Bestemmingstips: Busan

Alle soorten vis op Jagalchi Market

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het prachtige zuiden van Zuid-Korea heeft heel wat te bieden. Een plek waar dit alles samenkomt is de havenstad Busan. Van traditionele vismarkten tot magische tempels en groene parken: je vindt het in Busan. Ik raad het zeker aan om deze tweede stad van het land te bezoeken als je een reis maakt door Zuid-Korea.

De reis

Eerder schreef ik al over mijn reis door Zuid-Korea. Ik begin in de hoofdstad van het land: Seoul. Daar bezocht ik ook de grens met het geheimzinnige Noord-Korea. Dat was een hele bijzondere en bizarre ervaring! Vervolgens ging ik per trein richting het zuiden. Reizen per trein is ideaal in dit land. Het openbaar vervoer is zeer betaalbaar en erg toegankelijk. Een paar uur later was ik in Daejeon in het binnenland. Een groot verschil met het drukke Seoul. Hier maakte ik met mijn reisgenoten een stevige hike door het Gyeryongsan National Park. Ook bezocht ik de rustgevende warmwaterbronnen midden in de stad. Hierna ging de treinreis verder naar de volgende bestemming in Zuid-Korea: Busan.

Songdo Beach

Hoewel je bij Zuid-Korea wellicht niet direct aan het strand denkt, vind je er toch mooie stranden. Een van die stranden is Songdo Beach. Je maakt hier een wandeling naar bijvoorbeeld de recentelijk geopende Songdo Air Cruise. Dit is de nieuwe versie van de oudere Songdo Marine Cable Car die in 1988 werd gesloten. Je komt na een rit van een kleine 10 minuten aan bij Amnam Park. Vanaf hier maak je een korte wandeling de heuvel op. Je hebt bijna overal uitzicht op de zee. Op het hoogtepunt van de rit zit je meer dan 80 meter boven de zee.

Songdo Air Cruise, Busan, Zuid-Korea
Songdo Air Cruise, Busan, Zuid-Korea
Songdo Air Cruise, Busan, Zuid-Korea
Songdo Air Cruise, Busan, Zuid-Korea

Eenmaal op de heuvel word je beloond met een hippe food market en koffiebar waar je even kunt bijkomen. Je kunt hier heerlijk eten. Genoeg uitgerust? Neem de kabelbaan weer naar beneden of wandel terug naar het strand. Het is zeker een tip om in de avond de kabelbaan naar beneden te nemen. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de verlichte stad.

Amnam Park, Busan, Zuid-Korea
Amnam Park, Busan, Zuid-Korea
Uitzicht op de stad vanuit de Songdo Air Cruise
Uitzicht op de stad vanuit de Songdo Air Cruise

Voor de Songdo Air Cruise betaal je per persoon ongeveer € 12 voor een retourtje. Een enkele reis is € 9 per persoon.

Vismarkt Jagalchi

Als je de eetcultuur van Zuid-Korea wil ervaren dan moet je zeker een wandeling maken door de vismarkt Jagalchi. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat je af en toe opgewassen moet zijn tegen een sterke vislucht. Op de vismarkt kun je jezelf vergapen aan alle denkbare soorten vis. Bij veel stalletjes kun je je aangekochte eten direct laten bereiden. Als je niet van vis houdt is dat overigens geen probleem, er is genoeg andere waar te verkrijgen. De vismarkt ligt zo’n twee kilometer van Songdo. Dit is gemakkelijk te voet te bereiken.

Alle soorten vis op Jagalchi Market
Alle soorten vis op Jagalchi Market
Genoeg te koop op de Jagalchi Market
Genoeg te koop op de Jagalchi Market

Parken

In en om de stad is ook genoeg groen te zien. We bezoeken bijvoorbeeld het Busan Citizen’s Park. Dit grote park is speciaal ontworpen voor de gezinnen met jonge kinderen in de stad. Er is zelfs een vrij toegankelijk waterpark dat op gezette tijden een watershow opvoert, compleet met Koreaanse kinderliedjes. Toch wel bijzonder om te zien.

Busan Citizen’s Park, Busan, Zuid-Korea
Busan Citizen’s Park, Busan, Zuid-Korea

Zoek je de verkoeling even buiten de stad? Dan is de wijk Choeup-dong een aanrader. Hier vind je het Children’s Grand Park. Dit is een park met een groot reservoir. Zeker in de zomer is het hier wat koeler dan in de stad. Het beboste park kent veel hoogteverschillen. Er zijn diverse paden aangelegd om het reservoir heen. Ook is er een verhoogd pad aangelegd tussen de bomen door. De voorzieningen zijn erg goed. Overal zijn schone toiletten. Ook is er hier en daar eten en drinken te koop. De toegang is gratis. Naast het park is ook een dierentuin, daarvoor moet je wel betalen. Zelf heb ik de dierentuin niet bezocht.

Children’s Grand Park in Choeup-dong, Busan, Zuid-Korea
Children’s Grand Park in Choeup-dong, Busan, Zuid-Korea
Children’s Grand Park in Choeup-dong, Busan, Zuid-Korea
Children’s Grand Park in Choeup-dong, Busan, Zuid-Korea

Gukje Market

Als je op zoek bent naar wat meer cultuur dan kun je terecht in Gukje Market. Er is hier ook genoeg keuze als je nog op zoek bent naar Koreaanse souvenirs. Je vindt hier ook de 118 meter hoge Busan Tower. Er zijn niet alleen souvenirs te vinden, maar eigenlijk van alles. Gukje betekent ‘internationaal’ in het Koreaans. In dit gebied van de stad vind je ook diverse warenhuizen en grote winkelcentra waar bijvoorbeeld alle bekende kledingmerken aanwezig zijn.

Rondstruinen op Gukje Market voor Koreaanse Souvenirs
Rondstruinen op Gukje Market voor Koreaanse Souvenirs

Artikelenserie

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen die ik schrijf over mijn reis naar Zuid-Korea, China, Japan en Taiwan. Per bestemming zal ik een apart reisverslag schrijven. Ook zal ik de hotels en lounges reviewen. Hieronder een overzicht van wat je nog kunt verwachten:

Reacties

 1. DirkOnTour zegt

  Interessante bestemming. Zat al te kijken om in september als ik naar Korea ga om ook een paar dagen Busan te gaan doen, maar na jouw verslag definitief besloten om naar Busan te gaan.

  • Christian zegt

   Hoi!

   Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je naar Korea en Busan op reis gaat. Veel plezier alvast. Ben benieuwd naar jouw ervaringen.

   Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *