Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh – Kuala Lumpur5 min leestijd

Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala Lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn reis door Cambodja zit erop. Het is dan ook tijd om verder te reizen. Via Kuala Lumpur reis ik door naar Singapore. De reis werd tweemaal uitgevoerd met een Boeing 737 van Malaysia Airlines. Deze vlucht had ik geboekt met mijn Flying Blue Miles. In dit artikel zal ik schrijven over mijn ervaring met Malaysia Airlines.

Aankomst luchthaven

Vanuit Phnom Penh zou mijn vlucht naar Kuala Lumpur vertrekken. De luchthaven van Phnom Penh ligt op ongeveer 20-30 minuten rijden uit de stad. Houd rekening met de drukte op de weg, want dan kan het drukker zijn. De luchthaven is niet zo heel groot, dus gelijk bij binnenkomst loop je al op de incheckbalies af. Vergelijkbaar met o.a. Eindhoven Airport. Op de tv’s hangt bij welke balie je moet zijn om in te checken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het inchecken van eventuele bagage kun je naar boven, waar de securitychecks en douane zijn. Als je deze procedures hebt doorlopen kom je bij de Duty Free Shopping en hierna ben je in de departurehall.

Deze diashow vereist JavaScript.

De luchthaven is erg modern en voorzien van verschillende winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Alles is overzichtelijk en duidelijk aangegeven.

Cabine

Deze Boeing 737 van Malaysia is voorzien van twee cabines, namelijk de Business Class in een 2-2 opstelling en de Economy Class in een 3-3 opstelling. Zelf koos ik er dus voor om bij de nooduitgang te zitten. Met een lengte van meer dan 1.90 is het prettig om wat meer beenruimte te hebben. Daarnaast kon ik deze stoel kosteloos selecteren, wat erg prettig was.

Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala Lumpur
Foto: SeatGuru

De stoelen zitten erg comfortabel. Ze hebben een stevig zitvlak en rugleuning. Enige nadeel aan de stoelen rondom de nooduitgang is dat de armleuning niet omhoog kan omdat er een soort van schot tussen de twee stoelen zit. Hierdoor heb je net iets minder bewegingsruimte.

Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala LumpurDe stoelen zijn voorzien van een inflight entertainmentsysteem. Erg fijn, maar overdag is er bij de raamzijdes niets op je scherm te zien zonder dat je jezelf in een oncomfortabele houding moet bewegen. Bij de schermen verder van het raam was dit minder het geval. Het systeem bevat verder voldoende films en ander entertainment wat ook op een korte vlucht prettig kan zijn.

Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala Lumpur

Bij de stoelen zit ook een oplaadmogelijkheid voor bijvoorbeeld laptop of tablet. Ook is er een USB-aansluiting in de stoel voor je. In de armleuning zit een aansluitmogelijkheid voor een koptelefoon van de maatschappij zelf, of je moet een verloopstuk hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens de vlucht

Gedurende mijn vlucht naar Kuala Lumpur vanuit Phnom Penh kreeg ik een maaltijd geserveerd. Vooraf had ik al aangegeven graag een vegetarische maaltijd te willen ontvangen evenals mijn reisgenoot. De maaltijden waren prima, maar daar was het ook wel mee gezegd. Het was niet onsmakelijk, maar een beetje droog door de rijst.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de vlucht vanuit Kuala Lumpur naar Phnom Penh kreeg ik een plakje cake en wat water geserveerd. Prima voor de duur van de vlucht. Bij de eerste vlucht kwam men ook twee keer langs met wat drinken.Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala Lumpur

De service was netjes en men was ook erg vriendelijk.

Naast het kijken van de film of het luisteren naar muziek kon je tijdens de vlucht ook een spelletje doen via het inflight entertainmentsysteem. Dit kan met de afstandsbediening die eveneens in de stoel voor je zit. Ook zijn er in de stoelzak voor je enkele magazines aanwezig die je kunt lezen tijdens je vlucht.

Arriveren

Vlak voor de landing werd er nog wat informatiegegeven over het arriveren in Kuala Lumpur. Alles werd netjes opgeborgen en opgeruimd.

Bij de landing in Singapore was er wat meer informatie over de landing en voornamelijk over het arriveren in Singapore. Dit i.v.m. dat je geen drugs en andere zaken mee mag nemen en dat je anders een celstraf te wachten staat. Ook m.b.t. het invoeren van verschillende producten krijg je veel informatie en een immigratiekaart. Zorg dat je deze vooraf invult, dat scheelt een hoop tijd bij aankomst op de luchthaven.

Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala Lumpur

Op InsideFlyer schreven we eerder al over de Business Class van Malaysia Airlines in de Boeing 737, dat kun je hier terug lezen

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

20 September 2019

Voordelen

- Vriendelijk personeel,
- Fijne en comfortabele stoelen,
- Goed gevuld entertainmentsysteem.

Nadelen

- Maaltijden zijn wat droog,
- Bij het raam kun je overdag het scherm van het entertainment systeem niet goed zien.

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al met al vond ik Malaysia een prima maatschappij om mee te vliegen van Phnom Penh naar Kuala Lumpur en later naar Singapore. De stoelen zijn prima en stevig, maar comfortabel. Bij de nooduitgang is voldoende beenruimte, maar helaas wel een schot tussen de stoelen. Het entertainmentsysteem is prima, maar bij de stoelen aan de raamkant kun je het niet zo goed zien. Helaas vond ik het eten wat droog, daar kan dus nog wel wat verbetering in worden aangebracht. De vlucht verloopt prima en wanneer nodig wordt informatie gegeven over de vlucht.

5 min leestijd">
3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *