Op deze routes vliegt Aeroflot met de A350

De A330 van Aeroflot zal worden vervangen door de A350 (Bron: Aeroflot / WikiMedia Commons / Alexander Mishin)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aeroflot Russian Airlines is wellicht niet de eerste maatschappij die je zal kiezen voor een vlucht naar je vakantiebestemming. Echter is het wel de grootste airline van Rusland, die ook investeert in nieuwe toestellen. De SkyTeam partner heeft voor het grootste deel van de vloot gekozen voor Airbus. Daarna volgen Boeing en het Russische Sukhoi. Een van de nieuwere toevoegingen aan de vloot is de Airbus A350. Aeroflot maakte recentelijk al bekend op welke routes dit toestel vanaf 2020 zal gaan vliegen.

Airbus A350

Het Russische Aeroflot plaatste een order voor veertien A350-900 toestellen. Voornamelijk voor de vervanging van verouderde A330 vliegtuigen. Het toestel krijg een indeling met drie klassen: Economy, Premium Economy en Business Class. Het gaat om in totaal 316 stoelen (264 in Y, 24 in W en 28 in J). Uiteindelijk is het de bedoeling om nog veel meer A350s toe te voegen aan de vloot. Maar door tegenvallende financiële resultaten staan verdere bestellingen nog on hold. Mede daardoor is de aflevering van de eerste A350 verschoven van vorig jaar naar begin komend jaar. In 2020 zouden er dan zeven A350s afgeleverd worden. Het jaar erna nog eens zeven.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
A350 Vietnam Airlines
Foto: Vietnam Airlines

Routes

De nieuwe toestellen zullen Sheremetyevo International Airport (SVO) als basis krijgen. Vanuit hier zullen eerst enkele trainingsvluchten gemaakt worden naar bijvoorbeeld Sochi. In een korte periode kan de crew dan wennen aan het nieuwe toestel.

Twee bestemmingen die de A350 gaat vliegen zijn in ieder geval Beijing en New York. Deze zijn momenteel al te boeken en worden aangeboden vanaf respectievelijk 29 maart en 1 mei 2020. Vanaf juni 2020 komen hier Seoul en Miami bij. Deze week maakte de Russische maatschappij bekend om ook naar Cuba te gaan veiligen met de A350. Deze route zal vanaf 1 september 2020 vijf keer per week aangeboden gaan worden vanaf Moskou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *