KLM maakt CO2-compensatie nog makkelijker2 min leestijd

Sommige toestellen van KLM vliegen op een mengsel van normale brandstof en biodiesel (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Duurzaamheid is ook in de luchtvaart een steeds belangrijker thema. Denk bijvoorbeeld aan de bereiding van de maaltijden die aan boord worden geserveerd en de manier van afvalinzameling. Maar ook de materialen waarvan het toestel en de cabine zijn gemaakt. En als het toestel eenmaal afgedankt wordt, dan komt het er ook nog op aan waar deze terecht komt. Heeft de reiziger zelf dan geen verantwoordelijkheid zou je misschien denken? Jazeker, en het is tegenwoordig ook steeds makkelijk om je steentje bij te dragen. KLM maakt dit nu nog eenvoudiger door de drempel verder te verlagen om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren.

Duurzaamheid

KLM is niet de enige maatschappij of organisatie binnen de luchtvaart zich met duurzaamheid bezighoudt. Eerder schreven we al over Schiphol Group en de ambitie om een electric city te worden en meer duurzame bouwmaterialen te gebruiken. En United Airlines opent de ene duurzame lounge na de andere.

KLM App

Om ook de passagiers zelf hun steentje bij te laten dragen kun je nu nog makkelijk een bijdrage leveren. Je kunt sinds kort namelijk de CO2-uitstoot van je vlucht zelf compenseren in de app. Eerder kon dat al via ‘Mijn Reis’ op de website van KLM. Maar via de App is natuurlijk wel handiger.

Na het boeken van de reis open je je boeking in de KLM App. Vervolgens kies je het voor ‘Kies extra opties’. Hier zie je een plaatje van een blaadje met als titel CO2ZERO. Je kunt nu zien hoeveel de CO2-compensatie kost en deze meteen betalen. Als je de compensatie hebt betaald staat het direct in de App als dit verwerkt is.

CO2-compensatie regel je nu gemakkelijk via de KLM App
CO2-compensatie regel je nu gemakkelijk via de KLM App

Herbebossing

De opbrengsten van CO2ZERO worden geïnvesteerd in gecertificeerde projecten die elders CO2 opvangen. Denk bijvoorbeeld aan herbebossingsprojecten in Panama waar grote gedeeltes van het land ontbost is de laatste jaren. Herbebossing zorgt er ook voor dat de ecosystemen zich kunnen herstellen en dat de waterhuishouding verbetert. Meer over deze projecten lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *