Tijd voor een nieuwe, luchtige rubriek! Wat heb jij aan boord gegeten. Liefst met een (mooie) foto (maar voel je niet verplicht). Ik trap zelf af met onze meest recente trip DUS-CDG-BCN. Route: DUS-CDG Datum/tijd: 5-11-2021, 18:30u Airline: AF Klasse: EBC Maaltijd: knolselderijpuree met groene linzen, geitenkaas en peulen (koude maaltijd), appeltaartje en (franse) kaas Route: CDG-BCN Datum/tijd: 5-11-2021, 21:00u Airline: AF Klasse: EBC Maaltijd: kabeljauwfilet met pistachegremolata, wilde rijst en (gerookte) paprikaspread, paris-brest toetje en (wederom) franse kaas. Route: BCN-CDG Datum/tijd: 8-11-2021, 10:00u Airline: AF Klasse: EBC Maaltijd: (taaie) croissaintbagel (of zoiets) met gerookte zalm en roomkaas, yoghurt en potje aardbeienjam. Route: CDG-DUS Datum/tijd: 8-11-2021, 14:00 Airline: AF Klasse: EBC Maaltijd: wederom de kabeljauwfilet (maar nu met farfallepasta), paris-brest toetje en franse kaas. PS Ik hartje Air France. Eten is zoveel beter bij onze Franse vrienden dan bij KLM, plus natuurlijk bottomless champagne on-the-side!
Leuke nieuwe draad! Maar die knolselderijpuree met linzen en peulen ziet er niet smakelijk uit. Hopelijk was de smaak beter dan de aanblik?
Sinds het winterschema op 31 oktober is ingegaan, inderdaad! Ik vloog op 31 oktober en de AF crew wist zelf ook niet wat voor 'groentepuree' het was. Vond 'm wel erg smakelijk!
Ja, het was verrassend lekker. Ga het zelfs een keer thuis namaken. En foodfoto's maken is sowieso altijd lastig, laat staan in een vliegtuig ;-) Ik eet het wel vaker, dus herkende de smaak meteen. Wel de eerste keer dat ik het koud als een soort salade at.
Heb van de laatste maanden nogal wat kansen gehad om de Mexicaanse en Waldorf salade bij KLM op de gevoelige plaat vast te leggen Afgelopen maand maar niet meer genomen, op één van mijn vluchten bood de purser toen haar crew maaltijd aan :
Route: BON-AMS Datum/tijd: 7-11-2021, 22:05u Airline: KLM Klasse: WBC Maaltijd: Paddestoelenrisotto. Was werkelijk niet binnen te krijgen, nog nooit zo’n smerige maaltijd gehad in WBC. Erg veel wijn nodig gehad om de smaak van de 2 happen die ik heb gegeten weg te spoelen. Klacht ingediend, ben benieuwd.
Route: DUS-AMS Datum/tijd: 28-10-2021, 06:20u Airline: KLM Klasse: EBC Maaltijd: Een tasje met een flesje water en een droge kaneel swirl
Deze heb ik ook mogen meemaken, oke Spa blauw flesje zit 0,08 ML in dan wat de economy classe krijgt, je servetje zit in een plasticje, maar die Kaneel suikerbom, dan heb ik liever het kaasbroodje uit Eco. (Ik vraag mij wel af wat er met mijn zakje chips is gebeurd, want het is nu of de kokosmakroon of kaasbroodje in eco).
Route: AMS-KRK Datum: 6 november 2011 Airline: KLM Klasse: EBC Maaltijd: Caesar Salad en een pruimentaartje Geen haute cuisine, maar smaakte prima. Had gerekend op weer de Mexicaanse salade, het viel dus mee.
Ik heb die nu een aantal keer gehad. Koud is het wel te doen maar warm (tot dusver twee keer gehad) vond ik 'm eigenlijk best lekker. Jammer dat ze dat niet standaard doen.
Van AMS naar DUS hebben ze geen tijd om 'm op te warmen. Je moet toch wat offers doen om geld te besparen en extra xp te harken
Route: CDG-DUS Datum: 7 november 2011 Airline: AF Klasse: Business Maaltijd: Kabeljauw, was wel koud maar ok. En nog iets zoets. Op een vlucht van nog geen uur. 10x beter dan dat doosje chocolade stengels dat ik 2 weken terug nog kreeg intra Europa bij AF.
Route: DUS-CDG Datum: 6 november 2011 Airline: AF Klasse: Business class Maaltijd: Vegetarische koude hap. Smaakte beter dan het er in 1e instantie uit ziet.
Ik had deze ook vandaag (WAW-AMS). Hij was beter dan ik gedacht had vooraf. Niet heeeeeel lekker, maar eetbaar. Ze zijn in de keuken niet echt consistent in de uitvoering als je de 2 foto's met elkaar vergelijkt
Waar is de boterham met oude kaas gebleven? Ik heb zelfs nog liever de boterham met eiersalade in plaats van dit droge ‘kaas’-ding.