KLM Codeshare met Air Antwerp naar Londen

Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Antwerp kreeg afgelopen week een vliegvergunning van de Vlaamse overheid. De maatschappij vliegt vanaf Antwerpen (ANR) direct op Londen City (LCY). De Belgische airline neemt de route over van het noodlijdende Flybe. De maatschappij heeft het financieel lastig en moet daarom minder winstgevende routes afstoten. Air Antwerp heeft hier in ieder geval geval geleerd en kiest betere vliegtijden.

London City

Flybe vloog dezelfde route, maar dan op London Southend (SEN). Dit vliegveld ligt een stuk verder van de stad dan London City, Ook heeft Air Antwerp andere vliegtijden gekozen, die vooral de zakelijke reiziger moet aanspreken. Air Antwerp zal op weekdagen drie keer per dag vliegen tussen Antwerpen en Londen. Op zondagavond is er één vlucht. Op zaterdag wordt de route niet aangeboden. Vooral voor Nederlanders in het zuiden van het land kan dit een interessante optie zijn. Schiphol is dan vaak verder weg. Natuurlijk is het ook een mooie kans om in een Fokker 50 te vliegen.

Vliegschema Antwerpen - Londen (Bron: Air Antwerp)
Vliegschema Antwerpen – Londen (Bron: Air Antwerp)

Het Britse Flybe stopt per 1 september 2019 met de vluchten naar Londen. Door ongunstige vliegtijden en het feit dat de airline op London Southend vliegt is de load factor (te) laag. Air Antwerp hoopt met andere vluchttijden en de route naar LCY in plaats van SEN de toestellen wel vol te krijgen.

KLM Codeshare

Air Antwerp werd eerder dit jaar opgericht door KLM en CityJet. Het is daarom niet verwonderlijk dat de maatschappij deze route aanbiedt aan in codeshare met KLM. Op deze route wordt de Fokker 50 Turboprop ingezet. Dit toestel heeft een 2-2 configuratie en kent enkel economy class.

Vliegtickets zijn voor een vaste prijs aan te schaffen via de website van KLM. Namelijk € 109 voor een retour en € 70 voor een enkele reis. Tickets kun je op dit moment enkel aanschaffen voor vluchten in september en oktober. Momenteel kun je alleen terecht op de website van KLM. De website van website van Air Antwerp is namelijk nog niet klaar.

Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)
Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)

Flying Blue

Met een light ticket spaar je standaard 112 Flying Blue miles. Een Standard ticket kost € 50 extra en levert naast ruimbagage 312 miles op. Met een flexticket ben je flexibeler en spaar je 668 miles. Dit kost echter ook flink meer. Per enkele vlucht krijg je 5 XP, die je weer op weg helpen naar een volgende status bij Flying Blue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *