson vertelt dat het design van de nieuwe livery symbool staat voor een nog betere toekomt voor de maatschappij. Tegelijkertijd wordt echter gedacht aan het verleden. ” Reizigers uit Scandinavië willen hiermee hun thuis herkennen terwijl internationale reizigers zeker de identiteit van Scandinavië terug zullen zien in de nieuwe huisstijl.”, aldus Gustafson.

Beeldmateriaal: SAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *