Gratis Wifi bij 36 Airlines met AirlineCheckins App2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het gebruik van mobiele apps binnen de luchtvaart neemt steeds verder toe. En logisch ook: het is veel gemakkelijker om alles in je smartphone bij de hand te hebben dan allerlei losse tickets en prints mee te moeten dragen. De app AirlineCheckins speelt in op dit ‘mobiele gemak’.

Niet meer zelf inchecken

Eén van de handigste features van de app is de mogelijkheid om automatisch in te checken. Aan de hand van de boekingsgegevens en alle benodigde persoonlijke informatie als paspoortnummer of ID-nummer zorgt de app ervoor dat je ingecheckt wordt. Alles gebeurt automatisch en je hoeft zelf geen actie te ondernemen. In de app geef je de stoel van je voorkeur aan. De app kijkt ook naar de frequent flyer voordelen van het programma waar je lid van bent. De app houdt er ook rekening mee als met meerdere reizigers reist. Na de check-in krijg je automatisch je boarding pass toegestuurd.

Deze feature is te gebruiken bij 220 airlines. Je kunt gratis twee automatische check-ins per maand instellen. Een onbeperkt aantal automatische check-ins kost € 4,99 per drie maanden. Dit abonnement heet AirlineCheckins BASIC.

In de app geef je aan waar je graag zou willen zitten en zodra de check-in opent zorgt de app ervoor dat je ingecheckt wordt.
In de app geef je aan waar je graag zou willen zitten en zodra de check-in opent zorgt de app ervoor dat je ingecheckt wordt.

Gratis Wifi

Een andere premium feature van de app kan ook interessant zijn voor frequent travelers. Het abonnement AirlineCheckins PLUS kost € 29,99 per drie maanden. Je krijgt dan gratis Wifi aan boord van 36 maatschappijen. Gegeven dat het kopen van Wifi aan boord tussen de € 5 en 12 kan kosten heb je dit abonnement er snel uit. Deze service is beschikbaar bij onder andere Air France, Eurowings, KLM, Lufthansa, SWISS en American Airlines. Daarnaast krijg je met de app gratis toegang tot 42 miljoen Wifi-hotspots wereldwijd, waaronder op treinstations, luchthavens en stadscentra. Gebruik van internet is niet beperkt voor wat betreft datagebruik en snelheid.

Met de app krijg je ook tot 20% korting op toegang tot meer dan 370 airport lounges, ongeacht je status bij een bepaalde maatschappij.

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Het BASIC abonnement is nu al beschikbaar voor € 4,99 per drie maanden. Het PLUS abonnement is nu beschikbaar voor een beperkt aantal testgebruikers voor € 29,99 per drie maanden. Alle informatie over de app is te vinden op deze website. Hieronder zie je een overzicht van de mogelijkheden per abonnement.

Alle features van de app verdeeld over drie abonnementen.
Alle features van de app verdeeld over drie abonnementen.

Lufthansa

De app is ontwikkeld door Lufthansa Group. De Innovation Hub van de Duitse maatschappij deed onderzoek naar de behoefte van de moderne reiziger en bedacht vervolgens deze app. Inmiddels zijn er meer dan 40.000 geregistreerde gebruikers uit 132 landen.

Reacties

 1. Jeroen100 zegt

  Heb de app naar aanleiding van dit artikel geinstalleeerd. Het gaat mij met name om de inflight WiFi. Binnenkort een aantal lange Qatar vluchten en gezien de prijzen die ze rekenen voor internet is dit een koopje.

  Overigens gaat die internet toegang via iPass. Deze app moet je ook installeren en toegang geven tot allerlei gegevens. De integratie met de bovenstaande app ging trouwens soepel.

  De automatische check in is voor mij minder interessant. Ik kies graag mijn eigen stoel uit.

  • Arno zegt

   Misschien kan je wel je voorkeuren instellen bij het inchecken? bijvoorbeeld de eerste gangpadstoel het meeste vooraan ofzo. zou mooi zijn!

 2. Jeroen100 zegt

  Even een terugkoppeling: ik had 3 vluchten met Wifi (Qatar) en 4 vliegvelden bij mijn laatste trip. Geen 1 keer heb ik succesvol internet kunnen gebruiken via deze app. Compleet weggegooid geld dus (voor wat betreft internet). Check inn functie niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *