Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand8 min leestijd

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bangkok is een bruisende en diverse stad. De hoofdstad van het Aziatische Thailand. Het is een goede uitvalsbasis om je reis te starten alvorens door te reizen door bijvoorbeeld de rest van Thailand of zoals in mijn geval een ander deel van Azië. Bangkok is een toegankelijke en veilige stad voor reizigers die nog nooit eerder in Azië geweest zijn.

Om rekening mee te houden

In Bangkok is het gemiddeld 30℃ of warmer. Daarmee is Bangkok ook gelijk een van de warmste steden ter wereld. Dat is dan ook iets om rekening mee te houden. Neem bijvoorbeeld voldoende zonnebrand mee, een petje zou ook goed kunnen helpen en een zonnebril is ook geen overbodige luxe. Iets wat luchtige kleding is tevens handig mee te nemen. Echter, in Bangkok, maar ook op andere plekken in Thailand, heb je veel tempels. Sowieso bij verschillende tempels en het Grand Palace moet je kleding dragen die je armen en benen bedekt.

Vervoer in de stad

Om je te verplaatsen in de stad zijn er verschillende mogelijkheden. Buiten de spits om kun je gemakkelijk met een taxi van A naar B. Taxi’s kun jij bij een hotel boeken, of je kiest er zelf een via bijvoorbeeld de Grab app. Grab is handig omdat je bijvoorbeeld niet met geld hoeft rond te lopen in de stad. Je betaalt namelijk met je betaalkaart via de Grab App. Bangkok heeft verder een uitgebreid metronetwerk (BTS & MRT). De BTS is eigenlijk de Skytrain en de MRT de metro.

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand
MRT Station in Bangkok

De beide netwerken zijn niet echt handig op elkaar aangesloten, omdat je namelijk voor beiden een apart ticket nodig hebt. Tickets kun je met munten en hier en daar met briefgeld uit de automaten kopen. Op sommige stations zijn ook kiosken waar je tickets kunt kopen. De BTS kent een ‘one day pass’ voor 120 THB (+/- €3,50). Die is dus alleen te gebruiken voor de BTS. De MRT heeft geen dagkaart of iets vergelijkbaars. Daar betaal je per keer, je kunt wel een soort OV-kaart aanschaffen, maar de prijs blijft hetzelfde. Er is ook nog een busnetwerk, echter zou ik je dat afraden. Ze zijn oud, hebben veelal geen airco en staan overal vast in de file.

Wat ik niet deed

In Bangkok kun je gerust een week rondreizen. Er is zoveel in de stad te zien en te doen. Zelf verbleef ik vier dagen in deze diverse stad. Het was per slot van rekening ook een vakantie, dus ook tijd om uit te rusten. Dat deed ik onder andere in het luxe So Sofitel Bangkok. Maar mijn bezoek aan Bangkok bestond niet enkel uit uitrusten. Aangezien ik ‘maar’ vier dagen had, moesten er ook keuzes gemaakt worden. Wat ik in ieder geval niet bezocht of gedaan heb, maar wellicht wel de moeite is om te doen:

  • Co van Kessel fietstocht: verschillende fietsroutes door of rondom Bangkok met een gids. Persoonlijk vond ik de tocht wat aan de prijzige kant en had ik verschillende delen van de route al gewandeld. Meer info over de Co van Kessel fietstochten vind je hier.
  • Wat Arun, een mooie tempel gelegen aan de Chao Phraya rivier. Deze Boeddhistische tempel is zeker een bezoek waard, maar zorg voor gepaste kleding; lange broek en geen hemd/spaghettibandjes.
Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand
Wat Arun
  • Ayutthaya, niet helemaal in Bangkok maar wel gemakkelijk te bereiken met de trein of bus vanuit Bangkok. Dit tempelcomplex is op ongeveer 2 uur rijden vanaf Bangkok. Helaas een deel verwoest in 1767 door de Birmezen. Het is onder andere bekend van het boedha beeld dat tussen de wortels van de bomen zit.
  • Floating Market. Eingelijk een must op je reis naar Bangkok. Helaas mij niet gelukt. Er zijn verschillende markten, de een dichterbij dan de ander. Check online of bij je hotel even welke er open is en hoe je er komt.
  • Wat Saket; De tempel op een kunstmatige heuvel is vanuit veschillende plekken in Bangkok al te zien. Je kunt hier onder andere gemakkelijk met de boot komen. Ga met de boot naar Phanfa Leelard en wandel dan een stukje omhoog.

Verblijf

Tijdens mijn verblijf in Bangkok verbleef ik in drie verschillende hotels. Elk in een iets andere buurt, waardoor ik weer andere dingen gemakkelijker kon bezoeken. Mijn eerste verblijf was in het Mercure Bangkok Makkasan. Onder andere gekozen vanwege de handige verbinding met het vliegveld. Bij dit hotel liggen enkele metrostations, waardoor je gemakkelijk kunt verplaatsen.

Review: Mercure Bangkok Makkasan
Mercure Bangkok Makkasan

Rondom dit hotel is niet zoveel gevestigd, maar kon ik wel gemakkelijk met de metro naar station Saphan Taksin. Vanuit hier kun je een leuke wandeling maken langs enkele interessante bezienswaardigheden. Wandel eerst eens door Th Charoen Wiang en Th Silom. Hier vind je leuke winkeltjes in oude authentieke panden. Vanuit hier loop je naar de Bangkok Kathedral, Old Custom House en de Holy Rosary Church. Stop even bij het water en neem wat te drinken bij Viva Aviv. Vanuit hier heb je een aardig uitzicht over de rivier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Heb je nog zin en tijd, wandel dan verder noordelijk richting China Town.

Deze diashow vereist JavaScript.

Stop hier zeker ook even bij de Goldon Buddha en Wat Chakrawatrachawat Woramahawihan. Geen zin meer om verder te wandelen of andere plannen, stap dan in bij MRT Station Hua Lamphong en reis met de MRT verder. Dit MRT Station is ook dichtbij het gelijknamige station gelegen. Vanuit hier vertrekken verschillende treinen per dag die je naar zuidelijke en noordelijke bestemmingen in Thailand brengen. Dit is ook het begin station op de treinroute richting Cambodja.

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand
Hua Lamphong Station

Dagje naar Koninklijk Paleis

Waar je zeker een (halve) dag voor kunt of misschien wel moet uittrekken is je bezoek aan de Grand Palace & Wat Phra Kaew. Kaartjes kun je eenvoudig online kopen via deze officiele website van het Grand Palace. Kaartjes kosten je 500 THB. Houd rekening met de kledingvoorschriften van het Grand Palace. Zorg voor langere broek tot over de knie en een shirt met mouwen. Hemd, spaghettibandjes of een broek boven de knie is niet toegestaan.

Bij aankomst zul je al snel worden aangesproken door allerlei lokale mensen. ‘Today palace is closed’, ‘buy cheap tickets here’, etc. Trap er niet in! Op de website zoals hierboven aangegeven staat exact wanneer het paleis open is, evenals de kaartjes die je daar vooraf al kunt kopen, maar wel binnen nog moet ophalen samen met je bewijs van aankoop.

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Eenmaal binnen aangekomen waan je je eerst door het prachtige Wat Phra Kaew. Aan de vele schitterende tempels en beelden zul je je verwonderen. Hier en daar zijn ook prachtige oude muurschilderingen. De Wat Phra Kaew is de belangrijkste boeddhistische tempel van Thailand. De start van de bouw begon onder Koning Rama I. En bij deze tempel zijn geen monniken aanwezig. Alleen dus mooie gebouwen, standbeelden en pagodes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als je het Wat Phra Kaew bezocht hebt kom je vanzelf bij de gebouwen van de Grand Palace. Ook deze zijn prachtig!

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Naast de Grand Palace bevindt zich nog het Wat Pho. Deze tempel staat bekend om de grootste liggende boeddha ter wereld. Een bezoek aan deze tempel is prima te combineren met het bezoek aan de Grand Palace. Vanuit deze tempel kun je ook per boot gemakkelijk naar de overkant van de rivier om Wat Arun te bezoeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lumphini Park

Een andere aardige buurt is rondom het Lumphini Park. Zelf verbleef ik hier in het So Sofitel Bangkok. Vanuit het hotel kun je gemakkelijk het Lumphini Park in wandelen. Het park heeft wat leuke watertjes en goede wandelpaden. Het biedt je ook voldoende schaduw op verschillende plekken. Vlakbij heb je verder nog het Patpong Nightmarket, M.R. Kukrit’s House en Sri Maha Mariamman Temple. Een andere mooie tempel is Wat Hua Lamphong.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je nog graag een markt bezoeken dan is de Khlongtoey Market zeker een aanrader. Hier worden allerlei artikelen verkocht. Van verse vis, vlees en groenten, tot verschillende huishoudartikelen. Leuk hoe de locals hier hun spullen halen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dan is er nog de wijk Sukhumvit. Hier heb je verschillende leuke winkelcentra, barretjes en restaurantjes. Veel hotels en hostels zitten hier ook. De BTS Sukhumvit Line loopt ook door deze wijk heen. Dus je kunt zo gemakkelijk verplaatsen door de wijk.

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *