Bestemmingstips: Kyoto, Osaka en Shizuoka5 min leestijd

Een bezoek aan Kankaku-Ji is een echte aanrader

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ga je binnenkort op reis naar Japan? Of zoek je nog een mooie bestemming voor een nieuwe reis? Dan kan ik het land van rijzende zon zeker aanbevelen! Eerder schreef ik al over het iconische Tokyo. In dit artikel schrijf ik over mijn ervaringen in de Japanse steden Kyoto, Osaka en Shizuoka.

Mijn reis door Japan begon in hoofdstad Tokyo. Vervolgens reisde ik per Shinkansen via Shizuoka en Kyoto naar Shizuoka. Dit deed ik in ongeveer zeven dagen door Japan. Voordat ik in Japan kwam bezocht ik onder andere Seoul en Busan in Zuid-Korea. Vervolgens maakte ik een tussenstop in de metropool Shanghai en waterstad Suzhou in China. Na Japan staat Taiwan op het programma. Over mijn ervaringen in Taiwan schrijf ik binnenkort enkele artikelen.

Shizuoka

Shizuoka is wellicht niet de stad waar je als eerste aan denkt bij Japan. Het is echter wel een aanrader wanneer je de tijd hebt in het land. Deze stad ligt namelijk in de buurt van de bekende Mt. Fuji. De stad is gemakkelijk te bereiken met de JR Tokaido lijn. Het centrale station van de stad is goed gelegen vlakbij enkele prima Japanse hotels en hostels.

Shizuoka is gelegen aan de voet van het berggebied rondom Mt. Fuji
Shizuoka is gelegen aan de voet van het berggebied rondom Mt. Fuji

Naar deze stad ga je bijvoorbeeld voor een bezoek aan Miho no Matsubara. Je komt hier met de JR Tokaido trein die je neemt tot Shimizu. Vervolgens stap je over op een bus naar Miho no Matsubara. Je kunt hier de zwarte stranden (door de vulkanische as) bekijken. Het strand begint met een wandeling langs eeuwenoude pijnbomen. Vervolgens kom je op het strand. Hier heb je prachtig uitzicht op Mt. Fuji. Daarbij moet wel vermeld worden dat als het bewolkt is je vrij weinig uitzicht hebt. Check dus vooraf de weersverwachtingen.

Op weg naar het strand van Miho no Matsubara loop je langs een rij oude Japanse bomen
Op weg naar het strand van Miho no Matsubara loop je langs een rij oude Japanse bomen
Het zwarte strand van Miho no Matsubara
Het zwarte strand van Miho no Matsubara

Kyoto

Persoonlijk vind ik Kyoto één van de mooiste steden in Japan. De stad heeft namelijk veel te bieden: prachtige historische paleizen, kastelen en tempels, maar ook moderne en comfortabele hotels en uitgaansgelegenheden. Het beste huur je een fiets (of leen je er een bij het hotel) en verken je de stad op die manier. Zo kun je veel zien in korte tijd. Er zijn overigens genoeg fietspaden en het is duidelijk aangegeven waar je mag fietsen en waar niet.

Een van de eerste bezienswaardigheden die je in Kyoto wil bezoeken is Kinkaku-Ji, ook wel bekend als de Gouden Paviljoen tempel. De goudkleurig tempel lijkt te drijven in het water. De tempel is eigenlijk een opslagplaats van boeddhistische relikwieën. Vanaf de eerste verdieping is de tempel bedekt in zuiver bladgoud. Dat maakt deze tempel zeer waardevol. Het kan erg druk zijn op een mooie dag, maar een bezoek aan deze tempel is zeker de moeite waard.

Een bezoek aan Kankaku-Ji is een echte aanrader
Een bezoek aan Kankaku-Ji is een echte aanrader

Ook een tip is het Keizerlijk Paleis van Kyoto. Dit grote complex bestaat uit diverse gebouwen die je bijna allemaal kunt bezoeken. Je kunt ook meerdere keren per dag een rondleiding volgen. Dit is ook mogelijk in het Engels. Via deze website kun je meer informatie vinden.

Kasteel Nijo is ook een aanbeveling. Het kasteel is gemakkelijk (per fiets) te bereiken omdat het centraal gelegen in de stad. Dit complex van bijna 30 ha bestaat uit diverse historische gebouwen en een prachtige Japanse tuin. Vooral binnen de gebouwen is veel te zien. Denk aan schilderingen en prachtige kunstvoorwerpen.

Uitkijkpost van Kasteel Nijo
Uitkijkpost van Kasteel Nijo
Een van de poorten in Kasteel Nijo
Een van de poorten in Kasteel Nijo

Net buiten Kyoto

Een andere bekende bezienswaardigheid is Fushimi Inari-taisha. De naam zegt je misschien niet zoveel, maar de foto’s zullen voor velen bekend voorkomen. De Fushimi Inari-taisha is de grootste van alle Inari heiligdommen in Japan. Je komt hier door bijvoorbeeld de trein te nemen vanuit het centraal station naar station Inari. De rit duurt iets langer dan tien minuten. Hier kun je zeker een halve dag tot een volle dag doorbrengen. Het park is namelijk ook voorzien van enkele wandelroutes. Deze zijn duidelijk gemarkeerd met een tijdsindicatie.

Fushimi Inari-taisha vlakbij Kyoto
Fushimi Inari-taisha vlakbij Kyoto

Tot slot raad ik je aan om naar het Bamboo Bos te gaan. Dit bos heet Arashiyama in het Japans. Alhoewel dit een drukke bezienswaardigheid is, vond ik het zeker wel de moeite waard om het bos te bekijken. Dit bestaat namelijk bijna volledig uit bamboebomen.

Bamboo bos nabij Kyoto
Bamboo bos nabij Kyoto

Osaka

De stad Osaka kent wat minder bezienswaardigheden. Echter is het in ieder geval leuk om de wijk Dotonbori te bekijken. Deze staat namelijk bekend om de felle neonverlichting en facades van de restaurants en winkels. Bovendien kun je prima (sushi) eten in dit gebied. Osaka staat namelijk naast de zakelijk mogelijkheden bekend om de keuken. Neem dus zeker in de avond een kijkje in dit gebied.

De uitgaanswijk Dotonbori licht letterlijk op in de avond
De uitgaanswijk Dotonbori licht letterlijk op in de avond

Een andere tip is Kasteel Osaka. Dit witte kasteel is behoort tot de bekendste van Japan. Het imposante bouwwerk is diverse malen verwoest en beschadigd geweest. Bijvoorbeeld als gevolg van belegeringen tijdens oorlogen of natuurlijke omstandigheden. Ten tijde van mijn bezoek was het kasteel gesloten in verband met een naderende orkaan. Ik kon het dus helaas niet van binnen bekijken.

Kasteel Osaka
Kasteel Osaka

Artikelenserie

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen die ik schrijf over mijn reis naar Zuid-Korea, China, Japan en Taiwan. Per bestemming zal ik een apart reisverslag schrijven. Ook zal ik de hotels en lounges reviewen. Hieronder een overzicht van alle artikelen binnen deze serie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *