LAX verbouwt in samenwerking met American Airlines

LAX verbouwt in samenwerking met American Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het vliegveld van Los Angeles, Los Angeles International Airport, zal binnenkort een grote verbouwing ondergaan. Het gaat hier om een deel van de luchthaven. Het zal er uiteindelijk heel anders uit gaan zien. De verbouwing is in samenwerking met een van de grotere Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen. Namelijk American Airlines.

American Airlines

De Amerikaanse maatschappij is een van de eerste maatschappijen die opereerde vanaf Los Angeles. Ze vertrokken naar verschillende bestemmingen in de wereld. Op dit moment is American Airlines al meer dan 70 jaar aanwezig op LAX. Het is ook de grootste maatschappij die vliegt vanaf LAX met meer dan 200 vluchten op piekdagen, naar 70 bestemmingen verspreid over vijf continenten.

Doordat American Airlines zo’n goede en lange banden heeft met de luchthaven, heeft het veel invloed in de omgeving gehad. Het gaat hier vooral om economische invloeden. Omdat AA zo uitgebreid aanwezig is op de luchthaven is er ook veel werkgelegenheid gecreëerd. Ook focust de maatschappij zich op educatie. Maar ook sociale doelen en militaire/veterane initiatieven.

Los Angeles (LAX) is een van de grotere luchthavens in het zuiden van Amerika. American Airlines is een van de grootste maatschappijen die vanaf deze luchthaven vliegt. Om de groei, maar ook de reis te vergroten en versoepelen gaan de twee nu Terminal 4 en 5 verbouwen.

Los Angeles International Airport

De Amerikaanse luchthaven LAX is een belangrijke hub. Hier komen en gaan namelijk veel vluchten, waardoor er ook veel mensen kruisen via de luchthaven. Om onder andere reizigers van American Airlines beter tegemoet te komen zullen in de toekomst Terminal 4 en Terminal 5 aangepakt. Het moet er voor zorgen dat er een betere verbindingen tussen de twee terminals komt.

Al in juni 2017 tekende American Airlines een overeenkomst samen met LAX. De overeenkomst hield in dat er investeringen zouden komen voor de nieuwe terminal. Het gaat hier om een record investering van $1,5 miljard.

LAX verbouwt in samenwerking met American Airlines

De toekomst van LAX

De nieuwe terminals moeten helemaal gericht zijn op de toekomst. Om dit voor elkaar te krijgen zal daarvoor verbouwd moeten worden. Het gaat om de domestic terminals. Vooral de check-in en security gedeeltes zullen aangepakt worden met betere en snellere verwerking van de reizigers. Ook de werkplekken van de 7.300 medewerkers van AA worden vernieuwd.

Andere vernieuwingen zijn:

  • 28 vernieuwde gates met meer zitruimte en comfort (voor T4 en 5).
  • Snellere verplaatsing door het vliegveld middels de nieuwe trein (APM).
  • Nieuwe vertrekhal.
  • Naadloze overgang van de check-in naar security screening.
  • 16 geautomatiseerde poortjes voor paspoortcontrole.
  • Moderne toiletten.
  • Vernieuwde gates met meer mogelijkheden voor opladen.

LAX verbouwt in samenwerking met American Airlines

Foto’s: American Airlines

Reacties

  1. Broeska zegt

    Off; Ik kan je pm niet vinden dus dan maar even hier: ik vind dit stukje erg kinderlijk geschreven. Veel korte zinnen en dubbelop. Bijv. “De Amerikaanse luchthaven LAX is een belangrijke hub. Hier komen en gaan namelijk veel vluchten. En niet alleen maar vluchten, dus ook mensen die via de luchthaven kruisen.” Alleen de eerste zin had hier voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *