Qatar Airways met directe vluchten naar Osaka

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft deze week aangekondigd om vanaf 6 april 2020 directe vluchten uit te gaan voeren naar Osaka, de op één na grootste metropool van Japan. Hiermee wordt Osaka de derde bestemming in Japan die Qatar Airways rechtstreeks aanvliegt. Momenteel wordt er al gevlogen op Tokyo-Narita en Tokyo-Haneda. Group Chief Executive van Qatar Airways Akbar Al Baker is erg tevreden dat Osaka wordt toegevoegd aan het wereldwijde netwerk van Qatar Airways. “Het doet ons enorm veel genoegen dat we onze bekroonde diensten nu ook naar Osaka kunnen brengen”, aldus Akbar Al Baker.

Airbus A350-900

Op de nieuwe route naar Osaka wordt een Airbus A350-900 ingezet. Dit toestel beschikt over 36 zitplaatsen in business class en 247 zitplaatsen in economy class. Tot 23 juli zullen er 5 wekelijkse vluchten worden uitgevoerd. Echter is het daarna de bedoeling dat er elke dag op Osaka wordt gevlogen. Beide vluchten zijn nachtvluchten. Vanaf Doha wordt er vertrokken om 2:10 om in de namiddag om 17:50 te landen in Osaka. De vlucht uit Osaka vertrekt om 23:30 om de volgende morgen om 4:50 aan te komen in Doha.

Qatar Airways met A350 naar Gaborone, Botswana

Osaka

Osaka is de tweede grootste metropool in Japan en geldt al vele decennia als het economische centrum van het Kansei-gewest in Japan. Ook bevinden er zich in dit gebied veel toeristische attracties, zoals Arima Onsen, één van de beroemdste en oudste heetwaterbronnen van Japan. Meer bestemmingstips voor Osaka en omgeving lees je in dit artikel.

Kasteel Osaka
Kasteel Osaka

Meer bestemmingen

Qatar Airways heeft onlangs een aantal nieuwe bestemmingen toegevoegd aan haar netwerk, namelijk Rabat, Izmir, Malta, Davao, Lissabon en Mogadishu. In oktober 2019 komen daar Langkawi in Maleisië en Gaborone in Botswana bij. Vanaf maart 2020 wordt ook gevlogen op Luanda, Angola.

Qatar Airways is meerdere malen door SkyTrax benoemd tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld en heeft bovendien een aantal accolades gekregen voor ‘Beste business class ter wereld’ en ‘Beste business class stoel ter wereld’. Eerder plaatsen we al een review van de QSuites op de A350 van Qatar Airways op InsideFlyer.

Beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *