Bestemmingstips: Daejeon en Gyeryongsan National Park

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je op reis bent in Zuid-Korea dan bezoek je waarschijnlijk de bekende hoofdstad Seoul. Ook zal je vermoedelijk een bezoek willen brengen aan de grens met Noord-Korea. Beide bestemmingen kan ik je zeker aanraden! Lees daarover meer in mijn vorige artikelen. Verblijf je wat langer in het Aziatische land en wil je toch meer zien? Dan raad ik de stad Daejeon aan. Een bezoek aan de hot springs in de stad is al een belevenis op zich. Wil je juist aan de drukte van de stad ontsnappen? Bezoek dan het prachtige nationale park Gyeryongsan.

Reizen in Zuid-Korea

Zoals ik mijn eerdere artikel al vertelde reisde ik voornamelijk met de openbaar vervoer door Zuid-Korea. Dat is prima te doen! Ik nam namelijk de trein in Seoul en stapte uit in Daejeon. De reis duurde ongeveer iets langer dan een uur met de snelle KTX trein. Je betaalt zo’n € 18 voor een kaartje. Kies je voor een trein die er langer over doet dan betaal je minder dan de helft. Het centrale station van Daejeon is gelegen in het oosten van de stad. Ik verbleef in het Daejeon Java Hotel dat ongeveer vijftien minuten met de metro verwijderd was van het station.

Treinen van Seoul naar Daejeon
Treinen van Seoul naar Daejeon (Bron: www.letskorail.com)

Daejeon

Met alle drukte van Seoul die ik inmiddels gewend was is deze stad echt een heel verschil. Met zo’n 1,5 miljoen inwoners is dit de vijfde stad van het land. Er is een hele andere dynamiek dan in het drukke Seoul. De mensen lijken hier ook overal meer de tijd voor te nemen. En ander verschil is dat hier een groter deel van de bevolking geen Engels spreekt. Wat overigens niet wegneemt dat men je niet wil helpen. Met veel goede wil en een goede reisgids kom je ook een heel eind!

Straat in Daejeon
Straat in Daejeon

Hoogtepunt in de stad vond ik absoluut de Yuseong hot springs. Je moet even zoeken voordat je het gevonden hebt, maar dan word je zeker beloond. Midden in de stad is een strook van mini-zwembadjes aangelegd. Hier komt warm water uit de grond van zo’n 39 graden Celsius. Men geloofd dat het water geneeskundige krachten heeft. Vooral in de avond lijkt de stad uit te lopen om hier te genieten van het warme water. Er zijn houten banken waar je op kunt zitten in het water. Het warme water is even wennen, maar als je er even in zit is het heerlijk. Genoeg gehad van al die geneeskundige krachten? Dan blaas je gewoon je voeten droog!

Yuseong Hot Springs Foot Spa
Yuseong Hot Springs Foot Spa in Daejeon, Zuid-Korea

In de stad kun je ook goed eten. Alhoewel de stad centraal in het land ligt kun je er vooral veel gerechten met zeevruchten vinden. En natuurlijk noedels. Die worden bij zowat alles hier gegeten.

Koreaanse noedels met zeevruchten
Koreaanse noedels met zeevruchten

Gyeryongsan National Park

Als je genoeg hebt gezien van de stad dan raad ik een bezoek aan het Gyeryongsan National Park absoluut aan. Je kunt hier prachtige hikes maken in het heuvelachtige landschap met mooie uitzichten op de omgeving. Het park is prima per bus te bereiken. Vanuit het centrum van Daejeon zit je ongeveer een uur in de bus.

Gyeryongsan National Park
Gyeryongsan National Park

Voordat je park in kunt moet je een kaartje kopen. Dit kost je nog geen €2 per persoon, inclusief een kaart van het park. Je kunt diverse routes lopen in het park. Wij kiezen voor de route die het park doorkruist. Aan de andere kant willen we namelijk de bus weer terug naar Daejeon nemen. Je moet dit goed plannen, want de laatste bus gaat aan het einde van de middag al terug naar de stad.

Stone Pagoda
Stone Pagoda
Prachtig uitzicht op grote hoogte
Prachtig uitzicht op grote hoogte
Tempels aan de voet van de heuvels
Tempels aan de voet van de heuvels

De stevige wandeling brengt ons lang allerlei tempels en religieuze bouwwerken. Eerst lopen we over een geasfalteerd pad, maar dat gaat al snel over in een zandpad dat ons langs een snelstromend water leidt. Dan gaat het steil omhoog de heuvel op. Als we achteromkijken hebben we prachtig uitzicht op de omgeving! Het is wel aardig warm, dus het meenemen van voldoende water is zeker aan te raden.

Artikelenserie

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen die ik schrijf over mijn reis naar Zuid-Korea, China, Japan en Taiwan. Per bestemming zal ik een apart reisverslag schrijven. Ook zal ik de hotels en lounges reviewen. Hieronder een overzicht van wat je nog kunt verwachten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *